Nibo Stone NL

Blog

Uit passie voor hout, natuursteen en keramiek

Floorfriendly, voor vloervriendelijke stoelpootdoppen en -wielen

Floorfriendly doppen en glijders v v vilt 297 1
Als je net je vloer hebt gelegd, ben je er natuurlijk heel zuinig op. Je wilt je vloer zo lang mogelijk als nieuw houden. Dit doe je door regelmatig te stofzuigen, de vloer met de juiste reinigingsproducten te reinigen en de meubels te voorzien van doppen of viltjes. Je wilt natuurlijk niet dat de stoelpoten krassen maken in je vloer. Toch zien we vaak dat er onder meubels de verkeerde doppen, glijders of wielen zitten die niet geschikt zijn voor de vloer. Daarom helpen we je graag op weg.

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Vieux Carbo 3
Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet voor niets een van onze meest populaire vloeren die perfect passen bij een puur en sober interieur. De donkergrijze tegels geven een rustige basis en combineren prachtig met de natuurlijke tinten uit de landelijke stijl. Ook de handgekapte afwerking draagt hier een steentje aan bij. Val jij als een blok voor deze vloer? Koop dan de vloer in Banen x 40 cm!

De 5 meest populaire tegelvloeren van Nibo Stone

Vieux Carbo
Bij Nibo Stone hebben we een heel uitgebreid assortiment keramische en natuursteen vloeren. Toch zijn er altijd een paar vloeren die eruit springen en het best worden verkocht. Ben jij er nog niet helemaal uit welke vloer mooi zou staan in jouw huis en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 vloeren op dit moment het meest populair zijn onder onze klanten.

Zo kies je de vloer die bij je past

Industrial 22
Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele interieur en heel bepalend voor de uitstraling van de woning. Vaak wordt gekozen voor tegels vanwege het gemakkelijke onderhoud en de lange levensduur. Maar dan ben je er nog niet. Want wat is nou beter? Een keramische of een natuursteen vloer?

Classic Stone Collection, ongeëvenaarde imitatie van klassiekers

Santella gre
In onze interieur- en tegeltrends 2022 heb je al kunnen lezen hoezeer de invloeden van de natuur duidelijk zichtbaar zijn in ons interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen voeren de hoofdtoon in het interieur van 2022 en veel meubels en accessoires zijn geinspireerd op de natuur. Ook in de keramische vloeren zien we de natuur terug komen. Veel natuursteensoorten worden op ongeëvenaarde wijze geïmiteerd.

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

01 februari 2022
Legger 1500 900
Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat te komen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan. Maar hoe herken je nou zo'n professionele tegelzetter? Nibo Stone geeft je tips!

Interieur- en tegeltrends 2022

Tegeltrends 2022 Nibo Stone 11
Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet voelen. Een plek waar je je veilig voelt en tot rust komt. Doordat we zoveel meer tijd thuis doorbrengen, zijn we anders gaan kijken naar hoe we wonen en waar we wonen. En dat is duidelijk terug te zien in de woontrends voor 2022. En hoewel het trendverloop op het gebied van vloeren op een langzamer tempo gaat dan bijvoorbeeld meubels, zien we ook hier een duidelijke ontwikkeling in 2022. Sta je op het punt een nieuw huis te kopen of ben je toe aan een nieuwe vloer in je huidige huis? Laat je dan inspireren met de nieuwste trends en de meest populaire vloeren.

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

LF IL CERRETO Amarone living kopie
Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies dan voor keramisch parket. De vele voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Keramische tegels Nibo Stone 4
Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen maar heel weinig onderhoud. Na de eerste opleveringsschoonmaak, volstaat regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen. Toch kun je beter niet zomaar ieder schoonmaakmiddel hiervoor gebruiken. We leggen je uit hoe dat zit.

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Easywarm32
Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming gaat prima samen met zowel natuursteen als keramische tegels en biedt veel voordelen ten opzichte van radiatorverwarming. Zo is er sprake van van een betere luchtvochtigheid en is er minder circulatie van stof. De warmte van vloerverwarming is veel comfortabeler en er is minder tocht. Zowel natuursteen als keramische tegels kunnen warmte heel goed geleiden en lang vast houden, dat levert een flinke besparing op in de energiekosten.