Nibo Stone

Blog

Uit passie voor natuursteen en keramiek

Binnenkijker: Het meest energiezuinige huis van Nederland

26 juni 2017  |  Keramische tegels, Binnenkijken bij
De Eenvoud 6 Nibo Stone

Ergens op een plek in het bos in de Noorderplassen-West staat het meest energiezuinige huis van Nederland. Deze markante woning, in het opmerkelijke wijkje De Eenvoud, werd ontworpen door ontwerper Bart Guldemond en samen met de nieuwe bewoners van bodem tot dak doordacht om op eigen kracht te kunnen draaien.

Lees meer

Hoe kun je grote tegels leggen?

27 maart 2017  |  Keramische tegels, Tegels leggen
Grote Tegels Leggen 5

Het leggen van grote tegels is een behoorlijk uitdagende klus. Een klus die veel geduld, vakkundigheid en een hoge mate van zorgvuldigheid vergt. Ook fysiek is het leggen van grote tegels een vrij zware klus. De vloertegels wegen behoorlijk zwaar en zijn door de grote afmetingen moeilijk te hanteren. Om ervoor te zorgen dat je een mooie en egale tegelvloer krijgt waarvan je jarenlang plezier kunt hebben, is het van belang dat je de tegelvloer op een goede manier legt. Hieronder wordt uitgelegd hoe je grote tegels kunt leggen en waarmee je rekening moet houden.

Lees meer

Wat kosten keramische tegels?

25 januari 2017  |  Keramische tegels
Tom

Keramische vloertegels winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Niet voor niets want keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc of tapijt. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, kunnen in iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd. Een keramische tegelvloer is hygiënisch, bijzonder slijtvast en prima te combineren met vloerverwarming. Maar wat kost nou precies de aanschaf van een keramische vloer?

Lees meer

Wat zijn de huidige vloerentrends in 2017?

02 januari 2017  |  Keramische tegels, Trends
Nibo Stone Keramisch Parket Liggend

Net als bij andere soorten vloeren kun je op het gebied van natuursteen vloeren en keramische tegels in 2017 een aantal nieuwe trends herkennen. Op deze pagina hebben we voor u een aantal van de nieuwe trends en ontwikkelingen van 2017 samengevat.

Lees meer

7 vloeren voor een industrieel interieur

12 november 2016  |  Trends
Designindustry

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële stijl. Deze stijl, die gebaseerd is op de fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw, kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het in het zicht laten van constructiedetails. Maar welke vloertegels passen hier nu het beste bij? Wij vertellen u graag iets meer over de woonstijl en geven een aantal suggesties voor bijpassende vloertegels.

Lees meer

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

29 oktober 2016  |  Keramische tegels, Schoonmaken
Keramische Tegels Nibo Stone 4

Na het leggen van je keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen maar heel weinig onderhoud. Na de eerste opleveringsschoonmaak, volstaat regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen. Toch kun je beter niet zomaar ieder schoonmaakmiddel hiervoor gebruiken. We leggen je uit hoe dat zit.

Lees meer

Betonlook tegels voor een industrieel tintje

15 oktober 2016  |  Betonlook tegels, Trends
Betonlook Vloertegels Loaf Grigio Nibo Stone

Naast het razend populaire keramisch parket, zijn ook betonlook tegels erg in trek. De vloertegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven uw interieur direct een robuuste en stoere uitstraling.

Lees meer

Puur vakmanschap sinds 1923

24 september 2016  |  Maatwerk in natuursteen
Rekening Uit 1923

Wist u dat Nibo Stone al sinds 1923 bestaat? De familie van Nieuwenborg is al met het polijsten en slijpen van natuursteen bezig was in 1923 door onder andere een rekening die stamt uit die tijd.

Lees meer

Natuursteen in klassieke stijl

10 september 2016  |  Natuursteen tegels, Trends
061208 2 Scherper

In een klassiek interieur vind je veel invloeden uit de Renaissance zoals ornamenten, zuilen en decoratief meubilair. Typerend voor deze statige en elegante woonstijl is luxe en overdaad. Zware gordijnen van velours, grote kroonluchters, donkere houtsoorten en massief natuursteen op de grond. Gouden en zilveren accenten worden ook vaker toegepast, net als kristal of glas.

Lees meer

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk?

02 juli 2016  |  Natuursteen tegels, Schoonmaken
Bourgondische Dallen  Nibo  Stone

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk? Met deze slimme onderhoudstips is het onderhoud van uw natuursteen vloer heel gemakkelijk!

Lees meer