Nibo Stone NL
A description of the image.

Vloerverwarming houten vloer

Geniet van de heerlijke warmte van vloerverwarming

Een houten vloer op vloerverwarming roept soms nog vragen of twijfels op. Dit stamt nog uit de tijd dat er alleen nog massief houten parket bestond, maar tegenwoordig met lamelparket zijn die twijfels achterhaald. Parket op vloerverwarming is juist een ideale combinatie. Veel nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig al opgeleverd met vloerverwarming en soms ook vloerkoeling of een warmte-wininstallatie. Door de toepassing van duoplanken parket in plaats van massief hout, kun je dus tegenwoordig ook gewoon kiezen voor vloerverwarming onder een houten vloer. Laat ons je vertellen waarom deze combinatie de perfecte oplossing is voor jouw huis.

Mockup hout ebook

Meer weten over houten vloeren?

Lees ons gratis e-book over houten vloeren. Boordevol met inspirerende foto's, informatie en tips over onze collecties houten vloeren.

Direct naar
IMG 1317
Een selectie houten vloeren van topkwaliteit in een moderne en strakke uitvoering.
Vermeer onbekend 7
Rustiek eiken met een innovatieve afwerking maakt deze serie houten vloeren uniek.
Van Gogh collectie Nibo Stone 11
De houten vloeren uit de Van Gogh Collectie kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling, vol karakter.
Showroom vianen
Bezoek onze megastore in Vianen en Venlo voor een maximale beleving van onze vloeren in hout, keramiek en natuursteen.
8

Krimp, uitzetting en vervorming tot een minimum beperkt

Zoals de naam al aangeeft, is een houten vloer van duoplanken opgebouwd uit een onderlaag en een toplaag. De toplaag is massief eikenhout, de onderlaag is opgebouwd uit kruislings verlijmd multiplex van berkenhout. Deze samenstelling zorgt voor extra stabiliteit van de planken en de kans op krimp, uitzetting en vervorming van de vloer wordt tot een minimum beperkt, wat natuurlijk belangrijk is bij de toepassing van vloerverwarming.

IMG 1317

Goede warmteoverdracht

Wanneer de vloer vervolgens wordt verlijmd op de bestaande ondervloer zorgt dit voor een goede warmteoverdracht tussen de vloerverwarming en de vloer en het minimaliseert het risico op beweging of kieren. Uiteraard is het hierbij van belang dat gekozen wordt voor de juiste lijm die geschikt is voor gebruik met vloerverwarming.

2

Ongeëvenaard comfort

Lamelparket op vloerverwarming biedt niet alleen een luxueuze uitstraling, maar ook ongeëvenaard comfort. Onze houten vloeren hebben warmteweerstand (Rc-waarde) die lager is dan 0,13 [m2K/W], namelijk 0,094. Hoe lager de warmteweerstand, hoe korter de opwarmtijd. Een lamelparket vloer kan de warmte heel goed geleiden, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de vloer. Ook houdt hout warmte lang vast. Daarom zul je altijd het gevoel hebben van aangename warmte onder je voeten, zonder dat er koude plekken ontstaan.

Eiken biedt de beste warmtebegeleiding

Het maakt niet uit of je kiest voor een planken vloer of voor een visgraatvloer en vloerverwarming. Wel maakt de houtsoort verschil. Een eiken vloer met vloerverwarming biedt de beste warmtegeleiding. Andere vloerbedekkingen zoals een PVC-vloer houdt geen warmte vast. De warmte wordt sneller afgegeven waardoor de thermostaat eerder afslaat en de vloer afkoelt. Gevolg is dat de vloer wisselend warm en koud aanvoelt.

Van Gogh collectie Nibo Stone 4

Goed voor de portemonnee

Ook is de gelijkmatige warmteafgifte en temperatuur bij een houten vloer ook goed voor de portemonnee. Als je de thermostaat permanent instelt op bijvoorbeeld 20 graden, dan voorkom je dat de vloer te veel afkoelt. Het ’s morgens weer opwarmen van een huis kost namelijk meer energie dan het instellen van een constante temperatuur. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij vloerverwarming de ideale temperatuur van een ruimte een tot twee graden lager ligt dan bij traditionele verwarming met radiatoren. Een graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent!

Hout facebook posts

Benieuwd naar onze houtcollectie?

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte. Lees meer over onze collecties.

Laat de vloerverwarming en de houten vloer plaatsen door professionals

Wij adviseren wel om parket in combinatie met vloerverwarming alleen te laten leggen door een ervaren en deskundige parketteur. Dit om zo lang en zorgeloos mogelijk te kunnen genieten van een parketvloer op vloerverwarming. Er zijn namelijk bij de installatie van de vloerverwarming en de houten vloer wel wat aandachtspunten.

  • Check het vochtgehalte van de bestaande ondervloer voor plaatsing
  • Zorg voor een goede luchtbevochtiger
  • Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor de vloer (en voor jezelf)
  • Volg het opstookprotocol van de vloerverwarming
  • Laat een controle element aanbrengen zoals de Fidbox
Houd de luchtvochtigheid op peil voor een goede gezondheid van jezelf en je vloer
IMG 1428

Een belangrijk punt om bij een houten vloer in de gaten te houden is de luchtvochtigheid in de ruimte. De luchtvochtigheid in je huis is niet constant en verandert door het jaar heen. Een juiste luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor je parketvloer, maar ook voor mens en dier. ’s Winters is de buitenlucht vaak wat droger en wordt er binnen gestookt. De lucht wordt daardoor nog droger. Deze droogheid kan klachten veroorzaken aan ogen, huid en luchtwegen. Het is daarom goed om de luchtvochtigheid in huis op het juiste peil te houden. Een ideale luchtvochtigheid ligt rond de 40-60%, maar in moderne woningen is deze vooral in de winter soms nog maar 20%.

6

Installeer een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger biedt dan een oplossing en zorgt voor een optimale luchtvochtigheid. De moderne luchtbevochtigers doen veel meer dan wat hun naam beloofd. Tijdens het proces van lucht bevochtigen wordt deze lucht ook nog eens grondig gefilterd. Schadelijke virussen en bacteriën worden op die manier effectief geëlimineerd door middel van water ionisatie. En dat zonder chemicaliën.

Plaats een Fidbox

Ook adviseren wij om tijdens de plaatsing van een houten vloer een Fidbox te installeren. De Fidbox is een monitor die 3x per dag, gedurende minimaal 5 jaar de vochtigheid en temperatuur in de dekvloer en de houten vloer meet en deze gegevens opslaat. De Fidbox wordt onder de parketvloer geïnstalleerd.

IMG 6905 2

Wil jij vloerverwarming en een houten vloer

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van vloerverwarming op een houten vloer. Laat ons je begeleiden bij het realiseren van de vloer van je dromen, waarbij warmte en schoonheid samenkomen in perfecte harmonie.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
G. Stijsiger
het is uitstekend gegaan .
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
vriendelijk, behulpzaam
★★★★★ ★★★★★
Sam Gielen
Goed geholpen, duidelijke en eerlijke communicatie, komen afspraken na. zeer tevreden