Nibo Stone NL
A description of the image.

Houten vloer schoonmaken

Houten vloer schoonmaken

Net als iedere vloer moet ook een houten vloer regelmatig worden onderhouden om zijn natuurlijke schoonheid te behouden en de levensduur te verlengen. Doordat de vloeren zijn behandeld met een speciale olie, zijn de vloeren bestand tegen vlekken zoals koffie, wijn, cola en water. Dit maakt het onderhoud makkelijk. We geven je graag een paar tips.

Mock up hout 2

Meer weten over houten vloeren?

Lees ons gratis e-book over houten vloeren. Boordevol met inspirerende foto's, informatie en tips over onze collecties houten vloeren.

Direct naar
IMG 1473
Alle vloeren van Nibo Stone zijn gemaakt van eikenbomen. Waarom? Lees hier verder.
IMG 1428
De vloeren van Nibo Stone zijn duoplanken. Wat betekent dat en hoe is dat anders dan parket? Lees hier verder.
Onderhoud 1500 1000
Natuursteen is net als hout een natuurproduct dat met aandacht verzorgd moet worden.
Nibo Stone Vianen 2
In onze showrooms vind je de mooiste houten vloeren en tegels van natuursteen en keramiek.
IMG 1317

Regelmatig reinigen

Stof en vuil geven een houten vloer een minder mooie uitstraling en kunnen krassen veroorzaken. Het is dus belangrijk om regelmatig te stofzuigen om los vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte bezem of een stofzuigerborstel die speciaal voor parket geschikt is. Daarna kun je de vloer dweilen met een licht vochtige dweil of mop met een hiervoor geschikt reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt, want overmatig vocht kan schade aan het hout veroorzaken.

Geolied of gelakt

Let er hierbij wel op dat er een verschil is tussen het onderhoud van een geoliede vloer en een gelakte vloer. Bij een geoliede vloer wordt meestal een speciale onderhoudsolie gebruikt om de vloer te reinigen en te voeden. Deze olie helpt om het hout te beschermen en de natuurlijke uitstraling te behouden. Bij een gelakte vloer is het belangrijk om agressieve chemicaliën en schurende materialen te vermijden, omdat deze de laklaag kunnen beschadigen. Bij een geoliede vloer zal eens in de zoveel tijd een nieuwe laag olie aangebracht dienen te worden om de bescherming en uitstraling te behouden.

DSF4590 HDR

Ontdek onze houtcollecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte.

3

Voorkom krassen

Gebruik viltjes of vloerbeschermers onder meubels om krassen en deuken te voorkomen wanneer ze worden verplaatst. Wij adviseren de producten van Floorfriendly te gebruiken. Vermijd ook het slepen van zware voorwerpen over de vloer, omdat dit krassen kan veroorzaken. Plaats ook droogloopmatten bij de ingangen om vuil en zandkorrels te verminderen die de vloer kunnen beschadigen.

Van Gogh collectie Nibo Stone 19

Bescherm tegen vocht

Houten vloeren zijn gevoelig voor vocht, dus vermijd het morsen van water of andere vloeistoffen. Reinig eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk om te voorkomen dat het vocht in het hout trekt en vlekken veroorzaakt. Gebruik altijd een goed uitgewrongen dweil of doek om de vloer te reinigen en vermijd het gebruik van stoomreinigers, omdat deze te veel vocht kunnen afgeven.

IMG 1501

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van de afwerklaag, het gebruik en de slijtage van vloer, dient de vloer periodiek te worden onderhouden zoals bijvoorbeeld het opnieuw aanbrengen van een olie. Bij aankoop van je vloer ontvang je van ons een onderhoudsschema en de juiste producten die geschikt zijn voor jouw specifieke vloer. Dat is echt niet veel werk. Afhankelijk van de mate van gebruik van de vloer, is het het beste de vloer ongeveer ééns per jaar te onderhouden. Op die manier blijft je vloer netjes en heb je er zo lang mogelijk plezier van.

Onderhoud uitbesteden?

Je hebt zo ook niet zo snel kans op slijtageplekken. Mocht dit toch het geval zijn, bijvoorbeeld in de loop, dan kan de vloer ook plaatselijk worden bijgewerkt met onderhoudsolie. Je kunt dit onderhoud ook uitbesteden aan ons tegen een kleine vergoeding. Informeer naar de mogelijkheden.

6

Luchtvochtigheid

Hout reageert op veranderingen in de luchtvochtigheid. Het is belangrijk dat de juiste vochtigheidsgraad in de ruimte wordt gehanteerd. Ideaal is tussen de 40-60% om krimp en uitzetting van het hout te minimaliseren. Ook voor mens en dier is deze luchtvochtigheid het meest ideaal. Vooral in het stookseizoen kan de luchtvochtigheid te laag worden, gebruik dan een luchtbevochtiger om de vochtigheidsgraad te reguleren en te voorkomen dat de vloerdelen werken.

5

Geef je houten vloer een nieuw leven

Na verloop van tijd kan zelfs de meest prachtige eiken houten vloer tekenen van slijtage vertonen. Gelukkig kun je met de juiste renovatietechnieken je houten vloer nieuw leven inblazen en zijn schoonheid herstellen. Wij adviseren je dit uit te besteden aan één van onze professionals, dan ben je zeker van het mooiste resultaat. Zo’n professional heeft de expertise en ervaring en zal altijd komen kijken om te bepalen welke specifieke renovatiestappen nodig zijn om de houten vloer te herstellen.

Een houten vloer renoveren

Een van de meest effectieve manieren om een houten vloer te renoveren, is door deze te schuren. Schuren verwijdert de oude afwerklagen, krassen en oneffenheden, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. Tijdens het schuren kunnen ook beschadigde planken gerepareerd worden. Na het schuren zal de vloer opnieuw worden afgewerkt en zo heb je weer een compleet nieuwe houten vloer die er weer jaren tegenaan kan en je interieur verfraaien met zijn natuurlijke warmte en charme.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen…
04 januari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Marjan Willemsen
Gastvrij en vriendelijke ontvangst.Ruime keuze.
★★★★★ ★★★★★
Fam mondria
Een fijn bedrijf, goede voorlichting (Vianen), een mooi product. Hulp bij montage bedrijf vinden. Top medewerkers die alles in het werk stellen om gemaakte afspraken na te komen toen er tegenslag kwam bij de levering (warme douche is hier zeker op zijn plek).Een prachtig resultaat mede door het vakmanschap van “de leggers”.Wij zijn er blij mee
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u