Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramische tegels

Populairder dan ooit

Keramische tegels winnen steeds meer aan populariteit. Niet voor niets, want keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc of tapijt. Keramische tegels zijn oersterk, onderhoudsvriendelijk, bijzonder slijtvast en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afmetingen. Van grote industriële keramische tegels met een betonlook tot landelijk keramisch parket dat nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Of je nu kiest voor een landelijke stijl, modern of een klassiek interieur, voor iedere woonstijl en voor iedere ruimte is in onze XXL-showroom een passende keramische tegelvloer te vinden.

Uit ons assortiment
Mock 00037website

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven.

Direct naar
Keramische tegels Nibo Stone 4
De eigenschappen van keramische tegels maakt ze geschikt voor iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd.
Keramisch Parket Nibo Stone 1 1500 900 85
Keramische tegels zijn in de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. De kwaliteit neemt steeds verder toe en de variëteit wordt groter.
Nibo Stone Keramische Terrastegels 1 1500 900 85
Keramische buitentegels zijn sterk in opkomst. Niet voor niets, want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen.
Schoonmaken werkster
Keramische tegels schoonmaken is een fluitje van een cent, maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden.

Wat zijn keramische tegels?

De keramische tegels uit onze collectie bestaan uit zuivere minerale grondstoffen die onder druk in vorm worden geperst en worden gebakken onder zeer hoge temperaturen. Hierdoor ontstaat een keramische vloer die heel compact en slijtvast is, geschikt voor elke ruimte en makkelijk in onderhoud.

Deze soort keramische tegels worden grestegels genoemd, maar omdat dit de meest voorkomende tegelsoort in Nederland is, worden meestal deze tegels bedoeld wanneer men over keramisch parket spreekt. Misschien heb je ook wel eens gehoord van de term porcellanato, die verwijst naar de toevoeging van een porseleinaarde wat ook wordt gebruikt bij de productie van porselein.

Grote Tegels Leggen 5

Welke soorten keramische tegels zijn er?

Keramische tegelvloeren zijn in de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. En dat is ook niet vreemd omdat de technologische ontwikkeling bij de productie van keramische tegels grote stappen vooruit heeft gezet. De kwaliteit neemt steeds verder toe en de variëteit van het verkrijgbare assortiment wordt steeds groter. Nibo Stone verkoopt vele soorten keramische tegels. De technologische vooruitgang maakt ook dat er steeds grotere keramische tegels kunnen worden geproduceerd die toch maatvast zijn. Een afmeting van meer dan 1x1 meter is al heel normaal. De zijkanten van de keramische tegels zijn meestal gerectificeerd en daardoor recht en haaks. Keramische vloeren kunnen hierdoor met een strakke smalle voeg gelegd worden.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 10

Look-a-like keramische tegels

Een trend die zich ook in de afgelopen jaren al aftekende is het ruime aanbod van zogenaamde keramische look-a-like tegels. Hiermee worden keramische tegels bedoeld die eruit zien alsof ze gemaakt zijn van ander materiaal, zoals, beton of hout. Doordat de technologische mogelijkheden bij de productie van keramische vloertegels enorm vooruit zijn gegaan, kun je deze nauwelijks meer van echt onderscheiden.

Voordelen van keramische tegels
 • Slijtvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Uitermate geschikt voor vloerverwarming
 • Altijd maatvast
 • Ongevoelig voor vlekken
 • Krasvast
Asperi 2

Keramische tegels met betonlook

Ook het industriële interieur zal, naar verwachting populair blijven. En met name de XXL keramische tegels met betonlook worden steeds populairder. Dit zijn groot formaat keramische vloertegels die de uitstraling van echt beton hebben. Echter in vergelijking met beton zijn deze keramische tegels minder kwetsbaar en gemakkelijke te onderhouden. Een ander voordeel is dat betonlook tegels gemakkelijker te leggen zijn en niet gevoelig voor temperatuurverschillen en de invloed van vocht. Deze keramische tegels zijn dan ook uitermate goed geschikt voor toepassing als keramische terrastegels.

Keramisch parket slaapkamer nibo stone

Keramisch parket

Keramisch parket is tot nu toe het meest bekende voorbeeld van een look-a-like vloer. Het geeft de warme uitstraling van een houten vloer. Zelfs de nerf en subtiele kleurverschillen die echt hout zo kenmerkt, worden nu op een overtuigende, en nauwelijks meer van echt te onderscheiden wijze, verwerkt in de keramische tegels. Zeker als ze op een goede manier gelegd worden moet je heel goed kijken om te zien dat het geen echt parket of een echte houten vloer is. Grote voordelen zijn uiteraard dat deze keramische tegels minder kwetsbaar zijn dan een echte houten vloer. Ook is keramisch parket uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Nibo Stone Visgraat 1000 1000 85

Keramisch visgraatparket

Keramisch visgraatparket is de nieuwste trend op het gebied van keramische houtlook vloeren. De houtlook tegels worden in een klassiek legpatroon gelegd. Hoewel het om keramische tegels gaat, lijkt het een echte houten vloer. Het grote verschil is dat deze vloer minder kwetsbaar is en gemakkelijker te onderhouden is. In onze collectie bieden wij diverse keramische visgraat tegels in allerlei kleuren en afmetingen voor iedere gewenste ruimte.

Mock up Keramisch Parket 1

Meer kijken naar houtlook tegels?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische parket te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van Nibo Stone keramieken tegels te geven.

Daarom kies je voor Nibo Stone
 • Groot assortiment in natuursteen, keramiek en hout. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
 • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
 • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
 • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
 • Alles onder 1 dak. We regelen ook de contacten voor het leggen en de vloerverwarming voor je.
Keramische Terrastegels Nibo Stone 6 1500 900 85

Keramische tegels buiten

Keramische tuintegels zijn sterk in opkomst. Niet voor niets, want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen. Zo is keramisch parket zeer hard en slijtvast. Krassen maken geen kans. Bovendien zijn keramische tegels buiten hittebestendig en verkleuren ze niet door de zon of andere weersinvloeden. Ze trekken niet krom en buigen ook niet. Ook zijn de keramische tegels maatvast.

Houtlook Tegels Nibo Stone 4

Ideaal voor vochtige ruimtes

De keramische tegels uit onze collectie zijn geschikt voor iedere ruimte. De tegels zijn ongevoelig voor vocht en water en dat maakt ze ideaal voor de badkamer, het toilet of de keuken. Bovendien is een keramische vloer heel makkelijk schoon te maken, dus juist in deze ruimtes zijn ze ook nog eens heel praktisch. Natuurlijk zijn keramische tegels ook in de woonkamer, de hal of de slaapkamer een supermakkelijke oplossing.

Loaf Dark Grigio Nibo Stone

Waarom kiezen voor keramische tegels?

Keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc of tapijt. Een keramische tegelvloer kan in iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd. Keramiek parket is hygiënisch, bijzonder slijt- en krasvast, stootbestendig en prima te combineren met vloerverwarming. Keramische tegels zijn vrij van schadelijke stoffen en niet ontvlambaar. Bovendien vragen keramische tegels maar heel weinig onderhoud. Vuil kan niet in de tegels dringen. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een hiervoor geschikt neutraal reinigingsmiddel volstaat. Ze zijn niet gevoelig voor agressieve stoffen of chemicaliën. De tegels zijn niet gevoelig voor UV licht en zullen niet verkleuren. Ook niet als je ze buiten toepast. Wat prima kan, want ze zijn vorstbestendig.

Keramische vloertegels Nibo Stone 5

Wat kosten keramische tegels?

De prijs van een keramische tegelvloer is afhankelijk van o.a. de soort, de kwaliteit, de afmeting (grootte en dikte) en de afwerking . Over het algemeen geldt dat hoe groter de tegel, hoe duurder. Bij de tegenwoordig zo populaire keramische tegels met parketlook geldt ook dat hoe langer de tegel hoe, duurder. Ook de print speelt hierbij een rol. Hoe meer de print waarheidsgetrouw is, hoe meer de keramische tegels zullen kosten. Alle bij Nibo Stone verkrijgbare keramische tegels zijn afkomstig uit eigen import vanuit o.a. Italië en Spanje. Door goede afspraken met onze leveranciers en de inkoop van grote volumes, kunnen we A-kwaliteit keramische tegels bieden voor een scherpe prijs.

Keramische tegels kopen bij Nibo Stone

In onze XXL showrooms ben je altijd welkom, ook zonder afspraak. Onze verkoopadviseurs staan voor je klaar om onder het genot van een kopje koffie of thee een persoonlijk advies te geven, ook over het vakkundig laten leggen van de keramische tegels, eventueel in combinatie met vloerverwarming. Wil je er zeker van zijn dat de verkoopadviseur alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou schikt? Maak dan een afspraak.

Keramische tegels e book 3

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022

Blog

Wat kosten keramische tegels?

Keramische vloertegels winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Niet voor niets want keramische tegels bieden veel…
25 januari 2017

Blog

Do it yourself: 10 tips voor het leggen van vloertegels

Ben je van plan om zelf een nieuwe tegelvloer te gaan plaatsen? Dan heb je vast iets aan onze handige tips. Binnen no…
20 september 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Jeroen van Dullemen
We zijn goed geholpen van begin verkoop tot nazorg. Prachtige vloer. Hartelijk dank Nibostone!
★★★★★ ★★★★★
Van der Werff-de Rooij
Goede voorlichting, levering en zeer tevreden met het resultaat!
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u