Nibo Stone NL
A description of the image.

Houten vloer leggen

Hoe leg je een houten vloer?

Wij raden je aan de plaatsing van een houten vloer over te laten aan een professional. Dan weet je zeker dat jouw vloer precies wordt zoals jij voor ogen hebt. Bij Nibo Stone werken we alleen met ervaren vakmensen met jarenlange kennis en ervaring. Er zijn verschillende aandachtspunten die aan bod komen bij het leggen van een vloer. Zij kennen al deze punten en weten precies waar ze op moeten letten. Dan ben jij gegarandeerd van het mooiste resultaat.

Mockup hout ebook 2

Meer weten over houten vloeren?

Lees ons gratis e-book over houten vloeren. Boordevol met inspirerende foto's, informatie en tips over onze collecties houten vloeren.

Direct naar
Van Gogh collectie Nibo Stone 10
Wil je meer weten over de houten vloeren van Nibo Stone? Lees dan hier verder.
How to lay marble tile
Lees hier verder over het leggen van natuursteen tegels en wat daarbij komt kijken.
Het Leggen Van Terrastegels Nibo Stone 1500 900
Lees hier verder over het leggen van keramische tegels en wat daarbij komt kijken
Easywarm33
Vloerverwarming kan juist heel goed bij de houten vloeren van Nibo Stone. En het is ook nog duurzaam.
Hout facebook posts

Ontdek onze houtcollecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte. Lees meer over onze collecties.

Rekening houden met geluidsoverlast

Een houten vloer kan ook prima in een appartement gelegd worden. Om te voorkomen dat je onderburen gaan klagen over geluidsoverlast, zijn er wel een paar punten waar je rekening mee dient te houden:

IMG 1414

Geluidsisolerende ondervloer

Wanneer een houten vloer direct op de betonnen ondervloer wordt gelegd, kan deze geluidsoverdracht veroorzaken. Het gebruik van een geluidsisolerende ondervloer kan helpen om het geluid te dempen en geluidsoverlast te verminderen. Raadpleeg hiervoor de specifieke vereisten of richtlijnen met betrekking tot geluidsisolatie in het appartementencomplex.

IMG 1317

Controleer de maximale vloerhoogte

Houd er ook rekening mee dat de totale vloerhoogte wordt beïnvloed door de toepassing van een houten vloer. De gemiddelde vloeren uit ons assortiment zijn 15-16 mm dik. Controleer dus even van te voren of er beperkingen zijn betreft de maximale vloerhoogte in het appartement, met name in deuren, gangen en overgangen naar aangrenzende kamers.

IMG 1362

Zijn er regels betreft vloerbedekking?

Sommige appartementencomplexen hebben specifieke regels en voorschriften met betrekking tot vloerbedekking. Het is raadzaam om het huur- of koopcontract en de verenigingsregels te controleren om te zien of er beperkingen zijn met betrekking tot het type vloerbedekking dat is toegestaan. Als je een appartement huurt, moet je mogelijk toestemming vragen aan de verhuurder of de vereniging van eigenaren voordat je een houten vloer installeert.

3

De service van Nibo Stone

Wanneer je hebt gekozen voor een houten vloer uit de Nibo Collectie, ben je gegarandeerd van een persoonlijke begeleiding tot nadat de vloer is gelegd. Een aantal weken voordat we de vloer komen leggen, komen we bij je op bezoek om een voorinspectie te doen. We controleren dan de kwaliteit en de samenstelling van de ondervloer, we kijken of deze voldoende vlak is en we meten de relatieve luchtvochtigheid. De laatste details worden nog even doorgesproken en afspraken over het leggen worden gemaakt.

Maurice 320 260

Onze houten vloeren komen bekijken?

Wij raden je aan om onze vloeren te komen bekijken in de showroom. Beleef de kwaliteit van de vloer en laat al je vragen kosteloos beantwoorden door een van onze verkoopadviseurs. Als je zeker wilt zijn dat onze medewerkers alle tijd voor je hebben, maak dan van tevoren even een afspraak.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Do it yourself: 10 tips voor het leggen van vloertegels

Ben je van plan om zelf een nieuwe tegelvloer te gaan plaatsen? Dan heb je vast iets aan onze handige tips. Binnen no…
20 september 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
H. van Rees holding
Goed bedrijf ,je wordt goed begeleid met je keuze van vloer en in ons geval een prima oplossing gezocht voor het levertijd probleem, fantastisch mee gedacht en opgelost, super.
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Topbedrijf! Superveel keus in tegels en vriendelijk personeel. Vloeren zijn heel groot gelegd dus je ziet heel goed hoe de vloer eruit ziet. Echt een aanrader als je op zoek bent naar tegels.