Nibo Stone NL

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone zeker goed. Alle houten vloeren van Nibo Stone worden duurzaam geproduceerd in Europa en ook het eikenhout dat wordt gebruikt voor onze duoplanken wordt in Europa op duurzame wijze gewonnen. Bovendien gaat een houten vloer een leven lang mee, is te hergebruiken en is biologisch goed afbreekbaar. De uitstekend isolerende eigenschappen van hout helpen mee om de energiebehoefte van een gebouw te verminderen, waardoor de behoefte aan verwarming en koeling wordt verminderd. Onze houten vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming, waarbij de temperatuur gebruikelijk zo'n 2 graden lager ligt dan bij traditionele verwarming met radiatoren.

FSC bos

Eerlijk hout

Bij het kiezen van een houten vloer is het belangrijk om te letten op duurzaam bosbeheer. Kies voor hout dat afkomstig is uit goed beheerde bossen die voldoen aan certificeringssystemen zoals FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Deze certificeringen zorgen ervoor dat het hout op verantwoorde wijze is geoogst en rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten zoals het behoud van biodiversiteit, bescherming van inheemse volkeren en arbeidsomstandigheden in de bosbouw. Alle houten vloeren van Nibo Stone zijn duurzaam geproduceerd van FSC-gecertificeerd hout. Zo ben je er zeker van dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt.

1

Hout is een herwinbare grondstof

Hout is een van de weinige grondstoffen die herwinbaar zijn. Voor iedere boom die wordt gekapt, worden 2 nieuwe terug geplant. Op die manier helpt dit ook bij het verminderen van de afhankelijkheid van niet hernieuwbare materialen.

Een houten vloer is een duurzame keuze
  • FSC gecertificeerd hout
  • Hout is herwinbbaar
  • Geen schadelijke stoffen in de hulpmiddelen
  • Gaat een levenlang mee
  • Draagt bij aan een verminderde koolstofvoetafdruk
  • Biologisch goed afbreekbaar
  • 100% recyclebaar
Mockup hout ebook 2

Meer weten over onze houtcollectie?

Vraag dan ons gratis e-book over houten vloeren aan. Deze staat boordevol met foto's, informatie en tips!

6

Een parketvloer gaat een levenlang mee

Een houten parketvloer gaat een leven lang mee en kan goed worden onderhouden en hersteld. Uit ecologisch en economisch oogpunt is een houten vloer dus een goede keuze want er is minder behoefte aan vervanging. Ben je de vloer toch eerder moe dan is de vloer te hergebruiken en is biologisch goed afbreekbaar. Alle afvalstoffen tijdens de productie alsmede de houten vloer zelf zijn 100% recyclebaar.

2

Hulpstoffen zijn duurzaam

Ook de lijm en de afwerkingsproducten die worden gebruikt zijn duurzaam. De oliën die wij verwerken zijn 100% natuurlijk en vrij van aromaten. Alle producten voldoen aan de VOC EU-richtlijnen 2010. De lijmen die we gebruiken voldoen aan alle richtlijnen. De PU lijm is vrij van oplosmiddelen volgens de definitie van de TRGS 610 en de MS lijmen zijn vrij van weekmakende substanties. Ook bij de andere producten die we verwerken worden geen schadelijke stoffen toegevoegd.

8

Hout draagt bij aan een verminderde koolstofvoetafdruk

Naast de bovengenoemde aspecten hebben bomen een belangrijke rol in de strijd tegen het broeikaseffect. Bomen produceren zuurstof en zuiveren de lucht en nemen bovendien het schadelijke koolstofdioxide (CO2) tijdens de groei. Wanneer hout wordt gebruikt als bouwmateriaal, blijft de opgeslagen CO2 in het hout vastgehouden, waardoor het niet vrijkomt in de atmosfeer. Dit helpt bij het verminderen van de koolstofvoetafdruk.

Hout facebook posts

Ontdek onze houtcollecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke houten uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze…
14 januari 2023

Blog

Dit zijn de vloerentrends in 2023

Net als ieder jaar, vertellen we je ook nu graag wat de nieuwste woontrends zijn voor 2023 en welke vloeren daar…
29 november 2022

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Nibo Stone Vianen
Wij hebben een zeer prettige ervaring met het bedrijf. Goed advies en zeer goede service
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
De bestelling en levering gingen prima, alleen het transport liép niet van een leien dakje. Gelukkig werden de tegels pas een week later gelegd anders had ik de tegelzetters af moeten bellen.
★★★★★ ★★★★★
Leon
Alles is naar wens verlopen en ik werd achteraf ook nog gebeld of het allemaal goed is gegaan. Positieve ervaring.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u