Nibo Stone NL
A description of the image.

Natuursteen tegels

Onverslijtbaar en authentiek

Natuursteen tegels zijn puur en authentiek, onverslijtbaar en duurzaam. Natuursteen vloertegels zijn niet aan mode onderhevig en passen bij elk interieur, of dit nu modern of klassiek is. Ze geven een levenlang woonplezier. Natuursteen tegels nemen snel warmte op en houden deze zeer lang vast. Ook zijn ze gemakkelijk in onderhoud. Er is voor iedere ruimte wel een geschikte vloer van natuursteen te vinden. En door de herkomst en de bewerking is iedere natuursteen vloer van Nibo Stone uniek.

Mock lookbook natuursteen

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven.

Direct naar
Aurelia
Voor iedere ruimte in en om huis is een geschikte vloer te vinden. Laat je inspireren door de mogelijkheden.
Noir Vignan 1 Detail 02
Een overzicht van de soorten natuursteen en hun specifieke eigenschappen. Bekijk welke soort het beste bij je past.
How to lay marble tile
Een natuursteen vloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden. Lees waar je op moet letten.
Aurelia
Al sinds 1923 zijn wij specialist op het gebied van natuursteen voor binnen en buiten.
Noir Vignan 4

Natuursteen tegels door de eeuwen heen

Natuursteen is een tijdloos materiaal dat kan bogen op een levensgeschiedenis van miljoenen jaren. De vorming ervan is zo oud als de aarde zelf en is een proces dat nog steeds doorgaat. Er zijn vele verschillende natuursteen soorten en het komt vrijwel overal ter wereld voor en wordt al meer dan 5.000 jaar gewonnen in bovengrondse groeves. In de fabrieken ter plaatse worden de blokken tot natuursteen plaat of tegels gezaagd. Hierna worden de natuursteen tegels verder bewerkt.

Voordelen van natuursteen tegels
 • Onverslijtbaar
 • Tijdloos
 • Perfecte combinatie met vloerverwarming
 • Duurzaam
 • Unieke vloer
 • Goede warmtegeleider
Old heritage beige

Een natuursteen vloer is voor het leven

Sommige mensen hebben een vooroordeel over natuursteen tegels. De tegels zouden duur zijn, moeilijk in onderhoud, krasgevoelig, noem maar op. Ten onrechte, weten wij uit ervaring. Want met de juiste behandeling van natuursteen, heb je een vloer voor het leven. Een vloer met een uitgesproken karakter die naarmate dat de jaren verstrijken, alleen maar mooier wordt. Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig en niet bewerkelijk. Zelfs na jaren intensief gebruik, behoudt een natuursteen vloer haar natuurlijke schoonheid.

Mock natuursteen mobiel

Geïnteresseerd in natuursteen?

In ons e-book geven we je tips, adviezen, inspiratie en zetten we alle voordelen van een natuursteen vloer voor je op een rijtje.

Natuursteen soorten
Leisteen

Leisteen tegels zijn opgebouwd uit laagjes waardoor ze de warmte heel goed kunnen geleiden. Deze natuursteen soort is ontstaan doordat klei onder druk in de loop van miljoenen jaren is omgevormd tot een harde steen. Het materiaal is wat vettig en heeft weinig poriën. Daarom zijn leisteen vloertegels makkelijk schoon te houden.

Kwartsiet

Kwartsiet is een heel robuust materiaal dat zo hard is doordat het onder enorme druk en temperatuurverschillen is ontstaan bij de vorming van gebergten. Van de natuursteen soorten behoort kwartsiet meestal tot de metamorf gesteenten, maar soms kan het ook een sedimentgesteente zijn. Het oppervlak van een vloer van kwartsiet is wat ruwer en stroef en is zeer krasvast. Van een kwartsiet vloer heb je gegarandeerd een leven lang woongenot.

Kalksteen

Kalksteen is een van de meest voorkomende natuursteen soorten. Het materiaal kent veel verschillen in eigenschappen zoals hardheid en kleur. Door de ontstaanswijze van kalksteen, vind je in een kalksteen vloer vaak nog fossielen zoals schelpen en zeeslakken. Ook hardsteen en travertin behoren tot de kalksteen groep.

Travertin

Travertin is een bijzondere kalksteen met karakteristieke gaatjes. De gaatjes in deze natuursteen soort zijn ontstaan door planten die in warm water zijn verteerd. Dit geeft een travertin vloer een geheel eigen karakter. Travertin wordt al eeuwen als bouwmateriaal gebruikt. Kijk maar een s naar het Colosseum in Rome of de Sacre Coeur in Parijs.

Marmer

Marmer ontstaat omdat kalksteen bij zeer hoge temperaturen onder druk heeft gestaan. Marmer is dus metamorf kalksteen. Daarom hebben beide natuursteen soorten vergelijkbare eigenschappen. Het verschil is de duidelijke kristalstructuur en de aders in marmer, die kenmerkend zijn voor dit materiaal. Tegenwoordig is een marmeren vloer weer helemaal hip.

Hardsteen

Hardsteen is in feite een kalksteen met een uitgesproken blauwgrijze kleur. Vroeger werd deze benaming gebruikt voor de Arduin uit België, ook wel Belgische blauwsteen genoemd. Later kregen alle blauwgrijze kalksteen soorten met een vergelijkbaar uiterlijk deze naam. Soms zijn er nog resten van skeletjes van zeedieren te zien, maar er zijn ook natuursteen soorten die dit niet hebben. Hardsteen kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten. Zo zijn hardsteen vloertegels al sinds jaar en dag ongeëvenaard populair.

Graniet

Typerend voor graniet is het korrelige uiterlijk dat is ontstaan omdat magma heel langzaam is afgekoeld onder grote druk. Hierdoor hebben de mineralen de tijd gehad om kristallen te vormen. Van alle natuursteen soorten is graniet de hardste en meest onvergankelijke soort en is een granieten vloer krasgevoelig.

Basalt

Basalt wordt gevormd door gestolde lava en behoort, net als graniet, tot een van de hardste natuursteen soorten. De tegels hebben een gelijkmatig karakter en zijn meestal grijs tot zwart van kleur. Het materiaal is ook voor toepassingen buiten zeer geschikt vanwege zijn goede slijtvastheid en weerbestendigheid. Basalt tegels verkleuren niet en zijn niet vorstbestendig.

NOIR OREL INTERIEUR 2

Natuursteen tegels kunnen overal

Het gebruik van de ruimte bepaalt doorgaans welke natuursteensoort daar het beste is. Een entree vraagt om harde slijtvaste natuursteen tegels waar vuil relatief weinig vat op heeft, terwijl een badkamer om een vloer van natuursteen met een stroef oppervlak vraagt. In de keuken wil je liever niet een natuursteen vloertegel waar snel vlekken in trekken en de natuursteen trap moet moeiteloos duizenden voetstappen kunnen trotseren. In de tuin wil je natuurlijk vorstbestendige terrastegels en in de woonkamer natuursteen tegels met een warme uitstraling die goed de warmte van de vloerverwarming kunnen geleiden. Veel natuursteensoorten voldoen aan al deze eisen in één en zijn de meest ideale vloerbedekking voor in en om het huis.

Hardsteen nibo stone 1

Voor iedere gezinssamenstelling anders

Houdt bij de aanschaf van natuursteen tegels ook rekening met je gezinssamenstelling. Een gezin met jonge kinderen in een eengezinswoning heeft immers heel andere eisen dan een echtpaar op leeftijd in een appartement. Wanneer je rekening houdt met de specifieke eigenschappen van iedere steensoort, kies je niet alleen voor een mooie vloer, maar vooral voor een functionele vloer waar je jarenlang onbezorgd op kunt leven.

Image7

Natuursteen voor iedere woonstijl

Van statige herenhuizen tot nostalgische boerderijtjes, van minimalistische villa’s tot gezellige gezinswoningen, natuursteen vind je overal. Het laat zich harmonieus combineren met iedere stijl en ook met andere materialen zoals hout, glas of roestvrijstaal. Een natuursteen vloer met een verouderde uitstraling voor bij een landelijk interieur of minimalistische strakke natuursteen tegels voor een moderne stijl. Voor iedere stijl zijn wel natuursteen tegels voor binnen te vinden die daarbij passen. Een vloer in natuursteen maakt de ruimte waar het wordt gelegd uniek, simpelweg omdat geen enkele tegel hetzelfde is en de stenen altijd authentiek zijn. Dát geeft die ruimte een eigen stempel.

Nibo Stone Interieur 39

Unieke collectie natuursteen tegels bij Nibo Stone

Wie houdt van mooie materialen en graag iets bijzonders in huis wil, vindt wat hij zoekt in de uitgebreide en bijzondere collectie natuursteen tegels van Nibo Stone. De vloertegels zijn van een uitzonderlijke kwaliteit en uniek dankzij de natuursteensoort, de sortering, de afwerking en de kleurselecties. Nergens anders ter wereld vindt je zo’n unieke collectie natuursteen tegels.

Daarom kies je voor Nibo Stone
 • Groot assortiment in natuursteen, keramiek en hout. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
 • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
 • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
 • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
 • Alles onder 1 dak. We regelen ook de contacten voor het leggen en de vloerverwarming voor je.
Showroom Vianen 1500 500 11 1500 500 85 C1

Natuursteen tegels die bij je passen

Natuursteen tegels zijn er in heel veel verschillende soorten. Net of de natuur het zelf zo bedoeld heeft. Kiezen is dan ook niet gemakkelijk met zoveel keus. Zorg ervoor dat je een erkende natuursteenhandel bezoekt om zeker te zijn van een goede kwaliteit en natuursteen op maat. Je bent van harte welkom in onze XXL-showroom in Vianen of onze showroom in Venlo. Je kunt hier terecht zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze verkoopadviseur alle tijd voor een persoonlijk advies heeft, maak dan een afspraak op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Mock natuursteen

Daarom kies je voor een natuursteen vloer!

Authentiek, onverslijtbaar en tijdloos. Dat is natuursteen. Vraag nu ons e-book aan met nog meer redenen waarom natuursteen je beste keuze is.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Bourgondische Dallen in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapezium-vormige…
11 juli 2020

Blog

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk?

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk? Met deze slimme onderhoudstips is het onderhoud van uw natuursteen…
02 juli 2016

Blog

Natuursteen of keramiek? Het blijft een kwestie van smaak

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. Vaak wordt er gekozen voor tegels vanwege het gemakkelijke onderhoud en…
24 oktober 2015
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
C. van der Horst
In een woord klantgericht, van bestelling en opslag tot contact met de juiste vloerlegger
★★★★★ ★★★★★
miranda
Vriendelijke verkopers, nemen de tijd en mooie showroom. Wij hebben hier onze leisteen vloer gekocht. Wordt medio september geleverd.
★★★★★ ★★★★★
Dielen
Nibo Stone geeft een goede begeleiding en heeft goed werk geleverd