Nibo Stone NL
A description of the image.

Basalt

Net zo hard als graniet

Waar graniet diep onder de aardkorst is ontstaan, ontstond basalt daarentegen door een snelle afkoeling van magma dat door de aardkorst aan de oppervlakte is getreden (lava via een vulkaan). De stolling van de lava tot basalt bevindt zich aan de oppervlakte, daarom is basalt een uitvloeiingsgesteente. Basalt steen wordt daarom ook vaker basalt lava genoemd. Door de snelle afkoeling hebben zich geen kristallen gevormd zoals bij graniet. De krimp die optreedt bij de stolling van de basaltlava leidt tot de typische zeshoekige structuren (basaltzuilen). In Nederland zie je die vorm nog terug als dijkbekleding en op golfbrekers en strandhoofden.

Basalt is meestal zwart van kleur, soms ook grijs en heeft een rustig, gelijkmatig uiterlijk. Basalt vloertegels passen dan ook uitstekend bij een moderne, haast minimalistische stijl.

Mock 00016 800 600

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven. Ook als hardcopy te bestellen.

Basalt 3

Herkomst van basalt

Basalt komt dus veel voor bij vulkanen. China is een grote leverancier van zwarte basalt, maar ook uit landen als Turkije en Vietnam vind je diverse groeves voor deze natuursteen. Er zijn dus verschillende soorten basalt stenen, die variëren van kleur en samenstelling. Een ding hebben de basalt tegels wel gemeen: Ze zijn keihard. Basalt wordt niet voor niets vaak vergeleken met graniet.

Basalt 6

Afwerking van basalt tegels

Basalt kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Iedere bewerking geeft het materiaal weer een ander uiterlijk. Zo zal het branden en borstelen van basalt ervoor zorgen dat de basalt wat lichter van kleur oogt. Deze methode geeft het materiaal bovendien een natuurlijke antislip en wordt dan ook vaker toegepast bij basalt terrastegels.

Basalt wordt ook vaker gezoet. Afhankelijk van de korrelgrootte van de schuursteen kleurt de basalt gezoet tot donkerzwart en heeft een matte uitstraling.

Ook interessant
Graniet2
Veruit de meest harde en slijtvaste natuursteensoort die er bestaat. Typerend is het korrelige uiterlijk van het materiaal.
Aurelia
Haal de natuur in huis met natuursteen tegels van Nibo Stone. Al sinds 1923 leveren wij een gegarandeerde kwaliteit en een scherpe prijs.
SHOWROOM VIANEN 1500 900 11
Bekijk ons assortiment natuursteen tegels in de showrooms op grote beloopbare oppervlaktes voor een maximale beleving van jouw droomvloer.
Marmer Lambrisering
Marmer heeft een ware come-back gemaakt. Ontdek de vele soorten en mogelijkheden in marmeren tegels bij Nibo Stone.
Basalt 4

Eigenschappen van basalt

Basalt is dus meestal grijs tot zwart van kleur. Er zitten weinig nuances in de kleur en de structuur van de steen. Dit gelijkmatige uiterlijk past goed bij een moderne, minimalistische stijl. Basalt tegels worden dan ook meestal geleverd met strak gezaagde kanten en kunnen goed worden gelegd met een kleine voeg.

Basalt is keihard. Basalt wordt niet voor niets vaak vergeleken met graniet en kent veel van dezelfde eigenschappen. Het materiaal is zeer slijtvast en zal niet snel krassen. Zelf na jarenlang intensief gebruik ziet je basalt tegelvloer er nog als nieuw uit.

Basalt 7

Basalt terrastegels

Basalt is ook voor toepassingen buiten zeer geschikt vanwege zijn goede slijt- en weervastheid. Het materiaal verkleurt niet en is vorstbestendig. Wanneer je basalt in een gezoete uitvoering toepast, kunnen de natuursteen tegels glad worden na een regenbui. Dit kun je voorkomen door de tegels gebrand en geborsteld te bestellen. De basalt terrastegels krijgen daardoor een natuurlijke antislipwaarde. Eenmaal per jaar afschrobben is voldoende om je basalt tegels jarenlang mooi te houden.

Eigenschappen van basalt
  • Homogene kleur past goed bij minimalistisch interieur
  • Zeer slijtvast
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Krasvast
  • Behoudt ook buiten zijn kleur
Algemeen E book 1

Nibo Stone beter leren kennen?

Kies dan om ons gratis e-book over Nibo Stone te bekijken. Hierin staat een beschrijving van alles wat er mogelijk is bij dit krachtige bedrijf, ondersteund door inspirerende fotocollages.

Basalt 2klein

Basalt onderhoud

Hoewel basalt vrijwel onverwoestbaar is, moet je toch voorzichtig zijn met zuren. Kijk dus uit met agressieve schoonmaakmiddelen en kijk uit met je glaasje wijn of jus d’orange. Verder vraagt een basalt vloer weinig onderhoud. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd product zoals de Natuursteen Reiniger universeel volstaat om jarenlang te kunnen genieten van een tijdloze en duurzame vloer.

Vloer Leggen

Leggen van basalt tegels

Net als bij alle natuursteen vloeren geldt ons advies ook bij een basaltstenen vloer om deze te laten plaatsen door een ervaren natuursteenzetter. Het is belangrijk te kiezen voor de juiste legmaterialen zodat vlekvorming of het loslaten van de tegels wordt voorkomen. Een ervaren vakman weet hoe hij om moet gaan met eventuele maat- en dikteverschillen en zal de basalt tegels mooi verdelen over de ruimte. Hierbij houdt hij niet alleen rekening met de structuur en tekening van de tegels, maar ook met een goede verdeling van de tegels ten opzichte van de ruimte en een goede verdeling van de spanning.

Daarom kies je voor Nibo Stone
  • Groot assortiment in natuursteen en keramiek. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
  • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
  • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
  • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
  • Alles onder 1 dak. We regelen ook de contacten voor het leggen en de vloerverwarming voor je.
Basalt 1

Basalt kopen bij Nibo Stone

Basalt tegels zijn bij Nibo Stone verkrijgbaar in diverse soorten en afwerkingen. Je kunt bij Nibo Stone terecht voor basalt vloertegels en basalt terrastegels. Ook kunnen we vensterbanken en raamdorpels in basalt gezoet maken. Zo krijgt je interieur een mooi geheel in basalt zwart. Kies je toch liever voor de voordelen van keramische tegels? Dan vind je in ons assortiment ook keramische tegels met een natuursteen look, waaronder diverse Basalt Look tegels.

Basalt tegels prijzen

De basalt tegels prijzen liggen bij Nibo Stone laag. Dit komt omdat we de basalt rechtstreeks in de groeve inkopen. Ook zijn er zo veel meer mogelijkheden om aan je wensen tegemoet te komen. Leg je wensen voor aan een van de verkoopmedewerkers in de showroom en bespreek de mogelijkheden.

Natuursteen vloeren E book 1

Benieuwd naar basalt?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van basalt en andere natuurstenen te geven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming.…
10 december 2021

Blog

7 vloeren voor een industrieel interieur

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële stijl. Deze stijl, die gebaseerd is op de…
12 november 2016

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
sunny faassen
Goed geholpen goede service
★★★★★ ★★★★★
Familie Stevens
Afspraken bij aankoop verliepen prima, maar bij levering waren er wat problemen. Kapotte tegels, vlekken op tegels en plinten die niet zo netjes afgewerkt waren. Nibo Stone heeft daarna alles in werking gezet om de hele partij om te ruilen. Hierdoor hebben we een kleine week oponthoud gehad maar dat werd gecompenseerd met een prachtige bos bloemen. Verder daarna nog telefonisch contact gehad met Marcel , deze heeft het vervelende gevoel wat wij hadden helemaal weg genomen en zo kunnen wij terug kijken op een fijne samenwerking en hebben wij een prachtige vloer liggen!
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u