Nibo Stone NL
A description of the image.

Marmer

Onvergelijkbaar elegant

Marmer ontstaat bij de vorming van gebergte uit kalksteen dat zeer lange tijd bij enorm hoge temperaturen onder druk heeft gestaan. De druk is zo hoog dat de voor kalksteen zo kenmerkende fossielen vernietigd worden. Marmer is dus eigenlijk een gemetamorfoseerde kalksteen. De aders en de kristalstructuur (zoals suiker) is wat dit natuursteen kenmerkt. Ook kan marmer een beetje doorzichtig zijn. Het woord ‘marmer’ komt van het Griekse woord ‘marmaros’, wat “glanzende steen” betekent.

Marmer wordt op verschillende plekken ter wereld gewonnen in groeves. Turkije, Griekenland, Spanje en natuurlijk Italië zijn belangrijke vindplaatsen voor dit eeuwenoude bouwmateriaal. In de groeves wordt marmer als blokken gewonnen, hier worden marmeren platen van gezaagd en van de platen worden tegels gezaagd.

Mock 00016 800 600

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven. Ook als hardcopy te bestellen.

Direct naar:
Marmer Nibo Stone 13
Ben je benieuwd welke soorten er nog meer zijn? Hier zetten we ze voor je op een rijtje.
Marmer Nibo Stone 4
Naast marmeren tegels heeft Nibo Stone nog meer natuursteen in haar collectie. Bijzondere soorten die je nergens anders ter wereld ziet.
Marmerlook
Kies je toch liever voor het praktische van keramische tegels? We hebben ook diverse marmerlook tegels in ons assortiment.
SHOWROOM VIANEN 1500 900 11
Bezoek onze showroom voor marmeren tegels of keramische tegels met een marmerlook. Vraag onze verkoopadviseur naar de mogelijkheden.
Marmer Nibo Stone 39

Kleuren marmer

Marmer komt vooral voor in de kleuren wit en grijs, maar ook in rood en roze. Blauw marmer zul je niet zo snel tegenkomen. Wel zijn er marmers met een blauwgrijze kleur of witte marmers met een blauwe tekening. Ook zijn er steensoorten die in de volksmond groene marmers worden genoemd. Meestal heb je dan te maken met andere bijzondere soorten natuursteen. Roze marmers zoals de Rose Aurora uit Portugal of rode marmers zoals Rojo Alicante uit Spanje zijn bekende marmersoorten. Heb je een crème kleur, dan heb je meestal te maken met een kalksteen in plaats van marmer, hoewel er wel crème marmers te krijgen zijn.

Marmer Nibo Stone 4

Black and white

Zwart marmer is na wit marmer de meest populaire kleur. Er zijn diverse soorten zwart marmer tegels te verkrijgen, waarbij de Nero Marquina uit het Spaanse Baskenland veruit de bekendste is. Technisch gezien is ook Nero Marquina (en andere marmer tegels in zwart) geen marmer maar een kalksteen met veel overblijfselen van fossielen en witte (calciet) aderen.

Bianca Carrara uit Italie of Thassos uit Griekenland zijn twee veruit bekendste witte marmersoorten. De witte Bianca Carrara marmer is een witte marmer met grijze aders die over het hele oppervlak lopen

Thassos marmer staat bekend als het meeste witte marmer ter wereld.

Marmer Nibo Stone 46

Soorten

Marmer is een compacte en harde steensoort die al sinds de Griekse Oudheid als bouwmateriaal wordt gebruikt. Marmer is verkrijgbaar in verschillende varianten. Veel kalksteensoorten worden in de volksmond marmer genoemd, maar dat is dus onterecht. Ook de mooie geaderde Onyx wordt in het gewone taalgebruik vaak marmer genoemd.

Marmer Nibo Stone 3

Afwerking

De meest voorkomende afwerkingen van marmeren vloertegels zijn gezoet en gepolijst. Hierdoor komt de karakteristieke structuur en kleur van het materiaal het beste tot zijn recht. De steen krijgt een luxe uitstraling die goed past bij een strak en modern interieur. De marmertegels zijn dan wel minder geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer omdat de kans op uitglijden dan groter is.

Sommige marmertegels zijn Anticato afgewerkt. Dit betekent meestal een extra bewerking zoals geborsteld of getrommeld, wat de vloer een mooie doorleefde uitstraling geeft.

Eigenschappen van marmer
 • Hoge slijtvastheid
 • Goed te polijsten
 • Zeer veel variaties in soort en kleur
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Niet goed bestand tegen zuren
 • Onbehandeld gevoelig voor vlekken
Marmer Nibo Stone 12

Marmer kan in vrijwel iedere ruimte

Marmer kan in vrijwel iedere ruimte in huis worden toegepast. Deze natuursteen tegels binnen in de keuken en marmer in de badkamer als wandtegel behoort ook tot de mogelijkheden. En natuurlijk als marmeren vloer in de woonkamer. Of wat dacht je van grote marmer platen? Prachtig als wand bekleding in je keuken of badkamer. Ca. 80% van alle marmer soorten zijn vorstbestendig.

Let hierbij wel op de gebruikersintensiteit. Hoewel je een hoogglans gepolijste marmeren vloer wellicht schitterend mooi vind, dien je wel rekening te houden met de toepassing van het materiaal. Als vloertegel is matglans (gezoet) vaak beter aan te bevelen dan polijstglans omdat je anders al snel een looppad krijgt op plekken waar veel wordt gelopen. Zand schuurt al snel de polijstlaag van de natuursteen tegels af.

Landelijke vloeren nibo stone 3

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over landelijke interieurs bij onze vloeren te bekijken. Hier past marmer ook goed bij, dus kan je daar meer informatie lezen met ondersteuning van stijlvolle foto's.

Toepassingen
 • Interieur vloeren
 • Badkamer
 • Keuken als aanrechtblad of spatwand
 • Gevelbekleding
468 1440

Marmer op je badkamer

Marmer maakt momenteel een comeback en we zien het materiaal weer veelvuldig toegepast in de badkamer. Grote marmer platen als wand en vloer geven de badkamer een luxe en klassieke sfeer. Vaak wordt gekozen voor witte marmer, maar ook zwart marmer tegels op je badkamer is schitterend.
Het nadeel van marmer op je badkamer is dat je voorzichtig moet zijn met zuren. Ook hangt er wel een prijskaartje aan echt marmer.
Gelukkig zijn er tegenwoordig ook marmer look platen en tegels te krijgen. Wel de uitstraling van marmer, maar vriendelijker geprijsd en makkelijker in onderhoud. En ook in keramische marmerlook platen zijn formaten tot 320x160 cm verkrijgbaar.

Marmer Nibo Stone 1

Marmer in je keuken

Ook in de keuken heeft marmer een ware comeback gemaakt. Het wordt veel toegepast als keukenblad, maar ook als vloertegel, spatwand of achterwand van de keuken zie je marmer steeds vaker terug komen. Niet voor niets want marmer geeft je keuken een luxueuze sfeer met een klassiek tintje.

Is marmer in je keuken je te kostbaar of kies je liever voor nog meer onderhoudsgemak? Dan kun je ook kiezen voor keramische tegels met een marmerlook. De keramische industrie is erin geslaagd een mooie look-a-like te maken. Dit materiaal is verkrijgbaar als marmer plaat met formaten van meer dan 3 meter, maar natuurlijk ook gewoon in vloertegels in een maat die bij jouw keuken past.

Marmer Nibo Stone 15

Onderhoud

Hoewel marmer een harde en slijtvaste steen is, heeft het onderhoud van een marmeren vloer wel enige aandacht nodig. Als marmer niet goed wordt onderhouden, ontstaan er snel vlekken. Vooral zuurhoudende producten zoals azijn, citroensap en rode wijnen leveren vervelende vlekken op die alleen met professionele reinigingsmiddelen te verwijderen zijn. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen, dus wij adviseren om je marmeren vloertegels te voorzien van een speciaal daarvoor bestemd impregneermiddel. Marmer dient verder regelmatig gestofzuigd en schoon gemaakt te worden met een reinigend en voedend product. Onze adviseurs geven je graag een advies op maat dat past bij jouw materiaalkeuze en de toepassing en het gebruik hiervan in jouw huis.

How to lay marble tile

Leggen van een marmeren vloer

Bij het leggen van marmeren vloertegels is het belangrijk te kiezen voor de juiste lijm en voegmaterialen. Deze materialen dienen vrij te zijn van zuren en flexibel genoeg om de werking van natuursteen te kunnen dragen. Marmeren vloertegels en wandtegels zijn over het algemeen gekalibreerd, wat betekent dat alle tegels even dik zijn gemaakt. Daarom zijn de tegels goed te lijmen. Wij adviseren om dit te laten doen door een ervaren natuursteenzetter. Hij zal de marmeren tegels mooi verdelen over de ruimte, waarbij hij niet alleen rekening houdt met de tekening van de aders maar ook met een goede verdeling van de spanning in de vloer. Waar nodig brengt hij uitzettingsvoegen aan.

Marmer Nibo Stone 42

Marmer tegels kopen bij Nibo Stone

Nibo Stone kan, door haar ruime inkoopnetwerk over de hele wereld, vele soorten marmer leveren in veel verschillende afmetingen zoals marmer in 60 x 60 cm, maar ook groter. In onze showroom in Vianen hebben we de bijzondere Crown Collection tentoongesteld. Deze marmeren tegels zijn op innovatieve wijze voorzien van een keramische onderlaag en zijn in het totaal slechts 13,5 cm dik. Ideaal als wandbekleding of voor vloeroppervlaktes waar niet veel ruimte voor een opbouwlaag bestaat.

Marmerlook2

Marmer look keramische vloertegels

Kies je liever voor keramische vloertegels, dan hebben wij in ons assortiment ook diverse marmer look vloertegels. Het voordeel van keramische tegels met een marmer look is de gebruikersvriendelijkheid. De tegels zijn niet gevoelig voor zuren, krassen en vlekken en zijn gemakkelijker te onderhouden dan wanneer je kiest voor het pure en natuurlijke karakter van echte marmer vloertegels.

Natuursteen vloeren E book 1

Benieuwd naar marmer?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van marmer en andere natuurstenen te geven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Marmer, weer helemaal van nu

Marmer heeft een ware comeback gemaakt in het interieur. Het klassieke materiaal past heel goed in een moderne woning…
17 oktober 2015

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022

Blog

Natuursteen in klassieke stijl

In een klassiek interieur vind je veel invloeden uit de Renaissance zoals ornamenten, zuilen en decoratief meubilair.…
10 september 2016
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Een zeer tevreden klant
Zeer klantvriendelijk, mensen met verstand van zaken en liefde voor het vakmanschap / product
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
uitstekend geholpen. Ruime keuze
★★★★★ ★★★★★
Michael
Leuke en vakkundige mensen om mee te werken.