Nibo Stone NL
A description of the image.

Parketvloer

Alles wat je moet weten over een parketvloer

Wat is een parketvloer?

Met een parketvloer kunnen twee soorten hardhouten vloeren worden bedoeld: een massief of een lamel parket. Een massief parket zijn houten planken van minimaal 6 mm dik, die na het leggen nog afgewerkt moeten worden. Lamelparket bestaat uit verschillende lagen hout, waarbij de toplaag van massief hout is gemaakt. De toplaag wordt meestal in de fabriek al afgewerkt dus de vloer is na het leggen al direct klaar. De parketvloeren uit de collectie van Nibo Stone bestaan uit lamelparket. Dit omdat een parketvloer die is opgebouwd uit lagen, veel voordelen biedt ten opzichte van een massief parket.

Een parketvloer is een duurzame en stijlvolle vloerbedekking die je interieur direct een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Een parketvloer gaat een leven lang mee, mits je hem goed onderhoudt. Als je vloer na een tijdje er minder mooi uit ziet, is de vloer redelijk eenvoudig weer op te knappen. Schuren en de vloer weer opnieuw in de olie te zetten, geeft weer een vloer die er als nieuw uit ziet.

Mockup hout ebook

Meer inspiratie nodig?

Lees ons gratis e-book over houten vloeren. Boordevol met inspirerende foto's, informatie en tips over onze collecties houten vloeren.

Direct naar
Mondriaan Collectie header
Een selectie houten vloeren van topkwaliteit in een moderne en strakke uitvoering.
Vermeer Collectie header
Rustiek eiken met een innovatieve afwerking maakt deze serie houten vloeren uniek.
Van Gogh Collectie header
De houten vloeren uit de Van Gogh Collectie kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling, vol karakter.
PHOTO 2023 11 22 19 49 00
Bezoek onze megastore in Vianen of splinternieuwe showroom in Venlo voor een maximale beleving van onze vloeren.
Hout facebook posts

Ontdek onze houtcollecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte. Lees meer over onze collecties.

IMG 1473

Schuren, kan dat bij lamelparket?

Jazeker, geen enkel probleem. Bij het schuren van de toplaag verwijder je slechts een hele dunne laag. De dikte is natuurlijk afhankelijk van de staat van de vloer. Hoe diep zijn de krassen of slijtage? Zit er een oude afwerklaag op die verwijderd moet worden? Gemiddeld genomen wordt er bij het opschuren van een parketvloer ongeveer 0,5 mm van de dikte van de parketvloer afgeschuurd. Aangezien de dikte van de toplaag over het algemeen zo'n 4 mm bedraagt, is het dus geen enkel probleem de houten parketvloer zelfs meermaals te schuren.

Een parketvloer wordt gemiddeld eens in de 13 jaar opgeschuurd.
Van Gogh collectie Nibo Stone 10

Duurzaamheid

De parketvloeren van Nibo Stone zijn gemaakt van berkenmultiplex met een toplaag van eikenhout. Een eiken parketvloer is niet alleen heel mooi om te zien, het is ook nog eens heel duurzaam. Alle parketvloeren van Nibo Stone zijn duurzaam geproduceerd van gecertificeerd hout. Zo ben je er zeker van dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt. Ook worden voor iedere boom die wordt gekapt, 2 nieuwe terug gepland.

Ook productiemiddelen zijn duurzaam

Ook de lijm en de oliën die worden gebruikt bij de productie van de parketvloeren zijn duurzaam. De oliën zijn 100% natuurlijk en vrij van aromaten. Alle producten voldoen aan de VOC EU richtlijnen 2010. Ook bij de andere producten die worden verwerkt zijn geen chemische componenten toegevoegd.

IMG 1449

Veelzijdigheid

De parketvloeren uit onze collectie zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze passen bij vrijwel ieder interieur. Of je nu een klassieke eiken parketvloer wilt of een trendy Hongaarse punt, er is voor elk wat wils. Ook hebben wij natuurlijk diverse visgraat parketvloeren in ons assortiment. Een parketvloer in visgraat is een klassiek patroon waarbij de houten in een visgraatmotief worden gelegd. Dit patroon geeft de vloer een elegante en luxueuze uitstraling.

3

Parketvloeren in meer dan 80 kleuren

De parketvloeren van Nibo Stone zijn in meer dan 80 verschillende kleuren verkrijgbaar. De parketvloer kleuren variëren van wit tot zwart met allerlei tinten grijs en bruin ertussen. Ook zijn er diverse parketvloeren met een whitewash of greywash afwerking verkrijgbaar. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een naturel afwerking. Op die manier zit er altijd een kleur tussen die past bij de verschillende smaken, stijlen en interieurs.

Van Gogh collectie Nibo Stone 4

Kleur bekennen

Lichte kleuren parketvloeren zijn populair bij mensen die hun interieur een frisse en moderne uitstraling willen geven. Middentinten zoals honingkleur, amber, karamel of kastanje zijn klassieke keuzes voor parketvloeren. Ze geven warmte en karakter aan de ruimte. Parketvloeren in donkere tinten zoals donkerbruin, espresso, wenge en zwarte tinten geven de ruimte een gevoel van elegantie en luxe. Wit en grijstinten geven de parketvloer en de ruimte vaak een Scandinavische of strandachtige ambiance. Lees ook eens onze blog over onze collecties.

Van Gogh collectie Nibo Stone 21

Eenvoudig in onderhoud

Houten parketvloeren zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende om ze in goede staat te houden. Wij raden aan de parketvloer te onderhouden met een speciaal daarvoor bestemd reinigingsproduct. Lees hier meer informatie over het onderhoud van houten vloeren.

Van Gogh collectie Nibo Stone 12

Kosten parketvloer

De kosten van een parketvloer variëren door verschillende factoren, waaronder de selectie, de afwerking en de dikte van de toplaag. De parketvloeren uit het assortiment van Nibo Stone kosten gemiddeld €110 per m2. Hiernaast moet je rekening houden met de kosten voor het plaatsen van de vloer, eventueel in combinatie met vloerverwarming.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Nibo Wood Baboa: de gezelligste vloer van Nibo Stone

Keramisch parket wordt steeds vaker gekozen als vloertegel. Wij begrijpen dat heel goed, want met keramisch parket kan…
01 juni 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
M. Van Keulen
Materialen zijn vakkundig uitgelegd in de showroom. Vervolgens op afspraak geleverd.
★★★★★ ★★★★★
Antoinette
Men heeft de leveringsproblemen die niet door hen veroorzaakt werden, goed opgelost.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u