Nibo Stone NL
Keramische Terrastegels Nibo Stone (6)

Keramische terrastegels

Keramische terrastegels zijn sterk in opkomst. Niet voor niets, want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen. De keramische terrastegels uit de collectie van Nibo stone bestaan uit klei dat op hoge temperatuur is gebakken. Dit maakt keramische tuintegels zeer hard en slijtvast. Krassen maken geen kans. Bovendien zijn deze keramische terrastegels hittebestendig en verkleuren ze niet door de zon of andere weersinvloeden. Ze trekken niet krom en buigen ook niet. Ook zijn keramische buitentegels maatvast. Keramische tegels buiten zijn dus vele malen duurzamer dan bijvoorbeeld betontegels. Bij Nibo Stone Venlo is er ontzettend veel keus in keramische terrastegels van hoge kwaliteit. Als eerste heb je het uiterlijk, waarbij vele looks zijn geïmiteerd.

Marcel 320 260 nieuw

Keramische terrastegels kopen?

Marcel laat graag de verschillende keramische tuintegels uit onze collectie in Venlo aan je zien. Maak met hem een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Keramische terrastegels met natuursteen look

Keramische terrastegels met een natuursteen look zoals hardsteen of leisteen zijn populair. Een voordeel van keramische terrastegels boven natuursteen terrastegels is de kleurvastheid. Sommige natuursteensoorten kleuren terug naar hun oorspronkelijke kleur en dat is niet altijd gewenst. Ook zijn er soorten die gevoeliger zijn voor krassen. Keramische tegels voor je terras bieden dan de uitkomst. Ga je voor puur natuur, dan neem je dit op de koop toe en neem je natuursteen terrastegels. Nibo Stone Venlo biedt keramische en terrastegels met natuursteen look van A-kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

Keramische terrastegels met betonlook

Ook betonlook tegels zijn al jarenlang in, zowel binnen als buiten. Keramische terrastegels met betonlook zijn bij Nibo Stone verkrijgbaar in veel trendy kleuren en zijn daardoor makkelijk te combineren met verschillende stijlen. Omdat de buitentegels vaak ingetogen kleuren hebben, zijn ze toch heel tijdloos en kun je jarenlang van je keramische tegels op je terras genieten. Bezoek de showroom in Venlo om het assortiment keramische terrastegels met betonlook te bekijken.

Mock 00037website

Op zoek naar meer inspiratie?

Vraag nu gratis ons e-book over keramische tegels aan. Boordevol met informatie, tips en inspiratie over jouw droomvloer.

Tuintegels houtlook

Ook keramische terrastegels met een houtlook zijn tegenwoordig heel hot. De tegels zien er uit als echt hout en voelen ook zo omdat ook de groeven en houtnerven in deze terrastegels keramisch zijn gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat deze keramische terrastegels verweren of verkleuren zoals hout dat doet. Ook vuil krijgt geen kans, dat poets je er zo weer vanaf. Keramische terrastegels met houtlook van Nibo Stone bieden dus veel voordelen boven echt hout, maar je hebt wel meteen een warme en bijzondere uitstraling in je tuin.

Voordelen van keramische terrastegels
 • Kleurvast
 • Krasvast
 • Slijtvast
 • Waterafstotend
 • Vorstbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk

Verschillende maten keramische terrastegels

Nibo Stone verkoopt vanuit haar tegelshowroom Venlo keramische terrastegels in verschillende looks en ook in afmeting en in dikte is er veel keuze. 60x60 cm is daarbij een hele populaire maat. Buitentegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. In 2 cm dikte is de meeste keuze in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Ook heb je vaak keramische tegels voor binnen in dezelfde uitvoering, deze zijn alleen 1 cm dik. Zo kun je dezelfde vloer binnen en buiten leggen voor een mooi geheel.

Keramische terrastegels in 3 cm dik

Relatief nieuw zijn keramische terrastegels in 3 cm dik. De keuze hierin is wat minder groot, maar het grote voordeel is dat ze direct in zand gelegd kunnen worden. Bovendien is de breukbelasting van 3 cm dikke terrastegels 2,5 keer hoger dan bij conventionele 2 cm dikke keramische terrastegels.

Ook zijn er tegenwoordig keramische tegels in 4 cm dikte met een speciale onderlaag. Keramische tegels van 1 cm dik zijn gelijmd op een onderlaag van beton, gemalen keramiek of zelfs tempex. Ook deze keramische terrastegels kunnen in een zandbed gelegd worden. Maar je moet er dan wel zeker van zijn dat je een goede kwaliteit hebt anders loop je kans dat de keramische terrastegels loslaten van hun onderlaag.

Ook interessant voor jou
Er zijn verschillende methodes voor het leggen van terrastegels. Wij geven je tips en adviezen voor het beste resultaat.
Natuursteen wordt in miljoenen jaren door de natuur gevormd. Is het daarom waarom natuursteen zo goed past in de tuin?
De meest populaire soorten keramische tegels voor jou op een rijtje gezet. Natuurlijk verkrijgbaar bij Nibo Stone in Venlo en Vianen.
Er zijn maar weinig vloerbekledingen die makkelijker in onderhoud zijn dan keramische tegels. Schoonmaken is een fluitje van een cent.

Keramische terrastegels leggen

Bij het leggen van keramische terrastegels is de ondergrond erg belangrijk. Er zijn verschillende methodes om jouw keramische terrastegels te leggen. De keuze is afhankelijk van de ondergrond en die verschilt per regio. Je kunt hiervoor een grondsoortenkaart raadplegen, maar het is nog verstandiger om hiervoor een vakman te raadplegen. Woon je bijvoorbeeld in Flevoland of Noord-Holland, dan is de kans groot dat je tuin snel verzakt. Hier moet je de legmethode op aan passen. Je kunt keramische tegels leggen op zand of een gestabiliseerde ondergrond. Ook kun je eerst een vloer storten en hierna de keramische terrastegels leggen in een lijmbed. Of je kunt keramische terrastegels droog leggen op tegeldragers.

Verschillende manieren voor keramische terrastegels leggen
Leggen op zand

Woon je op een stabiele ondergrond en zijn er weinig gevallen bekend van verzakking, dan kun je je keramische terrastegels leggen op een gestabiliseerde ondergrond. Staat jouw regio erom bekend dat tuinen hier massaal verzakken, is keramische terrastegels leggen op zand een betere optie. Je kunt dan namelijk gemakkelijk het terras ophogen, mocht dit nodig zijn. Houdt er wel rekening mee dat niet alle terrastegels geschikt zijn om te leggen op zand.

Leggen op betonnen vloer

Soms komt het voor dat mensen dezelfde vloer van binnen ook buiten willen leggen. Je krijgt dan een mooie eenheid tussen binnen en buiten. Vaak zijn deze tegels maar 1 cm dik. Wil je deze keramische tegels buiten leggen en zijn deze niet verkrijgbaar in keramische terrastegels, dan kan dat eigenlijk alleen op een betonnen ondervloer. Wat hierbij heel erg belangrijk is, is dat er beslist geen water onder de tegels mag komen. De terrastegels moeten dan ook gevoegd worden met een speciaal waterafstotend voegmiddel.

Leggen op tegeldragers

Keramische terrastegels leggen op tegeldragers is een optie wanneer je je balkon of terras wilt restylen en ook graag een nieuw terras wilt leggen. Ook op een oneffen ondergrond zijn tegeldragers een uitkomst. Er zijn namelijk verstelbare tegeldragers, zodat je hoogteverschillen kunt opvangen. Ook wat dunnere tegels, zoals keramische buitentegels van 2 cm dik, kunnen prima geplaatst worden op tegeldragers. Voordeel is dat je de tegels weer mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Ook kun je leidingen en kabels mooi wegwerken in de vrije ruimte onder de tegels. Afhankelijk van de grootte van de tegels plaats je de tegeldragers alleen in de hoeken of ook in het midden van de tegel ter ondersteuning.

Kies voor de juiste keramische terrastegels

Afhankelijk van de ondergrond kies je voor de juiste dikte keramische terrastegels. Ons advies is om 2 cm dikke keramische terrastegels niet in een zandbed te leggen. 2 cm dikke keramische tegels vragen om een specialistische aanleg. Doe je dit niet, dan loop je kans na een vorstperiode kapotte tegels, kapotte voegen en een oneffen terras te krijgen. De kostprijs voor het aanleggen van een terras op deze manier ligt misschien wat hoger, maar je kunt er wel zeker van zijn dat je een duurzaam terras hebt wat jarenlang mee gaat.

Voordelen van keramische terrastegels
 • Duurzaam
 • Antislip
 • Geen vlekken
 • Licht van gewicht
 • Geen groene aanslag
 • Binnen en buiten 1 geheel

Keramische terrastegels schoonmaken

Onder invloed van het weer krijgen mos en algen tijdens de wintermaanden kans om een groene aanslag op je keramische terrastegels achter te laten. Het grote voordeel van keramische terrastegels boven andere vormen van bestrating is dat het niet veel werk is om dit schoon te maken. Keramische terrastegels staan erom bekend dat ze een van de meest onderhoudsvriendelijke tuintegels zijn. Dit komt omdat tuintegels keramisch heel erg compact en hard zijn. Er kan geen vuil in de tegels trekken, alles blijft op de oppervlakte liggen. Keramische terrastegels schoonmaken doe je het beste met warm water en een schrobber. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn helemaal niet nodig, daarmee spaar je ook nog het milieu.

Keramische terrastegels kopen bij Nibo Stone

Keramische terrastegels vind je in de showroom van Nibo Stone in Venlo. In onze showroom in Vianen verkopen wij geen terrastegels. In onze collectie in Venlo vind je veel soorten en afmetingen waaronder diverse soorten keramische terrastegels met houtlook, betonlook en natuursteen look-a-likes in 2 en 3 cm dik. Ook hebben we hier veel soorten keramische tegels voor allerlei keramiek toepassingen binnen.

3

Bezoek onze showroom in Venlo

In onze showroom vind je een uitgebreide collectie terrastegels in houtlook, betonlook en andere kleuren in wisselende formaten van 2 en 3 cm dik.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Stappenplan voor het leggen van terrastegels

De basis van een terras waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten, ligt in een goede fundering. Om verzakkingen te…
16 april 2016

Blog

Buiten is het nieuwe binnen: keramische tegels als terrastegels

We doen steeds meer in de tuin. Waar we vroeger alleen in de tuin zaten aan een eenvoudige tuinset met parasol, leven…
18 augustus 2020

Blog

Het schoonmaken van tuintegels

Nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap. Bij de meeste mensen…
16 maart 2019
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Van de wetering
Wij hebben de noir vignan liggen! Afgelopen week met strip gereinigd en daarna in de was gezet ????????????
★★★★★ ★★★★★
Peters-Bult
Uitstekende hulp plus uitvoering. Alles klopte.