Nibo Stone NL

Buiten is het nieuwe binnen: keramische tegels als terrastegels

We doen steeds meer in de tuin. Waar we vroeger alleen in de tuin zaten aan een eenvoudige tuinset met parasol, leven we steeds meer buiten, ook als het weer even wat minder is. Dat zien we aan de opkomst van loungesets, uitgebreide buitenkeukens en de toenemende vraag naar zwembaden en jacuzzi’s in de tuin. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de inrichting en de bestrating van de tuin. Keramische terrastegels zijn daarin sterk in opmars.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 6

De voordelen van keramische terrastegels

Dat keramische terrastegels zo in trek zijn is niet zo vreemd want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen. Uiteraard zijn keramische terrastegels vorstbestendig. Ze zijn zeer hard en slijtvast. Krassen maken vrijwel geen kans. De tegels buigen niet en trekken niet krom. Dankzij de compactheid van het materiaal, laten keramische terrastegels nauwelijks vocht en vuil door. Vlekken krijgen hierdoor weinig kans. De tegels zijn bovendien vuurvast, dus je kunt met een gerust hart de barbecue aansteken op deze mooie tegels.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 1

Wat is het belangrijkste verschil tussen keramische vloertegels en keramische terrastegels?

Het belangrijkste verschil zit ´m in de oppervlakte. De keramische terrastegels hebben vaak een hogere weerstand tegen weersomstandigheden zoals zon en zure regen. Ook hebben ze een stroef oppervlak zodat je niet snel zult uitglijden. Dat is fijn voor als het geregend heeft. Bovendien maakt het de tegels uitermate geschikt om rondom het zwembad te leggen. Daarnaast zijn keramische terrastegels over het algemeen dikker dan hun broer of zus voor binnen zodat ze goed bestand zijn tegen ons Nederlandse klimaat.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 2

Laat je goed informeren over het leggen van keramische terrastegels

Overigens is het wel mogelijk om dunnere tegels buiten te leggen, maar dan is het belangrijk om goed te kijken naar de ondergrond. Wij adviseren dan ook altijd om de keramische terrastegels te laten leggen op een speciale drainagemortel. Deze waterdoorlatende laag voorkomt dat er zich vocht onder de tegels verzamelt. In de winter kan dit er namelijk voor zorgen dat de keramische terrastegels los vriezen.

Lees hier alles over het leggen van terrastegels.

Nibo  Stone Keramische Terrastegels 2

Binnen wordt buiten

De meeste keramische tegels uit ons assortiment zijn vorstbestendig en kunnen dus ook prima buiten toegepast worden. Als je buiten op het terras dezelfde tegels plaatst als binnen, komen de tuin en het interieur met elkaar in verbinding te staan en creëer je een mooi geheel.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 5

Populaire houtlook tegels ook voor buiten

Ook de op dit moment razend populaire houtlook tegels kunnen prima buiten worden gelegd. Hout kan namelijk moeilijk buiten worden gelegd, vanwege de grote verschillen in luchtvochtigheid. Houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd, lijken heel veel op hout, maar hebben geen last van weersinvloeden en kunnen daarom beter buiten gelegd worden.

In onze beide showrooms hebben wij momenteel diverse voorbeelden liggen van keramische terrastegels vanaf € 29,50/m2 (ex btw)

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Peters-Bult
Uitstekende hulp plus uitvoering. Alles klopte.
★★★★★ ★★★★★
Horst
Prettig verkoopgesprek, levering op tijd volgens afspraak, prachtige vloertegel.
★★★★★ ★★★★★
H. van Rees holding
Goed bedrijf ,je wordt goed begeleid met je keuze van vloer en in ons geval een prima oplossing gezocht voor het levertijd probleem, fantastisch mee gedacht en opgelost, super.