Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramische tuintegels

Nibo Stone heeft een uitgebreid assortiment aan keramische tuintegels. De tegels zijn van top kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Zo zijn er verschillende soorten keramische tegels, bijvoorbeeld in betonlook, houtlook en natuursteenlook. Voor iedere tuin en stijl is een bijpassende keramische tuintegel te vinden. In onze vloeren showrooms liggen de grote vloeren en tegels op beloopbare oppervlaktes, zodat jij een goed beeld krijgt van al onze keramische tegels voor in de tuin. Onze verkoopadviseurs kunnen je uitgebreid informeren over de verschillende tegels die wij verkopen en adviseren over hoe je het beste de keramische tuintegels kunt leggen. Als jij er zeker van wilt zijn dat onze adviseur alle tijd voor je heeft op het tijdstip dat jou uitkomt, maak dan een afspraak.

Keramiek e book 2

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven.

Nibo Stone Noord white

Toepassing keramische tuintegels

De keramische tuintegels zijn nog relatief nieuw op de Nederlandse markt, maar nu al sterk in opkomst. Niet voor niets, want de tegels beschikken over een aantal eigenschappen die in de tuin goed van pas komen. Zo zijn de keramische tuintegels vorst- en hittebestendig. Hierdoor kunnen de keramische tegels tuin tegen temperaturen tussen de -50 tot +60 graden. De keramische tuintegel wordt gemaakt uit klei dat op zeer hoge temperatuur gebakken is. De tegels zullen daardoor niet kromtrekken door extreme temperaturen. Daarbij zijn de tegels UV-bestendig, waardoor de tegels niet zullen verkleuren bij zonlicht, ideaal voor buiten. Een keramische parket voor in de tuin is dus vele malen duurzamer dan bijvoorbeeld betontegels.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 1 1500 900 85

Keramische tuintegels met antislip

Een tuintegel is vaak dikker dan de binnentegel en kent meestal ook een andere afwerking. In het geval van onze keramische tegels maakt dit de tegel een stuk stroever, waardoor er een antisliplaag ontstaat op de oppervlakte van de tegel. Hierdoor zijn de tegels zeer geschikt voor in de tuin, want bij nat weer worden de tegels niet glad. Dit zorgt er ook voor dat de keramische tuintegels uitermate geschikt zijn voor bij een zwembad.

Ook interessant voor jou
Asperi 3 G
Ook voor binnen verkoopt Nibo Stone een uitgebreide collectie keramische tegels. Bekijk hier de meest populaire soorten.
Nibo Stone Keramische Terrastegels 5
Nibo stone heeft vele soorten keramische tegels beschikbaar zoals tegels met betonlook, houtlook en natuursteenlook.
Laying Paving Installation
Bij het leggen van terrastegels is de ondergrond en de keuze van tegels erg belangrijk. Lees waar je op moet letten.
Het Leggen Van Terrastegels  Nibo  Stone 1
Natuursteen wordt in miljoenen jaren door de natuur gevormd. Misschien dat natuursteen tegels buiten daarom zo goed passen in de tuin.
Keramische Terrastegels  Nibo  Stone

Schoonmaken van keramische tuintegels

De materialen van keramische tuintegels zijn zeer compact waardoor er nauwelijks vocht en vuil wordt opgenomen door de tegel. Hierdoor zijn de tegels mos- en schimmelwerend en is het ontstaan van vlekken en groene aanslag bijna onmogelijk. De keramische tegels voor in de tuin zijn dus uitermate hygiënisch en ontzettend makkelijk in onderhoud. Daarbij zijn de tegels bestand tegen zuren en schoonmaakmiddel. Het beste maak je de tegels schoon met warm water en een schrobber. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn helemaal niet nodig, ook niet voor keramische terrastegels!

Nibo Stone Keramische Terrastegels 5 1500 900 85

Verschillende maten keramische tuintegels

De keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De meest populaire maat op dit moment is de keramische tuintegel 60x60. Deze tegel zorgt voor rust, is strak en laat een ruimte groter lijken. De keramische tuintegel 60x60 is daardoor zeer geschikt voor in de tuin.

Er is ook veel keuze uit de soorten diktes van de keramische tuintegels. In 2 cm dikte is de meeste keuze in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Wil je de vloer van de tuin door laten lopen naar binnen voor een mooi geheel? Ook dat is mogelijk. Wij beschikken over binnen en buitentegels in dezelfde uitvoering. Binnentegels zijn namelijk iets dunner dan tuintegels en zijn rond de 1 cm dik.

Voordelen van keramische terrastegels
  • Krasvast
  • Vorstbestendig
  • Waterafstotend
  • Geen vlekken
  • Binnen en buiten 1 geheel
  • Stroef, ook bij nat weer
Nibo Stone Noord grey

Keramische tegel in de tuin leggen

Bij het leggen van keramische tuintegels is de ondergrond erg belangrijk. De ondergrond in Nederland verschilt namelijk per regio. Woon je bijvoorbeeld in Flevoland of Noord-Holland, dan is de kans groot dat je tuin snel verzakt. Hier kun je dan het beste de legmethode op aanpassen. Je kunt de tegels leggen op zand of op een gestabiliseerde ondergrond. Ook is het mogelijk om eerst een vloer te storten en de keramische tuintegels te leggen op een lijmbed. Geef jij liever de voorkeur aan tegeldragers? Dan is dat ook zeker een optie die je kunt overwegen.

Mock 00037website

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van tuintegels en andere keramieken tegels te geven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Stappenplan voor het leggen van terrastegels

De basis van een terras waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten, ligt in een goede fundering. Om verzakkingen te…
16 april 2016

Blog

Het schoonmaken van tuintegels

Nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap. Bij de meeste mensen…
16 maart 2019

Blog

Buiten is het nieuwe binnen: keramische tegels als terrastegels

We doen steeds meer in de tuin. Waar we vroeger alleen in de tuin zaten aan een eenvoudige tuinset met parasol, leven…
18 augustus 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Dhr. Ten Hof
Wij hebben een mooie tegelvloer voor binnen en buiten uitgezocht en zijn op het moment van aankoop klantvriendelijk geholpen. Ook de levering is goed verlopen. Wel hebben wij advies gemist over de onderhoud van de vloer, reiniging naar het leggen. Wij vinden dat bij een aankoop van een vloer van 11000 euro deze producten er bij geleverd mogen worden. Ook de klant attenderen op het niet kitten van de tegelvloer randen bij achterkant keukenmuren is goed voor een klant om te weten zodat zij dit met de keukenzaak kunnen bespreken. De vloer is prachtig !
★★★★★ ★★★★★
Particulier
Goede service ,klant vriendelijk , komen de afspraken ook echt na
★★★★★ ★★★★★
Bergers
Prima bedrijf met goede tegelleggers