Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramische tegels buiten

Keramische tegels voor buiten heeft Nibo Stone in vele soorten en maten beschikbaar. Zo zijn er keramische tegels met betonlook, houtlook en natuursteenlook. Keramische tegels buiten hebben als belangrijk voordeel dat je er weinig werk aan hebt. Tijdens warme zomerdagen zijn keramische tegels voor buiten hittebestendig en ze verkleuren ook niet door de zon of andere weersinvloeden. In de winter zullen ze niet glad zijn en eventuele algengroei is snel weer te verwijderen omdat zich dit alleen aan de oppervlakte hecht en niet in de tegel trekt.

Mock 00037website

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven.

Paul 320 260

Keramische tegels buiten kopen?

Paul laat je graag de keramische tegels voor buiten uit onze collectie zien. Maak met hem een afspraak in de showroom voor een vrijblijvend advies.

Toepassingen keramische tegels buiten

Keramische tegels buiten kunnen op verschillende manieren worden toegepast, zo zijn ze zowel te gebruiken als keramische tuintegels als keramische terrastegels. Keramische terrastegels bestaan uit klei dat op hoge temperatuur is gebakken. Hierdoor zijn deze zeer hard en slijtvast, waarbij er ook geen krassen zullen komen. Verder trekken ze ook niet krom, ideaal dus voor buiten.

Houtlook3

Houtlook keramische tegels buiten

Ook keramisch parket is erg mooi voor buiten, dit lijkt en voelt namelijk als hout, waardoor het een natuurlijke uitstraling geeft. Doordat het materiaal van keramiek is, zijn er juist veel toepassingen mee mogelijk. Zo kan het gelegd worden als gewenst en gaat het door de goede kwaliteit van keramische buitentegels lang mee.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 1

Soorten en formaten keramische tegels buiten

Keramische buitentegels zijn er niet alleen in verschillende looks, maar ook in afmetingen is er veel keus. De populairste maat zijn keramische terrastegels 60 x 60 cm, dit zijn dan ook mooie, grote tegels met een formaat dat toch nog goed te hanteren is. Een groot pluspunt van keramische tegels voor buiten is dat het assortiment enorm uitgebreid is en ook bij Nibo Stone kun je er voor terecht.

Voordelen van keramische tegels buiten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Waterafstotend
  • Krasvast
  • Duurzaam
  • Licht van gewicht
  • Antislip

De dikte van keramische tegels buiten

Voor keramische tegels buiten is er ook in de dikte van de tegels veel keuze. In 2 cm dikte is de meeste keuze voor verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Vaak heb je ook dezelfde uitvoering keramische tegels voor binnen, alleen zijn deze dan 1 cm dik. Zo kun je ervoor zorgen dat je dezelfde vloer binnen en buiten kunt leggen, zodat alles een mooi geheel is.

Er zijn in de handel ook keramische buitentegels met een dikte van 3 of 4 cm te krijgen, soms met een speciale onderlaag. Dan zijn keramische tegels van 1 cm gelijmd op een onderlaag van beton, gemalen keramiek of tempex. Deze keramische buitentegels kunnen in een zandbed gelegd worden mits je er zeker van bent dat je goede kwaliteit hebt. Anders is er een risico dat de keramische buitentegels loslaten van de onderlaag.

Nibo Stone levert enkel keramische tegels voor buiten in 2 cm.

Ook interessant
Keramische Terrastegels Nibo Stone 6 1500 900 85
Keramische terrastegels zijn sterk in opkomst. Niet voor niets, want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen.
Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 10
Keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals PVC en tapijt. Bekijk ons assortiment vloertegels.
Keramisch parket slaapkamer nibo stone
Keramisch parket heeft de warme uitstraling van hout, maar geniet ook van alle voordelen van keramische tegels.
Laying Paving Installation
Bij het leggen van terrastegels is de ondergrond en de keuze van tegels erg belangrijk. Lees waar je op moet letten.
Keramische Terrastegels  Nibo  Stone (2)

Keramische tegels buiten leggen

Voor keramische tegels buiten leggen is vooral de ondergrond van groot belang. De keuze voor het leggen van keramische tegels is geheel afhankelijk van de ondergrond en verschilt ook nog eens per regio. Idealiter raadpleeg je hiervoor een vakman, aangezien in bijvoorbeeld Flevoland en Noord-Holland de kans groot is dat je tuin snel verzakt. De legmethode dient daar dan ook op aangepast te worden. Er zijn drie verschillende manieren voor keramische tegels buiten leggen: op zand, op betonnen vloer, op tegeldragers.

Keramiek e book 2

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over keramische vloeren te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van buitenvloeren en andere keramieken tegels te geven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Het schoonmaken van tuintegels

Nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap. Bij de meeste mensen…
16 maart 2019

Blog

Buiten is het nieuwe binnen: keramische tegels als terrastegels

We doen steeds meer in de tuin. Waar we vroeger alleen in de tuin zaten aan een eenvoudige tuinset met parasol, leven…
18 augustus 2020

Blog

Stappenplan voor het leggen van terrastegels

De basis van een terras waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten, ligt in een goede fundering. Om verzakkingen te…
16 april 2016
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Wim Hordijk
Deskundig advies. Betrouwbare levering. Redelijke prijs. Mooie showroom
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Uitstekende ervaring! Hele mooie showroom in Vianen waardoor het vooral makkelijker was om de juiste tegels uit te zoeken en daarbij een goede begeleiding van de verkoper. De vloer ligt er inmiddels in en is helemaal naar wens. Dus gewoon top!
★★★★★ ★★★★★
Harkema
Na een vriendelijk ontvangst in Vianen de vloer gevonden Duidelijke offerte gekregen en gelijk besloten Nibostone stone heeft alles geregeld vloerverwarming,tegelzetter Wij zijn heel blij met het eindresultaat