Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramisch parket

Het beste van twee werelden

Keramisch parket is een slimme oplossing voor de tekortkomingen van traditioneel parket. De keramische tegels met houtlook hebben de warme uitstraling van hout, maar zijn net iets praktischer en multifunctioneler dan een houten vloer. Nibo Stone heeft een ruim assortiment keramisch parket in veel verschillende houtkleuren en afmetingen. Ook keramisch parket in visgraat behoort tot de mogelijkheden.

Mock up Keramisch Parket 1

Geïnteresseerd in keramisch parket?

Bekijk dan nu ons lookbook! Deze staat boordevol inspirerende foto's die deze bijzondere vloertegels laten zien. Dan weet jij gelijk of het met jouw stijl matcht.

Direct naar:
Keramisch Parket Nibo Stone 1 1500 900 85
Keramische tegels zijn in de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. De kwaliteit neemt meer en meer toe en de variëteit wordt groter.
Het Leggen Van Terrastegels Nibo Stone 1500 900
Keramische tegels leggen is goed zelf te doen. Wij geven je tips waar je rekening mee moet houden voor je begint.
Nibo Stone Keramische Terrastegels 2
Keramische terrastegels zijn sterk in opkomst. Ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen.
SHOWROOM VIANEN 1500 900 11
Alle vloeren in onze XXL-showrooms liggen op grote beloopbare oppervlaktes. De verkoopadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies.
Keramisch parket slaapkamer nibo stone

Voordelen keramisch parket

Keramisch parket is makkelijker dan een houten vloer. Er is geen onderhoud nodig zoals schuren, lakken of in de was zetten van de vloer. Hout blijft een natuurproduct, dus het zal altijd een beetje kunnen verkleuren of schade kunnen krijgen. Keramische tegels zijn echter door de mens gemaakt en daarom ontastbaar op verschillende niveaus. Vlekken, deuken en verkleuringen krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Nibo Stone visgraat

Kleuren keramisch parket

De voordelen die keramisch hout biedt ten opzichte van traditioneel parket hebben keramisch parket doen uitgroeien tot een van de meest populaire keramische tegels van de laatste jaren. Inmiddels zijn er dan ook ontzettend veel soorten keramische houtlook tegels te krijgen, zodat er dus altijd wel een vloer tussen zit die helemaal bij je past. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren zoals eiken of tropisch hardhout en ook donkere kleuren zoals donker wengue behoort tot de mogelijkheden. Ontdek ze in onze showroom.

Houtlooka

Afmetingen keramisch parket

De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben er voor gezorgd dat de keramische industrie niet alleen zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken, maar ook steeds langere afmetingen. Lengtes van 110 – 180 -240 cm zijn tegenwoordig al heel normaal. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Deze stroken worden in een zelfde soort patroon gelegd als een echte parketvloer, dus eenmaal gelegd is er nauwelijks verschil tussen een echte houtvloer of een vloer van keramische houtlook tegels.

Tips voor keramisch parket
  • Plaats keramisch parket in je badkamer voor een warme uitstraling
  • Kies bij een visgraat keramisch parket niet voor te lange planken in een kleinere ruimte
  • Leg houtlookvloertegels op een derde of een vierde verschil met de andere tegel
  • Bespaar energie door je keramisch parket te combineren met vloerverwarming
  • Dweil je houtlook tegels met een daarvoor geschikt schoonmaakmiddel
Houtlook Keramisch Parket Nibo Stone Natuursteen En Keramiek 1

Keramisch parket visgraat

Ook keramisch parket visgraat koop je bij Nibo Stone. Momenteel is keramisch visgraat erg populair. Het visgraat motief is natuurlijk een echte klassieker, dus het is geweldig dat deze vloer nu ook in keramiek verkrijgbaar is. Zo profiteer je van alle gemakken van keramisch parket maar heb je wel de warme en natuurlijke uitstraling van een houten visgraat vloer. Je kunt keramiek parket zelfs in de badkamer leggen.

Keramisch Parket Nibo Stone 8 1500 900 85

Schoonmaken keramisch parket

Het schoonmaken van keramisch parket tegels is heel gemakkelijk. Keramische houtlook tegels worden op zeer hoge temperaturen gebakken en zijn daarom erg hard. Die temperaturen zijn zo hoog, dat de poriën van de keramiek dichtbranden. Water, vet of wijn kunnen niet in de tegels dringen, dus een houtlook vloer maak je eenvoudig schoon met een dweil en een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor je keramisch parket. Gebruik liever geen groene zeep of allesreiniger, want die kunnen een vettige waas op de tegels achterlaten waarin je voetstappen, strepen en andere vlekken blijft zien.

Nibo wood bocote

Keramisch parket leggen

Keramisch parket leggen kan op dezelfde manier als houtparket. Om het parket van keramiek zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan keramisch parket het best in een zo onregelmatig mogelijk wildverband worden gelegd. Wat er na een rij aan de ene kant van de kamer overblijft, wordt weer gebruikt als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want de reststukken kunnen weer gewoon gebruikt worden. Plaats de houtlook stroken van het keramisch parket nooit in halfsteensverband. De keramische houtlook tegels zijn namelijk nooit volledig vlak. Zeker de grotere lengtes trekken lichtjes krom tijdens het bakproces. Je keramische visgraat parket laten leggen door een professionele tegelzetter is om die reden ook verstandig.

Nibo Wood Acacia

Houtlook vloertegels combineren met vloerverwarming

Net als alles soorten keramische tegels, combineert ook keramisch parket uitstekend met vloerverwarming en dat biedt veel voordelen ten opzichte van verwarming door radiatoren. De ruimte wordt gelijkmatiger verwarmd en er is minder sprake van tocht. De luchtvochtigheid wordt beter in stand gehouden en er is minder ronddwarrelend stof. De temperatuur kan vaak een graadje lager om het nog steeds heel aangenaam warm te hebben en dat levert een flinke besparing in de stookkosten.

Keramisch Parket Nibo Stone 3

Keramisch parket kopen bij Nibo Stone

Wij hebben een ruime keuze in keramisch parket. Je kunt de vloeren bekijken in onze showroom in Vianen. Wij leveren door heel Nederland. Wil je de keramische houtlook vloertegels laten leggen, dan bevelen wij je van harte een van onze vakmensen aan. Aangezien wij zelf rechtstreeks inkopen in de fabrieken in Italië, kunnen we de prijzen laag houden. Zo kun je er zeker van zijn dat je een A-kwaliteit keramisch parket vloer hebt liggen voor een scherpe prijs.

Paul 320 260

Benieuwd naar ons keramisch parket?

Paul laat je onze collectie zien in de showroom en geeft je graag advies. Maak nu een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek om al onze houtlook tegels te ontdekken.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020

Blog

Kan een houten vloer in de badkamer?

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer…
10 september 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Nibostone is een fijn bedrijf. Er zal nog beter afgestemd kunnen worden mbt de informatie van Nibostone en de tegelzetters.
Ik zou het bedrijf aanbevelen. Wij zijn goed geïnformeerd over de kleur keuze van het keramisch parket. De tegelzetter denkt ook mee bijvoorbeeld met de juiste voeg kleur. In zijn geheel is alles heel mooi geworden en zijn we blij met het resultaat.
★★★★★ ★★★★★
Erwin van der Knoop
Wij zijn zeer tevreden over Nibostone. Het ontvangst, keuze vloer, prijsopgave en verdere invulling waren naar onze tevredenheid.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u