Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramische tegels soorten

Alle soorten op een rijtje

Keramische tegels soorten zijn er een heleboel. Eigenlijk is ‘keramische tegels’ een verzamelnaam voor alle soorten keramiek tegels die in een oven zijn gebakken. Dit kan op lagere of juist hele hoge temperaturen en afhankelijk van de samenstelling van de klei en de toevoegingen ontstaan verschillende keramische tegels soorten. De tegels uit de collectie van Nibo Stone zijn gebakken op zeer hoge temperaturen en hierdoor zeer compact en sterk. Binnen deze groep zijn er veel verschillende looks en afmetingen te krijgen, van tegels met een betonlook of marmerlook tot keramisch parket dat nauwelijks van echt hout is te onderscheiden. Keramische tegels vinden veel toepassingen in woonkamer, hal of keuken. Maar ook op de bovenverdieping zie je keramiek toepassingen zoals op de badkamer of slaapkamer. Ook buiten worden keramische terrastegels steeds vaker toegepast. In de XXL-showrooms van Nibo Stone liggen de verschillende keramische tegels op grote beloopbare oppervlaktes, zo krijg je een goed beeld van de vloer.

Mock 00037website

Op zoek naar inspiratie?

Vraag nu gratis ons e-book over keramische tegels aan. Boordevol met informatie, tips en inspiratie over jouw droomvloer.

Direct naar:
Asperi
Keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc en tapijt. Bekijk ons assortiment vloertegels.
Nibo Stone keramisch parket woonkamer
Kies voor de warme uitstraling van hout, maar de voordelen van keramische tegels. Nauwelijks van echt hout te onderscheiden.
Xxl Tegels 2
Grootformaattegels hebben weinig voegen en zorgen met hun lange strakke lijnen voor een rustige ruimte. Leverbaar in vele kleuren en maten.
Nibo Stone Noord white
Keramische buitentegels zijn zeer hard en slijtvast en laten nauwelijks vocht en vuil door. Ideaal voor ons Nederlandse klimaat.
Keramische tegels soorten op basis van samenstelling
 • Terracottategels
 • Faience tegels
 • Cementtegels
 • Grestegels (porcellanato)
Terracotta Plavuizen Nibo Stone

Terracottategels

Van alle keramische tegels soorten zijn dit de minst onderhoudsvriendelijke tegels. Terracotta tegels worden gemaakt door klei te bakken op een lage temperatuur. Ze hebben geen glazuurlaag en zijn meestal roodbruin, zandkleurig of grijsblauw van kleur. Terracottategels worden ook wel estriken of boeren plavuizen genoemd. Ze zijn poreus en zijn daarom gevoelig voor vlekken.

Faiencetegels

Faience tegels

Binnen de keramische tegels soorten is de faiencetegel eigenlijk een wandtegel. Het is een terracottategel met daarover een waterdichte glazuurlaag. Daarom wordt de naam geëmailleerde tegels of geglazuurde tegels ook wel vaker gebruikt. De afwerkingslaag van deze keramische tegels soort is mat of glanzend en kan zowel effen als met een motief worden geleverd. Faiencetegels zijn redelijk kwetsbaar en gevoelig voor krassen.

Cementtegels Nibo Stone

Cementtegels

Cementtegels bestaan uit cement, zand en water en zijn voorzien van een toplaag van marmerpoeder en kleurpigment. Het cement zorgt als bindmiddel voor de uitharding van de tegels. De tegels worden niet gebakken in de oven (dus eigenlijk behoren cementtegels niet tot de keramische tegels soorten). Cementtegels zijn verkrijgbaar in bontgekleurde motieven. Ook deze tegels zijn poreus en kras- en vlekgevoelig. Als je van alle keramische tegels soorten valt voor de charme van deze tegels, zul je ze wel regelmatig moeten voorzien van een vlekstop.

Daarom kies je voor Nibo Stone
 • Groot assortiment in natuursteen, keramiek en hout. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
 • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
 • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
 • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
 • Alles onder 1 dak. We regelen ook de contacten voor het leggen en de vloerverwarming voor je.
Xxl Tegels 6

Grestegels of Porcellanato

Deze tegels worden gemaakt van een kleisoort die gemengd wordt met mineralen. De tegels worden gebakken op zeer hoge temperaturen, waardoor het materiaal versintert en het heel compact en sterk maakt (volkeramische tegel). De term porcellanato verwijst naar de toevoeging van porseleinaarde dat ook wordt gebruikt bij de vervaardiging van porselein. Van alle genoemde keramische tegels soorten is dit de meest slijtvaste en minst kras- en vlekgevoelig. Omdat grestegels de meest verkocht tegels zijn in Nederland, worden meestal deze tegels genoemd wanneer men het over keramische tegels heeft. Binnen het assortiment volkeramische tegels is er nog een onderscheid in geglazuurde en ongeglazuurde tegels.

Nibo Stone Nord Gold

Keramische tegels soorten in uiterlijk

Naast de samenstelling van de verschillende keramische tegels soorten kun je ook kijken naar de look van de tegels. De technologische ontwikkelingen bij de productie van keramische tegels heeft de laatste jaren grote stappen vooruit gezet. De kwaliteit neemt steeds verder toe en de variëteit van het verkrijgbare assortiment soorten keramische vloeren is steeds groter. Een trend die je daarbij in de afgelopen jaren zag ontstaan zijn de zogenaamde keramische look-a-like tegels. Hiermee worden keramische tegels soorten bedoeld die eruit zien alsof ze zijn gemaakt van een ander materiaal, zoals hout, natuursteen of beton. Zo zijn marmer look tegels ook razend populair.

Keramische tegels soorten op basis van looks
 • Keramisch parket (houtlook tegels)
 • Betonlook tegels
 • Keramische natuursteenlook tegels
 • Marmerlook tegels
 • Keramische tegels hardsteenlook
 • Metallic tegels
Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone

Soorten keramisch parket

Keramisch parket is één van de meest bekende voorbeelden van die keramische tegels soorten met een andere look. De diverse soorten houtlook tegels hebben de warme uitstraling van een houten vloer. De keramische vloertegels hebben zelfs nerven, noesten en de subtiele kleurverschillen die echt hout zo kenmerken. Ook het formaat is net als echte planken met een lengte tussen de 110 en 180 cm. Er zijn zelfs soorten keramisch parket met een lengte van 2,40 meter. Zeker als de houtlook tegels op een goede manier gelegd zijn, moet je heel goed kijken om te zien dat het geen echt parket of een houten vloer is.

Mock up Keramisch Parket 1

Benieuwd naar houtlook tegels?

Bekijk dan nu ons e-book over keramisch parket! Deze staat boordevol foto's om inspiratie mee op te kunnen doen, zowel als handige tips en weetjes over deze keramische tegels.

Loaf dark grigio

Keramische industriële vloer

De populariteit van de industriële woonstijl, waarbij vaak oude fabriekshallen of industriële gebouwen uit de tweede helft van de 19e eeuw nieuw leven werden ingeblazen, vroeg om keramische tegels soorten die qua uitstraling daarbij aansloten. Zo ontstonden grote vloertegels met een betonlook die met een hele smalle voeg worden gelegd. Hierdoor ontstaat een strakke en egale keramische industriële vloer met een stoere uitstraling.

Xxl Tegels 6

Andere soorten XXL tegels

Naast bovengenoemde betonlook tegels zijn er diverse andere keramische tegels soorten in het XXL formaat. Er zijn tegenwoordig al XXL tegels verkrijgbaar die groter zijn dan 3 meter. Die zijn niet alleen prachtig als keramische tegelvloer, maar geven ook tegen de wand (bijvoorbeeld in de badkamer) een supersjieke uitstraling.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 5 1500 900 85

Soorten keramische terrastegels

Naast de diverse keramische tegels soorten voor binnen, zijn ook keramische tuintegels sterk in opkomst. Omdat de tegels zo slijtvast en onderhoudsvriendelijk zijn, worden ze steeds populairder. Er zijn diverse soorten keramische terrastegels te krijgen. De verschillen zitten ‘m vaak in de dikte en de uitstraling. Die dikte is van belang voor het leggen. Afhankelijk van deze dikte en de ondergrond kun je deze keramische terrastegels leggen op een (gestabiliseerd) zandbed, beton of tegeldragers.

Bezoek onze vloerenshowrooms

Zoals je ziet zijn er tegenwoordig ontzettend veel keramische tegels soorten te krijgen. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar onze showrooms komen. Daar liggen de verschillende keramische tegels op grote beloopbare oppervlaktes zodat je een goed beeld van de vloer krijgt. Onze verkoopadviseurs kunnen je alles vertellen over onze collectie tegels en helpen je graag jouw droomvloer uit te zoeken. Je bent van harte welkom, ook zonder afspraak. Wil je er zeker van zijn dat onze adviseur alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat jou het beste uitkomt? Maak dan een afspraak.

Paul 800 600

Maak nu een afspraak

Paul maakt graag tijd voor je vrij om je ons uitgebreide assortiment keramische vloertegels te laten zien. Maak nu een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Wat kosten keramische tegels?

Keramische vloertegels winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Niet voor niets want keramische tegels bieden veel…
25 januari 2017

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
04 maart 2022

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
de Haas
Goede ervaring. Komen afspraken netjes na en geven een goed advies.
★★★★★ ★★★★★
Marcel Willems
goed advies en snelle levering
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u