Nibo Stone NL

Zo kies je de vloer die bij je past

Welke vloer jij kiest is natuurlijk voornamelijk een kwestie van smaak. Je moet er tenslotte de hele dag tegenaan kijken en het is ook niet een aanschaf die je ieder jaar opnieuw doet. Dan moeten de vloertegels wel helemaal aansluiten bij wat jij mooi vindt. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel keus, dat er vast wel een tegel tussen zit die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Maar het is slim om nog met een paar andere zaken rekening te houden. Waar komt de vloer? En hoe zit het met je gezin? Ben je maar alleen of rennen er drie kleine kinderen en een hond rond? Ook dat zijn factoren die je uiteindelijke keuze mede bepalen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Industrial 22

Het gebruik van de ruimte

Het gebruik van de ruimte bepaalt mede welke tegelvloer daar het beste is. Een entree vraagt om een harde en slijtvaste tegel waar vuil relatief weinig vat op heeft, terwijl een badkamer of wellnessruimte om een vloer met een stroef oppervlak vraagt. In de keuken wil je liever niet een tegel waar snel vlekken in trekken en de trap moet moeiteloos duizenden voetstappen kunnen trotseren. Voor buiten kies je wellicht liever voor een terras dat zijn kleur behoudt. Houdt dus rekening met de eigenschappen en oppervlakte van de vloertegel, dat is wel zo praktisch.

Houtlook Keramisch Parket Nibo Stone Natuursteen En Keramiek 1

De gezinssamenstelling

Het is ook verstandig om even stil te staan bij de samenstelling van je gezin. Een gezin met jonge kinderen in een eengezinswoning heeft immers heel andere eisen dan een echtpaar op leeftijd in een appartement.

Kleine kinderen vallen veel en hebben dus geen baat bij een gladde vloer. Ook een enthousiast huisdier zal moeite hebben met een spiegelgladde vloer. Brengt diezelfde hond bergen zand naar binnen of wordt er veel met stoelen geschoven, dan is het beter te kiezen voor een vloer die wat minder krasgevoelig is. Donkere terrastegels absorberen het zonlicht en kunnen in de zomer behoorlijk warm worden, misschien wel te warm voor kleine kindervoetjes. Kies dan liever voor een leisteen of een lichtere variant.

10 tips afbeelding

10 must knows waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw vloer

We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je op pad gaat voor een nieuwe vloer.

Kies voor een functionele vloer die past bij je gezin en lifestyle, dan kun je jarenlang onbezorgd genieten!
Himalaya Grey  Nibo  Stone

Welke verwachtingen heb je van een tegelvloer?

Natuursteen is een natuurproduct, geen enkele tegel is hetzelfde. De natuur laat zich immers niet kopiëren. Natuursteen is een puur en authentiek product waarbij de unieke structuur het karakter van de vloer bepalen. Een natuursteen vloer is tijdloos en niet aan mode onderhevig.

Keramische tegels worden geproduceerd uit klei dat onder druk in vorm wordt geperst en bij hoge temperaturen wordt gebakken. De perfectionering van het product maakt een zeer harde en duurzame tegel met een van te voren vastgesteld kleurenspectrum.

13 september 2021 03177 1

Persoonlijk wensenlijstje

Wanneer je rekening houdt met je eigen verwachtingen, kies je niet alleen voor mooi, maar vooral voor een functionele vloer waar je jarenlang onbezorgd op kunt leven. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over het materiaal, de legwijze en het onderhoud. Je bent van harte welkom in onze showroom in Vianen of Venlo, waar zes dagen in de week onze adviseurs klaar staan om je een deskundig en persoonlijk advies te geven. Je kunt vrijblijvend binnen lopen of een afspraak maken.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Vonk
Vanaf het verkoopadviezen tot en met het leggen van de vloer, alles verliep naar wens en volgens onze verwachting!
★★★★★ ★★★★★
vd bos
vlotte verkoop een keer kijken was voldoende