Nibo Stone NL

Kan een houten vloer in de badkamer?

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat gevoelig is voor vochtigheid en temperatuursverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde.

Houtlook Tegels Nibo Stone 4

Tijdens het douchen kunnen de luchtvochtigheid en warmte in de badkamer enorm toenemen. En dit zorgt ervoor dat een massief houten vloer in extreme mate gaat uitzetten en krimpen. Bij een houten duoplank doet de warmte er minder toe, maar luchtvochtigheid kan de vloer nog steeds beschadigen.

Houtlook Tegels Nibo Stone 10

Ook is de kans groot dat er vocht tussen de naden van de houten vloer gaat zitten. Zelfs als de vloer verlijmd is, kan dit nog steeds gebeuren.

Houtlook Tegels Nibo Stone 5

Een ander probleem met een houten vloer is dat shampoo, badschuim en zeep nadelig kunnen inwerken op de afdeklaag waarmee de houten vloer of het parket beschermd worden.

Houtlook Tegels Nibo Stone 7

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is dus niet aan te bevelen. Een mogelijkheid is om een duoplank houten vloer te leggen in dat gedeelte van de badkamer dat grotendeels droog blijft. Dit kan uiteraard alleen als je beschikt over een zeer grote badkamer met een duidelijk afgeschermd nat gedeelte en aparte ruimte voor de douche. De afzuiging in dit natte gedeelte moet dan ook zeer goed geregeld worden. En om helemaal duidelijk te zijn, hout op de vloer van het douchegedeelte is niet mogelijk.

HOUTLOOK TEGELS ALS UITSTEKEND ALTERNATIEF

Gelukkig is er sinds enige tijd een uitstekend alternatief voor echt hout. Als je gecharmeerd bent van hout in de badkamer maar niet met de nadelen van echt hout geconfronteerd wilt worden dan is een badkamervloer gemaakt van houtlook vloertegels een uitstekend alternatief.

Houtlook Tegels Nibo Stone 3

Houtlook vloertegels zijn keramische tegels die juist heel geschikt zijn om te gebruiken in de badkamer. Van krimpen en uitzetten is geen sprake en je kunt de vloer uitstekend waterdicht maken. Houtlook vloertegels kun je zelfs gebruiken op de vloer van de douche zelf en uitstekend combineren met vloerverwarming.

Houtlook Tegels Nibo Stone 6

Het prettige is ook dat de ontwikkeling van houtlook vloertegels zo snel is gegaan dat ze qua uiterlijk niet of nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn.

Houtlook Tegels Nibo Stone 8

Note: Alle vloeren die in deze blog zijn afgebeeld zijn keramische houtlook tegels.

Mock up Keramisch Parket 1

Meer weten over keramisch parket?

In ons e-book kunt u niet alleen inspirerende foto's, maar ook tips en informatie vinden over keramisch parket, ofwel keramische houtlook tegels. Bekijk hem hier!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Fam. Noorman
Diverse keren in Nieuwegein geweest voor het uitzoeken van een mooie vloer. Ontvangst altijd alleraardigst. Goede informatie gekregen. Om een weloverwogen keuze te maken kregen wij een tegel mee om thuis te beoordelen. Dit was heel prettig. Want met deze voorbeeldtegel konden wij ook de keuze maken voor de rest van de renovatie. De vloer ligt er nu bijna een jaar en wij zijn er heel tevreden mee. De tegelzetter was aardig, wel moest er hier en daar even een kleinigheid gecorrigeerd worden. Naar tevredenheid.
★★★★★ ★★★★★
Bert
Mooi keramisch parket geleverd, ook kleine nalevering zeer snel geleverd
★★★★★ ★★★★★
Rian Ruhl
Goede ontvangst en mooi assortiment. Niet tevreden over hetgeen beloofd is wat betreft de kwaliteit van mijn B-keuze tegels. Ik had een stuk meer tegels besteld dan geadviseerd, en dat was hard nodig (een aantal pakken tegels waren compleet gebroken, daarnaast waren ze een stuk minder haaks dan beloofd. Daardoor moest bijna elke tegel verzaagd worden). Om mij tegemoet te komen heeft Nibo op een goede manier bemiddeld in een oplossing, in de vorm van het plaatsen van de plinten door een van hun eigen tegelzetters. Ik was al zeer tevreden over het eindresultaat, en deze vorm van meedenken heeft mij zeker positiever gestemd over het hele proces.