Nibo Stone NL

Kan een houten vloer in de badkamer?

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat gevoelig is voor vochtigheid en temperatuursverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde.

Houtlook Tegels Nibo Stone 4

Tijdens het douchen kunnen de luchtvochtigheid en warmte in de badkamer enorm toenemen. En dit zorgt ervoor dat een massief houten vloer in extreme mate gaat uitzetten en krimpen. Bij een houten duoplank doet de warmte er minder toe, maar luchtvochtigheid kan de vloer nog steeds beschadigen.

Houtlook Tegels Nibo Stone 10

Ook is de kans groot dat er vocht tussen de naden van de houten vloer gaat zitten. Zelfs als de vloer verlijmd is, kan dit nog steeds gebeuren.

Houtlook Tegels Nibo Stone 5

Een ander probleem met een houten vloer is dat shampoo, badschuim en zeep nadelig kunnen inwerken op de afdeklaag waarmee de houten vloer of het parket beschermd worden.

Houtlook Tegels Nibo Stone 7

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is dus niet aan te bevelen. Een mogelijkheid is om een duoplank houten vloer te leggen in dat gedeelte van de badkamer dat grotendeels droog blijft. Dit kan uiteraard alleen als je beschikt over een zeer grote badkamer met een duidelijk afgeschermd nat gedeelte en aparte ruimte voor de douche. De afzuiging in dit natte gedeelte moet dan ook zeer goed geregeld worden. En om helemaal duidelijk te zijn, hout op de vloer van het douchegedeelte is niet mogelijk.

HOUTLOOK TEGELS ALS UITSTEKEND ALTERNATIEF

Gelukkig is er sinds enige tijd een uitstekend alternatief voor echt hout. Als je gecharmeerd bent van hout in de badkamer maar niet met de nadelen van echt hout geconfronteerd wilt worden dan is een badkamervloer gemaakt van houtlook vloertegels een uitstekend alternatief.

Houtlook Tegels Nibo Stone 3

Houtlook vloertegels zijn keramische tegels die juist heel geschikt zijn om te gebruiken in de badkamer. Van krimpen en uitzetten is geen sprake en je kunt de vloer uitstekend waterdicht maken. Houtlook vloertegels kun je zelfs gebruiken op de vloer van de douche zelf en uitstekend combineren met vloerverwarming.

Houtlook Tegels Nibo Stone 6

Het prettige is ook dat de ontwikkeling van houtlook vloertegels zo snel is gegaan dat ze qua uiterlijk niet of nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn.

Houtlook Tegels Nibo Stone 8

Note: Alle vloeren die in deze blog zijn afgebeeld zijn keramische houtlook tegels.

Mock up Keramisch Parket 1

Meer weten over keramisch parket?

In ons e-book kunt u niet alleen inspirerende foto's, maar ook tips en informatie vinden over keramisch parket, ofwel keramische houtlook tegels. Bekijk hem hier!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
28 juni 2024

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
IN eerste instantie waren er voor het leggen van de vloer te weinig tegels berekend en besteld. Nibo stone heeft dit netjes opgelost door tegels na te bestellen van dezelfde serie en een deel van de extra tegels hebben zij voor hun rekening genomen. Voor het ongemak hebben zij gratis een reinigings- en onderhoud-set aangeboden.
★★★★★ ★★★★★
Van Leest
Beste Heer Klaassen,Onlangs hebben we bij u een tegelvloer besteld voor ons nieuwe woonhuis in Genhout, ordernummer 202111033. De vloer is inmiddels gelegd door ZIND bvba. We zijn zeer tevreden over de geleverde kwaliteit. Dit betreft zowel de kwaliteit van het geleverde materiaal als de kwaliteit van de werkzaamheden door ZIND. De vloer ligt perfect waterpas. Het gelegde patroon, de kleur van de voeg en het afkitwerk zijn in zeer goed overleg tot stand gekomen tussen ons en de heer Pascal Ziyan. De planning van de werkzaamheden door ZIND is ook naar tevredenheid verlopen, er werd duidelijk over gecommuniceerd en de werkzaamheden werden conform afspraak nagekomen. De werkplek werd ordelijk schoon en opgeruimd achtergelaten. Verder kregen we goed advies over hoe de vloer te behandelen na het leggen. Kortom prima vakwerk waar we heel blij mee zijn.Met vriendelijke groeten,Rinus van Leest en Ilse van Ogtrop
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
26-07 vanaf 12:30u gesloten ivm bouwvakborrel.
Showroom Vianen
De Limiet 3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

Kijk op google.nl voor de openingstijden tijdens de zomervakantie.

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

In augustus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u