Nibo Stone NL

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is comfortabel, praktisch en duurzaam. En in combinatie met vloerverwarming leveren slaapkamertegels ook nog eens een besparing op je energiekosten op.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone

Vloerverwarming op je slaapkamer?

Vloerverwarming op de benedenverdieping is al redelijk normaal, op de bovenverdieping is het misschien nog wat onwennig. Over een aantal jaar moeten we er allemaal aan geloven omdat dan alle Nederlandse woningen aardgas vrij moeten zijn.

Waarom een aardgasvrij Nederland?

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen aardgas vrij zijn. Waarom? Aardgas is een fossiele brandstof. Bij de verbranding komt CO2 vrij en dat is slecht voor het klimaat. Samen met 195 andere landen is daarom besloten een akkoord te ondertekenen waarbij ieder land hard aan de slag gaat om de CO2 –uitstoot te verlagen.

Hoe moeten we koken en verwarmen zonder aardgas?

Koken en stoken moet dus op een andere manier. Met zonnepanelen, een warmtepomp of elektrische vloerverwarming. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden nu al aardgasvrij opgeleverd. Als alternatief wordt het huis verwarmt met een warmtepomp. Zo’n warmtepomp werkt op elektriciteit en onttrekt warmte aan de aardbodem of de buitenlucht. Hij is gekoppeld aan een boilervat voor warm water. Zo’n warmtepomp werkt alleen met een systeem met vloer- of wandverwarming, waarbij warm water verwarming het meest voorkomt. De vloer wordt dan verwarmd door warm water dat door leidingen stroomt die in de vloer lopen. Dat geldt niet alleen voor de benedenverdieping, maar ook voor je slaapkamer. Heb je een bestaande woning, dan is elektrische verwarming een goede oplossing.

Slaapkamer tegels keramisch Nibo Stone

Zijn er voordelen aan vloerverwarming op je slaapkamer?

Bij de plaatsing van je bed of dat leuke kastje hoef je geen rekening te houden met storende radiatoren. Dat scheelt ruimte. De temperatuur is heel nauwkeurig te regelen zodat je in een frisse kamer kunt slapen, maar toch aangenaam op je blote voeten kunt lopen zonder het koud te krijgen. En omdat ieder kamer apart te regelen is aan de dagelijkse levenscyclus van de gebruiker, is het voor iedereen aangenaam op de tijden dat die persoon zich in de kamer bevindt. En dan is er nog een stukje gezondheid. Er is geen luchtcirculatie, dus er zal veel minder stof rond dwarrelen. Ideaal voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen zonder allergische reacties is dit veel gezonder. Ook in de kinderkamer is het veel fijner om vloerverwarming te hebben. Kinderen spelen nu eenmaal graag op de grond en dat is veel leuker op een lekker warme vloer.

Paul 320 260

Slaapkamertegels shoppen?

Paul helpt je graag! Maak een afspraak en bezoek onze showroom in Vianen.

Welke soorten slaapkamervloeren zijn minder geschikt voor vloerverwarming?

Heb je eenmaal gekozen voor vloerverwarming op je slaapkamer, dan is het belangrijk om goed na te denken over de vloerbekleding. Een massief houten vloer of een dik tapijt is niet zomaar mogelijk. Een dunner houten vloer zou wel kunnen, maar houdt er rekening mee dat hout van nature isoleert. En dat is weer niet zo goed voor je elektriciteitsrekening. Hoe dikker de vloer, hoe meer warmte de vloer zal tegenhouden. En eigenlijk geldt dit ook voor tapijt. Niet alle soorten tapijt zijn geschikt voor vloerverwarming en ook een eventueel noodzakelijk ondervloer maakt een extra isolerende laag. Dit geldt ook voor slaapkamervloeren die zwevend worden gelegd, zoals laminaat.

Tegels slaapkamer keramisch marmerlook Nibo Stone

Een tegelvloer op de slaapkamer biedt het beste rendement

Met name dus vloeren die direct op de ondervloer worden gelijmd zijn het meest geschikt. Marmoleum of PVC bijvoorbeeld. Maar nog beter is het om tegels te plaatsen in je slaapkamer. Dan heb je het beste rendement. Zowel natuursteen als keramiek geven de warmte namelijk heel makkelijk door, maar houden de warmte ook nog heel lang vast. En naast het feit dat een tegelvloer in je slaapkamer het beste is voor een lage energierekening, zijn slaapkamertegels ook nog eens heel praktisch en hygiënisch. Voor mensen met een stofallergie is het helemaal een uitkomst. En tegenwoordig is er ontzettend veel keus in slaapkamertegels.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone 1

Keramische houtlook tegels in de slaapkamer voor een warme uitstraling

Zoek je een warme uitstraling, dan zijn keramische tegels met een houtlook iets voor je slaapkamer. Zijn die lange planken eenmaal gelegd, dan zie je nauwelijks nog verschil met een echte houten vloer, maar heb je wel veel meer rendement. Bovendien is keramisch parket in je slaapkamer ook nog eens heel gebruikersvriendelijk. Bij Nibo Stone vind je veel verschillende soorten houtlooktegels in diverse kleurtinten en afmetingen. Een prima alternatief voor laminaat of parket.

Tegels slaapkamer keramisch betonlook Nibo Stone

Stoere look met betontegels in je slaapkamer

Zoek je meer een stoere look, dan is een van de vele betonlook vloeren misschien wel jouw keuze. Met deze tegels creëer je meteen een industriële sfeer die past in een strak en eigentijds interieur. Nibo Stone heeft een uitgebreid assortiment slaapkamertegels met een betonlook in diverse maten en kleuren. Kies je voor tijdloos antraciet of liever voor een zachte beigetint? Welke afmeting of kleur je ook kiest, Nibo Stone heeft het allemaal voor in jouw slaapkamer.

Tegels slaapkamer travertin Nibo Stone

Landelijk natuursteen in je slaapkamer

Ga je voor een knusse en gezellige landelijke slaapkamer? Overweeg dan ook eens natuursteen voor op je slaapkamer. Natuursteen geleidt warmte als geen ander materiaal en geven direct een luxe sfeer aan je interieur. Maar niet alleen in een landelijke slaapkamer past natuursteen goed. Ook voor een moderne uitstraling kun je natuursteen prima toepassen, zoals de travertinvloer hierboven. Nibo Stone heeft een zeer ruimte keuze in slaapkamertegels in natuursteen.

Wil jij slaapkamertegels kopen?

In de showroom van Nibo Stone vind je, naast de bovengenoemde slaapkamertegels, vele soorten tegels die perfect matchen met jouw slaapkamer. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels? Maak dan een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Je krijgt meteen praktische tips!

DSC00584

Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels?

Maak dan een afspraak. Wij laten je graag alle vloeren zien en geven je meteen praktische tips!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Castle Stone; een vloer met karakter

Val jij ook zo voor de landelijke stijl? Dan hebben wij een vloer die hier perfect bij aansluit! Geïnspireerd op oude…
01 juni 2023

Blog

Nibo Wood Baboa: de gezelligste vloer van Nibo Stone

Keramisch parket wordt steeds vaker gekozen als vloertegel. Wij begrijpen dat heel goed, want met keramisch parket kan…
01 juni 2023

Blog

Onze Castle Stones Collectie

Iedereen kent wel die prachtige historische stenen vloeren uit kastelen, kloosters en kerken. Zo’n natuurstenen vloer…
31 mei 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Joris Wissing
We zijn goed geholpen door de verkoper, die snel reageerde op al onze vragen. Ook de kwaliteit van de tegel zelf is, zoals we nu kunnen beoordelen, goed. Alleen wel jammer dat we drie weken voor leverdatum te horen kregen dat de boot in China nog moest gaan varen.
★★★★★ ★★★★★
Erwin van der Knoop
Wij zijn zeer tevreden over Nibostone. Het ontvangst, keuze vloer, prijsopgave en verdere invulling waren naar onze tevredenheid.
★★★★★ ★★★★★
Rian Ruhl
Goede ontvangst en mooi assortiment. Niet tevreden over hetgeen beloofd is wat betreft de kwaliteit van mijn B-keuze tegels. Ik had een stuk meer tegels besteld dan geadviseerd, en dat was hard nodig (een aantal pakken tegels waren compleet gebroken, daarnaast waren ze een stuk minder haaks dan beloofd. Daardoor moest bijna elke tegel verzaagd worden). Om mij tegemoet te komen heeft Nibo op een goede manier bemiddeld in een oplossing, in de vorm van het plaatsen van de plinten door een van hun eigen tegelzetters. Ik was al zeer tevreden over het eindresultaat, en deze vorm van meedenken heeft mij zeker positiever gestemd over het hele proces.