Nibo Stone NL

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is comfortabel, praktisch en duurzaam. En in combinatie met vloerverwarming leveren slaapkamertegels ook nog eens een besparing op je energiekosten op.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone

Vloerverwarming op je slaapkamer?

Vloerverwarming op de benedenverdieping is al redelijk normaal, op de bovenverdieping is het misschien nog wat onwennig. Over een aantal jaar moeten we er allemaal aan geloven omdat dan alle Nederlandse woningen aardgas vrij moeten zijn.

Waarom een aardgasvrij Nederland?

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen aardgas vrij zijn. Waarom? Aardgas is een fossiele brandstof. Bij de verbranding komt CO2 vrij en dat is slecht voor het klimaat. Samen met 195 andere landen is daarom besloten een akkoord te ondertekenen waarbij ieder land hard aan de slag gaat om de CO2 –uitstoot te verlagen.

Hoe moeten we koken en verwarmen zonder aardgas?

Koken en stoken moet dus op een andere manier. Met zonnepanelen, een warmtepomp of elektrische vloerverwarming. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden nu al aardgasvrij opgeleverd. Als alternatief wordt het huis verwarmt met een warmtepomp. Zo’n warmtepomp werkt op elektriciteit en onttrekt warmte aan de aardbodem of de buitenlucht. Hij is gekoppeld aan een boilervat voor warm water. Zo’n warmtepomp werkt alleen met een systeem met vloer- of wandverwarming, waarbij warm water verwarming het meest voorkomt. De vloer wordt dan verwarmd door warm water dat door leidingen stroomt die in de vloer lopen. Dat geldt niet alleen voor de benedenverdieping, maar ook voor je slaapkamer. Heb je een bestaande woning, dan is elektrische verwarming een goede oplossing.

Slaapkamer tegels keramisch Nibo Stone

Zijn er voordelen aan vloerverwarming op je slaapkamer?

Bij de plaatsing van je bed of dat leuke kastje hoef je geen rekening te houden met storende radiatoren. Dat scheelt ruimte. De temperatuur is heel nauwkeurig te regelen zodat je in een frisse kamer kunt slapen, maar toch aangenaam op je blote voeten kunt lopen zonder het koud te krijgen. En omdat ieder kamer apart te regelen is aan de dagelijkse levenscyclus van de gebruiker, is het voor iedereen aangenaam op de tijden dat die persoon zich in de kamer bevindt. En dan is er nog een stukje gezondheid. Er is geen luchtcirculatie, dus er zal veel minder stof rond dwarrelen. Ideaal voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen zonder allergische reacties is dit veel gezonder. Ook in de kinderkamer is het veel fijner om vloerverwarming te hebben. Kinderen spelen nu eenmaal graag op de grond en dat is veel leuker op een lekker warme vloer.

Marcel 320 260 nieuw

Slaapkamertegels shoppen?

Marcel helpt je graag! Maak een afspraak en bezoek een van onze showrooms in Venlo of Vianen.

Welke soorten slaapkamervloeren zijn minder geschikt voor vloerverwarming?

Heb je eenmaal gekozen voor vloerverwarming op je slaapkamer, dan is het belangrijk om goed na te denken over de vloerbekleding. Een massief houten vloer of een dik tapijt is niet zomaar mogelijk. Een dunner houten vloer zou wel kunnen, maar houdt er rekening mee dat hout van nature isoleert. En dat is weer niet zo goed voor je elektriciteitsrekening. Hoe dikker de vloer, hoe meer warmte de vloer zal tegenhouden. En eigenlijk geldt dit ook voor tapijt. Niet alle soorten tapijt zijn geschikt voor vloerverwarming en ook een eventueel noodzakelijk ondervloer maakt een extra isolerende laag. Dit geldt ook voor slaapkamervloeren die zwevend worden gelegd, zoals laminaat.

Tegels slaapkamer keramisch marmerlook Nibo Stone

Een tegelvloer op de slaapkamer biedt het beste rendement

Met name dus vloeren die direct op de ondervloer worden gelijmd zijn het meest geschikt. Marmoleum of PVC bijvoorbeeld. Maar nog beter is het om tegels te plaatsen in je slaapkamer. Dan heb je het beste rendement. Zowel natuursteen als keramiek geven de warmte namelijk heel makkelijk door, maar houden de warmte ook nog heel lang vast. En naast het feit dat een tegelvloer in je slaapkamer het beste is voor een lage energierekening, zijn slaapkamertegels ook nog eens heel praktisch en hygiënisch. Voor mensen met een stofallergie is het helemaal een uitkomst. En tegenwoordig is er ontzettend veel keus in slaapkamertegels.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone 1

Keramische houtlook tegels in de slaapkamer voor een warme uitstraling

Zoek je een warme uitstraling, dan zijn keramische tegels met een houtlook iets voor je slaapkamer. Zijn die lange planken eenmaal gelegd, dan zie je nauwelijks nog verschil met een echte houten vloer, maar heb je wel veel meer rendement. Bovendien is keramisch parket in je slaapkamer ook nog eens heel gebruikersvriendelijk. Bij Nibo Stone vind je veel verschillende soorten houtlooktegels in diverse kleurtinten en afmetingen. Een prima alternatief voor laminaat of parket.

Tegels slaapkamer keramisch betonlook Nibo Stone

Stoere look met betontegels in je slaapkamer

Zoek je meer een stoere look, dan is een van de vele betonlook vloeren misschien wel jouw keuze. Met deze tegels creëer je meteen een industriële sfeer die past in een strak en eigentijds interieur. Nibo Stone heeft een uitgebreid assortiment slaapkamertegels met een betonlook in diverse maten en kleuren. Kies je voor tijdloos antraciet of liever voor een zachte beigetint? Welke afmeting of kleur je ook kiest, Nibo Stone heeft het allemaal voor in jouw slaapkamer.

Tegels slaapkamer travertin Nibo Stone

Landelijk natuursteen in je slaapkamer

Ga je voor een knusse en gezellige landelijke slaapkamer? Overweeg dan ook eens natuursteen voor op je slaapkamer. Natuursteen geleidt warmte als geen ander materiaal en geven direct een luxe sfeer aan je interieur. Maar niet alleen in een landelijke slaapkamer past natuursteen goed. Ook voor een moderne uitstraling kun je natuursteen prima toepassen, zoals de travertinvloer hierboven. Nibo Stone heeft een zeer ruimte keuze in slaapkamertegels in natuursteen.

Wil jij slaapkamertegels kopen?

In de showrooms van Nibo Stone vind je, naast de bovengenoemde slaapkamertegels, vele soorten tegels die perfect matchen met jouw slaapkamer. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels? Maak dan een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Je krijgt meteen praktische tips!

Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels?

Maak dan een afspraak met Maurice. Hij laat je graag alle vloeren zien en geeft je meteen praktische tips!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze…
14 januari 2023

Blog

Nibo Wood Brescia: warme uitstraling van hout met alle voordelen van een keramische tegel

Houtlook tegels zijn al een aantal jaren heel populair. Dat snappen wij wel, want met deze vloer heb je wel de warme…
01 januari 2023

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
01 december 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Koen Oosterbaan
Goede afspraken over levering en bemiddeling met de legger.
★★★★★ ★★★★★
Joop de Gooijert
Uitstekend product. Zeer tevreden. Bedrijf geselecteerd vanwege het product. Website pas in tweede instantie gebruikt.