Nibo Stone NL

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is comfortabel, praktisch en duurzaam. En in combinatie met vloerverwarming leveren slaapkamertegels ook nog eens een besparing op je energiekosten op.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone

Vloerverwarming op je slaapkamer?

Vloerverwarming op de benedenverdieping is al redelijk normaal, op de bovenverdieping is het misschien nog wat onwennig. Over een aantal jaar moeten we er allemaal aan geloven omdat dan alle Nederlandse woningen aardgas vrij moeten zijn.

Waarom een aardgasvrij Nederland?

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen aardgas vrij zijn. Waarom? Aardgas is een fossiele brandstof. Bij de verbranding komt CO2 vrij en dat is slecht voor het klimaat. Samen met 195 andere landen is daarom besloten een akkoord te ondertekenen waarbij ieder land hard aan de slag gaat om de CO2 –uitstoot te verlagen.

Hoe moeten we koken en verwarmen zonder aardgas?

Koken en stoken moet dus op een andere manier. Met zonnepanelen, een warmtepomp of elektrische vloerverwarming. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden nu al aardgasvrij opgeleverd. Als alternatief wordt het huis verwarmt met een warmtepomp. Zo’n warmtepomp werkt op elektriciteit en onttrekt warmte aan de aardbodem of de buitenlucht. Hij is gekoppeld aan een boilervat voor warm water. Zo’n warmtepomp werkt alleen met een systeem met vloer- of wandverwarming, waarbij warm water verwarming het meest voorkomt. De vloer wordt dan verwarmd door warm water dat door leidingen stroomt die in de vloer lopen. Dat geldt niet alleen voor de benedenverdieping, maar ook voor je slaapkamer. Heb je een bestaande woning, dan is elektrische verwarming een goede oplossing.

Slaapkamer tegels keramisch Nibo Stone

Zijn er voordelen aan vloerverwarming op je slaapkamer?

Bij de plaatsing van je bed of dat leuke kastje hoef je geen rekening te houden met storende radiatoren. Dat scheelt ruimte. De temperatuur is heel nauwkeurig te regelen zodat je in een frisse kamer kunt slapen, maar toch aangenaam op je blote voeten kunt lopen zonder het koud te krijgen. En omdat ieder kamer apart te regelen is aan de dagelijkse levenscyclus van de gebruiker, is het voor iedereen aangenaam op de tijden dat die persoon zich in de kamer bevindt. En dan is er nog een stukje gezondheid. Er is geen luchtcirculatie, dus er zal veel minder stof rond dwarrelen. Ideaal voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen zonder allergische reacties is dit veel gezonder. Ook in de kinderkamer is het veel fijner om vloerverwarming te hebben. Kinderen spelen nu eenmaal graag op de grond en dat is veel leuker op een lekker warme vloer.

Paul 320 260

Slaapkamertegels shoppen?

Paul helpt je graag! Maak een afspraak en bezoek onze showroom in Vianen of Venlo.

Welke soorten slaapkamervloeren zijn minder geschikt voor vloerverwarming?

Heb je eenmaal gekozen voor vloerverwarming op je slaapkamer, dan is het belangrijk om goed na te denken over de vloerbekleding. Een massief houten vloer of een dik tapijt is niet zomaar mogelijk. Een duoplank houten vloer, zoals die van Nibo Stone, zou wel kunnen. Houdt er rekening mee dat hout van nature isoleert. Dit betekent dat het bij een houten vloer langer duurt voordat de warmte door de vloer heen komt. Eenmaal opgewarmd, houdt hout de warmte wel heel lang vast. En eigenlijk geldt dit ook voor tapijt. Niet alle soorten tapijt zijn geschikt voor vloerverwarming en ook een eventueel noodzakelijke ondervloer maakt een extra isolerende laag. Dit geldt ook voor slaapkamervloeren die zwevend worden gelegd, zoals laminaat.

Tegels slaapkamer keramisch marmerlook Nibo Stone

Een tegelvloer op de slaapkamer biedt het beste rendement

Met name dus vloeren die direct op de ondervloer worden gelijmd zijn het meest geschikt. Marmoleum of PVC bijvoorbeeld. Maar nog beter is het om tegels te plaatsen in je slaapkamer. Dan heb je het beste rendement. Zowel natuursteen als keramiek geven de warmte namelijk heel makkelijk door, maar houden de warmte ook nog heel lang vast. En naast het feit dat een tegelvloer in je slaapkamer het beste is voor een lage energierekening, zijn slaapkamertegels ook nog eens heel praktisch en hygiënisch. Voor mensen met een stofallergie is het helemaal een uitkomst. En tegenwoordig is er ontzettend veel keus in slaapkamertegels.

Tegels slaapkamer houtlook Nibo Stone 1

Keramische houtlook tegels in de slaapkamer voor een warme uitstraling

Zoek je een warme uitstraling, dan zijn keramische tegels met een houtlook iets voor je slaapkamer. Zijn die lange planken eenmaal gelegd, dan zie je nauwelijks nog verschil met een echte houten vloer, maar heb je wel veel meer rendement. Bovendien is keramisch parket in je slaapkamer ook nog eens heel gebruikersvriendelijk. Bij Nibo Stone vind je veel verschillende soorten houtlooktegels in diverse kleurtinten en afmetingen. Een prima alternatief voor laminaat of parket.

Tegels slaapkamer keramisch betonlook Nibo Stone

Stoere look met betontegels in je slaapkamer

Zoek je meer een stoere look, dan is een van de vele betonlook vloeren misschien wel jouw keuze. Met deze tegels creëer je meteen een industriële sfeer die past in een strak en eigentijds interieur. Nibo Stone heeft een uitgebreid assortiment slaapkamertegels met een betonlook in diverse maten en kleuren. Kies je voor tijdloos antraciet of liever voor een zachte beigetint? Welke afmeting of kleur je ook kiest, Nibo Stone heeft het allemaal voor in jouw slaapkamer.

Tegels slaapkamer travertin Nibo Stone

Landelijk natuursteen in je slaapkamer

Ga je voor een knusse en gezellige landelijke slaapkamer? Overweeg dan ook eens natuursteen voor op je slaapkamer. Natuursteen geleidt warmte als geen ander materiaal en geven direct een luxe sfeer aan je interieur. Maar niet alleen in een landelijke slaapkamer past natuursteen goed. Ook voor een moderne uitstraling kun je natuursteen prima toepassen, zoals de travertinvloer hierboven. Nibo Stone heeft een zeer ruimte keuze in slaapkamertegels in natuursteen.

Wil jij slaapkamertegels kopen?

In de showrooms van Nibo Stone vind je, naast de bovengenoemde slaapkamertegels, vele soorten tegels die perfect matchen met jouw slaapkamer. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels? Maak dan een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Je krijgt meteen praktische tips!

DSC00584

Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment slaapkamertegels?

Maak dan een afspraak voor een bezoek aan een van onze showrooms. Wij laten je graag alle vloeren zien en geven je meteen praktische tips!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
28 juni 2024

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Jacobs
Mooi bedrijf goede levering goede kwaliteit stenen
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u