Nibo Stone NL
A description of the image.

Keramisch parket visgraat

Keramisch parket is al langer razend populair. Dat is niet voor niks, want deze houtlook tegel is nauwelijks van echt hout te onderscheiden en biedt daarnaast vele voordelen. De laatste tijd neemt de vraag naar keramisch parket visgraat toe, hierbij worden de keramische tegels visgraat loodrecht op elkaar gelegd. Zo krijgt de keramische visgraat vloer een patroon dat lijkt op een visgraat, vandaar de naam. Al eeuwen geleden werden visgraat vloeren toegepast in paleizen en kastelen. Het was een vloer die alleen voor de allerrijkste was weggelegd, maar gelukkig is dat allang niet meer. Hierbij heeft het wel zijn luxe uitstraling behouden.

Mock up Keramisch Parket 1

Op zoek naar meer inspiratie?

Download ons gratis e-book over keramisch parket. Deze staat boordevol tips, inspiratie en informatie over deze keramische houtlook tegels.

Direct naar
Houtlook
Kies voor de warme uitstraling van hout, met de voordelen van keramische tegels. Nauwelijks van echt hout te onderscheiden.
Drie dubbel Visgraat
Meer weten over visgraat bij echt houten vloeren? Lees hier verder,
2022 05 31 12 00 31 Window
De eigenschappen van keramische tegels maakt ze geschikt voor iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd.
DSC00843
Op een oppervlakte van maar liefst 2.600 m2 vind je hier keramische en natuursteen vloeren op grote beloopbare oppervlaktes
Nibo Wood visgraat 1

Speciale keramische visgraat vloeren in onze collectie

Veel van onze houtlook vloeren zijn geschikt om in visgraat patroon te leggen, waarbij we graag de tip geven om niet te lange planken te nemen (max. 1,20 m). Daarnaast hebben wij ook keramische tegels visgraat in ons assortiment die speciaal gemaakt zijn om in visgraat motief te leggen. De planken zijn over het algemeen wat smaller en korter (15-16 cm breed en 90-100 cm lengte). De planken zijn gerectificeerd en zijn dus met een hele smalle voeg te leggen. Als je deze voegt met een wat donkerdere voeg, is het keramisch parket visgraat niet van echt te onderscheiden.

Nibo Wood visgraat 4

De voordelen van keramisch parket visgraat

Een keramische visgraat vloer biedt een aantal voordelen boven echt hout. De keramische tegels visgraat zijn namelijk geen natuurproduct, maar technisch vakkundig geproduceerd door de mens. Keramische tegels houtlook visgraat zijn gebakken op zeer hoge temperaturen en zijn hierdoor compact en sterk. Krassen maken geen kans en de tegels zijn ook ongevoelig voor vlekken. De tegels zijn waterbestendig, dus ook heel geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en toilet.

Voordelen van keramisch parket visgraat:
  • ​Slijtvast​
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Uitermate geschikt voor vloerverwarming
  • Altijd maatvast
  • Ongevoelig voor vlekken
  • Krasvast
  • Kan in iedere ruimte worden toegepast
  • Waterbestendig
Nibo Wood visgraat 2

Welke soorten zijn er bij keramische tegels visgraat?

Naast het klassieke patroon keramische visgraat vloer zijn er ook andere patronen. Zo heb je ook een Hongaarse punt, waarbij de uiteinden van de planken schuin zijn afgezaagd. Hierdoor krijg je een rechte belijning, wat bij de gewone visgraat niet het geval is. En dan is er ook nog de Walvisgraat, welke in XXL formaat is. Hierbij zijn de planken breder en langer dan de standaard visgraat vloeren. Ook kun je kiezen voor een dubbele keramische visgraat vloer. Hierbij worden de planken twee aan twee gelegd.

Nibo Stone visgraat

Wat kost een keramische visgraat vloer?

De kosten van keramisch parket visgraat hangen af van het type vloer dat je kiest. Het is hierbij heel belangrijk dat je voor een goede kwaliteit kiest. Goedkopere tegels kunnen bijvoorbeeld afwijken in maat of zijn niet helemaal recht. Op het oog zien de tegels er dan prima uit, maar als ze gelegd worden komt de tegelzetter in de problemen. Het keramische visgraat parket uit onze collectie zijn van A-kwaliteit en kosten gemiddeld rond de €70 per m2.

Nibo Wood visgraat 3

Wat kost het leggen van keramisch parket visgraat?

Het leggen van een keramische visgraat vloer is een tijdrovende klus en het is belangrijk dat dit heel precies en nauwkeurig gebeurt. Daarom kun je het leggen van een tegelvloer houtlook visgraat beter overlaten aan een professional. De tegelzetter is wel langer bezig met het leggen van keramisch parket visgraat en daarom is het laten leggen van een visgraat vloer duurder dan een gewone houtlook vloer. Om je een indicatie van de prijs te geven, moet je rekenen op ongeveer €60 per m2. De prijs is ook afhankelijk van de ruimte waarin de keramische visgraat vloer gelegd moet worden. Zitten er veel hoeken en uitsparingen in de ruimte, kan er een meerprijs door de legger gevraagd worden.

Nibo Wood visgraat 1

Visgraat keramisch parket in onze showroom bekijken?

In onze showrooms hebben wij verschillende tegelvloeren houtlook visgraat liggen. Maak een afspraak met een van onze verkoopmedewerkers. Dan weet je zeker dat er alle tijd is om jouw vragen over keramische tegels visgraat te beantwoorden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Bert
Mooi keramisch parket geleverd, ook kleine nalevering zeer snel geleverd
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Wij hebben tegels gekocht na een bezoek te hebben gebracht aan de showroom en een informatief prettig gesprek met een verkoopmedewerker. Ook de communicatie daarna over de levering was prima.
★★★★★ ★★★★★
Lilian Steendijk
Goed advies voor de Asperi tegels. We zijn er erg blij mee