Nibo Stone NL
Nibo Wood visgraat 3

Keramisch parket visgraat

Keramisch parket is al langer razend populair. Dat is niet voor niks, want deze houtlook tegel is nauwelijks van echt hout te onderscheiden en biedt daarnaast vele voordelen. De laatste tijd neemt de vraag naar keramisch parket visgraat toe, hierbij worden de keramische tegels visgraat loodrecht op elkaar gelegd. Zo krijgt de keramische visgraat vloer een patroon dat lijkt op een visgraat, vandaar de naam. Al eeuwen geleden werden visgraat vloeren toegepast in paleizen en kastelen. Het was een vloer die alleen voor de allerrijkste was weggelegd, maar gelukkig is dat allang niet meer. Hierbij heeft het wel zijn luxe uitstraling behouden.

Mock up Keramisch Parket 1

Op zoek naar meer inspiratie?

Download ons gratis e-book over keramisch parket. Deze staat boordevol tips, inspiratie en informatie over deze keramische houtlook tegels.

Direct naar
Kies voor de warme uitstraling van hout, met de voordelen van keramische tegels. Nauwelijks van echt hout te onderscheiden.
Meer weten over visgraat bij echt houten vloeren? Lees hier verder,
De eigenschappen van keramische tegels maakt ze geschikt voor iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd.
Op een oppervlakte van maar liefst 2.600 m2 vind je hier keramische en natuursteen vloeren op grote beloopbare oppervlaktes
Nibo Wood visgraat 1

Speciale keramische visgraat vloeren in onze collectie

Veel van onze houtlook vloeren zijn geschikt om in visgraat patroon te leggen, waarbij we graag de tip geven om niet te lange planken te nemen (max. 1,20 m). Daarnaast hebben wij ook keramische tegels visgraat in ons assortiment die speciaal gemaakt zijn om in visgraat motief te leggen. De planken zijn over het algemeen wat smaller en korter (15-16 cm breed en 90-100 cm lengte). De planken zijn gerectificeerd en zijn dus met een hele smalle voeg te leggen. Als je deze voegt met een wat donkerdere voeg, is het keramisch parket visgraat niet van echt te onderscheiden.

Nibo Wood visgraat 4

De voordelen van keramisch parket visgraat

Een keramische visgraat vloer biedt een aantal voordelen boven echt hout. De keramische tegels visgraat zijn namelijk geen natuurproduct, maar technisch vakkundig geproduceerd door de mens. Keramische tegels houtlook visgraat zijn gebakken op zeer hoge temperaturen en zijn hierdoor compact en sterk. Krassen maken geen kans en de tegels zijn ook ongevoelig voor vlekken. De tegels zijn waterbestendig, dus ook heel geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en toilet.

Voordelen van keramisch parket visgraat:
  • ​Slijtvast​
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Uitermate geschikt voor vloerverwarming
  • Altijd maatvast
  • Ongevoelig voor vlekken
  • Krasvast
  • Kan in iedere ruimte worden toegepast
  • Waterbestendig
Nibo Wood visgraat 2

Welke soorten zijn er bij keramische tegels visgraat?

Naast het klassieke patroon keramische visgraat vloer zijn er ook andere patronen. Zo heb je ook een Hongaarse punt, waarbij de uiteinden van de planken schuin zijn afgezaagd. Hierdoor krijg je een rechte belijning, wat bij de gewone visgraat niet het geval is. En dan is er ook nog de Walvisgraat, welke in XXL formaat is. Hierbij zijn de planken breder en langer dan de standaard visgraat vloeren. Ook kun je kiezen voor een dubbele keramische visgraat vloer. Hierbij worden de planken twee aan twee gelegd.

Nibo Stone visgraat

Wat kost een keramische visgraat vloer?

De kosten van keramisch parket visgraat hangen af van het type vloer dat je kiest. Het is hierbij heel belangrijk dat je voor een goede kwaliteit kiest. Goedkopere tegels kunnen bijvoorbeeld afwijken in maat of zijn niet helemaal recht. Op het oog zien de tegels er dan prima uit, maar als ze gelegd worden komt de tegelzetter in de problemen. Het keramische visgraat parket uit onze collectie zijn van A-kwaliteit en kosten gemiddeld rond de €70 per m2.

Nibo Wood visgraat 3

Wat kost het leggen van keramisch parket visgraat?

Het leggen van een keramische visgraat vloer is een tijdrovende klus en het is belangrijk dat dit heel precies en nauwkeurig gebeurt. Daarom kun je het leggen van een tegelvloer houtlook visgraat beter overlaten aan een professional. De tegelzetter is wel langer bezig met het leggen van keramisch parket visgraat en daarom is het laten leggen van een visgraat vloer duurder dan een gewone houtlook vloer. Om je een indicatie van de prijs te geven, moet je rekenen op ongeveer €60 per m2. De prijs is ook afhankelijk van de ruimte waarin de keramische visgraat vloer gelegd moet worden. Zitten er veel hoeken en uitsparingen in de ruimte, kan er een meerprijs door de legger gevraagd worden.

Nibo Wood visgraat 1

Visgraat keramisch parket in onze showroom bekijken?

In onze showrooms hebben wij verschillende tegelvloeren houtlook visgraat liggen. Maak een afspraak met een van onze verkoopmedewerkers. Dan weet je zeker dat er alle tijd is om jouw vragen over keramische tegels visgraat te beantwoorden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek onze Hout Collecties

Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie…
14 juni 2023

Blog

Een houten vloer is een duurzame keuze

Vind jij duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer? Dan zit je met een eiken vloer van Nibo Stone…
10 juni 2023

Blog

Castle Stone; een vloer met karakter

Val jij ook zo voor de landelijke stijl? Dan hebben wij een vloer die hier perfect bij aansluit! Geïnspireerd op oude…
01 juni 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Dave
Fijne showroom en prettige medewerkers. Goed geholpen zodat wij nu onze droomvloer hebben liggen. We een puntje van aandacht en dat is de administratieve afhandeling zoals de Facturatie.