Nibo Stone NL
A description of the image.

Leisteen

Natuurlijk karakter

Leisteen is opgebouwd uit dunne laagjes. Dit is niet alleen een karakteristiek kenmerk waarom veel mensen voor deze steen vallen, het biedt ook voordelen. De gelaagdheid van leisteen zorgt voor een goede warmtegeleiding en geeft de tegel een stroef oppervlak. Leisteen is gemakkelijk in onderhoud en weinig gevoelig voor krassen en vlekken. Een leisteen vloer is ideaal voor een gezin met kinderen en hond. Nibo Stone heeft veel verschillende kleuren en formaten leisteen tegels van over de hele wereld in haar collectie.

Mock lookbook natuursteen

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Deze staat boordevol met foto’s die je kunt bekijken, zowel als dat er informatie en tips over deze tegels wordt meegegeven. Ook als hardcopy te bestellen.

Direct naar
12
Wie houdt van mooie materialen en graag iets bijzonders in huis wil, vindt wat hij zoekt in de uitgebreide collectie van Nibo Stone.
SHOWROOM VIANEN 1500 900 11
In de showrooms in Vianen en Venlo vind je een uitgebreid assortiment natuursteen, keramische tegels en hout op grote oppervlaktes.
Vloerverwarming klein
Behaaglijk warm aan je blote voeten en beter voor je portemonnee. Lees alle voordelen van vloerverwarming onder tegels.
Tiler laying tiled marble 105413 379
Natuursteen tegels leggen vergt ervaring en vakmanschap. Ben je een handige doe-het-zelver, dan heb je vast iets aan deze tips.
IMG 4284

Hoe ontstaat leisteen?

Leisteen ontstaat in de natuur doordat klei onder druk in miljoenen jaren wordt omgevormd tot een harde steen. De kenmerkende gelaagdheid van leisteen wordt ook benut bij de winning in de groeve. Grote schollen steen worden van de rots gespleten en tot tegels gezaagd. De splijtlaag van de steen wordt vaak niet meer bewerkt. De breukruwe toplaag geeft leisteen zijn kenmerkende uiterlijk.

Image10

Wat zijn de voordelen van leisteen?

De splijtruwe leisteen tegels zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben als voordeel dat de leisteen, zelfs wanneer het nat is, zijn natuurlijke antislipwaarde blijft behouden. De tegels zijn daarom niet alleen geschikt voor de woonkamer en de keuken, maar ook als vloer in de badkamer of wellness.

Als leisteen vloertegels net gelegd zijn, kunnen er nog wat schilfers loskomen. Dat is niet erg want de laag eronder heeft dezelfde kleur, dus dat valt helemaal niet op. Uiteindelijk, als je op de harde kern van het leisteen zit, zal dit niet meer verder gaan en heb je een hele slijtvaste vloer.

Image11

Het onderhoud van leisteen

Leisteen is van nature een wat vettige steen en heeft weinig poriën. Daarom zijn vloertegels van leisteen makkelijk schoon te houden. Leisteen is weinig gevoelig voor krassen en vlekken. Wanneer je de leisteen tegels regelmatig stofzuigt en dweilt met een hiervoor bestemd product, heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Een ideale vloer voor een gezin met kinderen of een enthousiaste hond.

Eigenschappen van leisteen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ook geschikt voor in de badkamer
  • Past bij veel woonstijlen
  • Houdt warmte lang vast
  • Slijtvast
  • Kleurvast
Landelijke vloeren nibo stone 3

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over landelijke interieurs bij onze vloeren te bekijken. Hier past leisteen ook goed bij, dus kan je daar meer informatie lezen met ondersteuning van stijlvolle foto's.

Img 4303

Leisteen in combinatie met vloerverwarming

Omdat leisteen bestaat uit hele dunne laagjes, kan het warmte heel goed geleiden en vasthouden. Leisteen neem dan ook heel gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan. Als vloerbedekking in een verwarmde ruimte voelen de leisteen vloertegels beslist niet koud aan. Wil je leisteen toch combineren met vloerverwarming, dan gaat dat uitstekend. De dunnen laagjes houden de warmte goed vast.

Image9

Leisteen past bij iedere woonstijl

Leisteen vloertegels zijn verkrijgbaar in allerlei aardse tinten. De kleur is afhankelijk van de samenstelling van de vroegere kleilagen. Zo is in grijze en zwarte leisteen koolstof aanwezig, terwijl de blauwe, groene of rode kleur van leisteen wordt bepaald door de aanwezigheid van ijzer.

Himalaya Grey (8)

Leisteen komt overal ter wereld voor

Leisteen wordt veel gewonnen in verre landen zoals Brazilië, India en China, maar het komt dichter bij ook voor, zoals in België, Engeland en Spanje. Wie kent niet de Noorse leisteen, die jarenlang razend populair was. Inmiddels is Noorse Leisteen een zeer exclusieve natuursteensoort vanwege de schaarste van het materiaal.

Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels

Er zijn diverse leisteensoorten die vorstbestendig zijn en hierdoor geschikt zijn om buiten toe te passen. Nibo Stone heeft diverse leisteen tuintegels in haar assortiment. De natuurlijke uitstraling van het materiaal maakt leisteen een populaire natuursteen tuintegel. Leisteen blijft buiten op kleur en ook na een regenbuitje zal je leisteen terras niet glad worden.

Vloer Leggen

Leisteen tegels leggen

Sommige leisteensoorten vragen om een specifieke legwijze. Daarom adviseren wij u om de leisteentegels te laten leggen door een ervaren vakman. Deze kent de eigenschappen van de steen en weet precies met welke lijm- en voegmiddelen en op welke manier hij de leisteen moet leggen. Nibo Stone beschikt over een landelijk netwerk van deze vakmensen.

SHOWROOM VIANEN 1500 900 11

Ons assortiment leisteen

Leisteen vloeren zijn in veel verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar bij Nibo Stone in Vianen en Venlo. Naast leisteen met een breukruwe toplaag, hebben wij ook leisteen met een gezoet oppervlak, waardoor de structuur en de tekening van de leisteensoort nog meer tot hun recht komen. Nibo Stone levert zowel leisteen tegels voor binnen als leisteen tuintegels. Omdat wij deze natuursteen tegels rechtstreeks inkopen in de groeve, kunnen we de prijzen laag houden .

Natuursteen vloeren E book 3

Meer inspiratie nodig?

Kies dan om ons gratis e-book over natuursteen vloeren te bekijken. Hierin vind je impressievolle fotocollecties om je de beste indruk van leisteen en andere natuurstenen te geven.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Modern jaren-70 huis in Panningen

Neem een kijkje in dit prachtige huis en doe inspiratie op voor een natuursteen vloer van Nibo Stone bij je thuis. Nibo…
05 december 2015

Blog

Binnenkijker: Wonen op een plek waar ooit graan werd opgeslagen

Toen we in 2009 aan een nieuw inspiratieboek werkten, interviewden we één van onze klanten die in een wel heel…
28 mei 2016

Blog

Leisteen vloertegels als blikvanger in je interieur

Leisteen vloertegels zijn niet alleen populair vanwege hun stoere uitstraling, maar ook dankzij de betaalbare prijs en…
31 oktober 2015
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
de Haas
Goede ervaring. Komen afspraken netjes na en geven een goed advies.