Nibo Stone NL

Nibo Wood Baboa: de gezelligste vloer van Nibo Stone

01 juni 2023

Keramisch parket wordt steeds vaker gekozen als vloertegel. Wij begrijpen dat heel goed, want met keramisch parket kan je genieten van de voordelen van keramische tegels, met de warme uitstraling van een houten vloer. De Nibo Wood Baboa is onze populairste donkere houtlook tegel, omdat deze een heel natuurlijk uiterlijk heeft. De planken zijn extra lang en extra breed, maar liefst 240 x 30 cm. Zo krijg je een mooi rustig geheel.

Bekijk hier de Nibo Wood Baboa

Lmag Kom Binnen Roermond 7

Nét echt

Met de hedendaagse technologische ontwikkelingen in de productie van keramiek, kunnen alle tegels die je tunt bedenken geproduceerd worden. Dat zie je terug in de Nibo Wood Baboa. Niet alleen krijg je kwalitatief goede keramische tegels, maar hij ziet er ook nog uit als een echte houten plank. De kleur is een prachtig warm bruin, met kleine nuances zoals die in een houten plank ook zouden voorkomen. In de productie is zelfs een textuur aangebracht aan de tegel, zodat het oppervlak van het keramisch parket als hout aanvoelt. Dit is er niet achteraf op aangebracht, zo is deze gebakken! De Nibo Wood Baboa kun je nauwelijks onderscheiden van een echte houten vloer.

Lmag Kom Binnen Roermond 6

Voordelen van keramiek

Doordat de Nibo Wood Baboa een keramische tegel is en geen houtvloer, kun je genieten van de voordelen die dat geeft. Zo zijn keramische tegels ontzettend sterk, waardoor ze niet van vorm zullen veranderen onder weersomstandigheden. Over het verkrimpen of zelfs het verkleuren van je vloer hoef jij je geen zorgen om te maken! Er komen geen krassen in en vlekken zijn heel gemakkelijk weg te poetsen. In tegenstelling tot hout voelt het wel kouder aan op de voeten. Vloerverwarming is hier de oplossing voor! In de meeste nieuwbouwwoningen is vloerverwarming standaard aanwezig.

Voordelen van Nibo Wood
 • Hygiënisch
 • Duurzaam
 • Brandveilig
 • Recyclebaar
 • Milieuvriendelijk
 • Bevat geen vluchtige stoffen
 • Vorm- en kleurvast
 • Krasbestendig
Mock up Keramisch Parket 1

Inspiratie op doen?

Ons online lookbook over keramisch parket staat vol met inspirerende foto's, zodat je een beter beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is met deze houtlook tegels. Benieuwd? Bekijk hem hier!

Wij raden Nibo Wood Baboa aan bij gezinnen met jonge kinderen. Ons keramisch parket wordt namelijk geproduceerd met een antibacteriële laag op de tegel. Met behulp van zilverionen in de beschermlaag wordt de vermeerdering van bacteriën onderbroken. Zo kunnen de bacteriën zich met wel liefst 99% minder verspreiden, worden biofilms voorkomen (bacteriële lagen op oppervlakten die ontstekingen kunnen veroorzaken) en blijft het oppervlak schoner en frisser tussen schoonmaakbeurten. Zeker voor gezinnen met spelende of zelfs nog kruipende kinderen is dit ideaal.

Baboa 33

Gezellige sfeer

De kleur Baboa in onze Nibo Wood keramisch parket collectie is een van de warmste kleuren die we hebben. Er zitten duidelijk oranje tinten in het oppervlak, wat goed aansluiten op een natuurlijk interieur dat veel herfstkleuren gebruikt. Heb je een ruimte dat niet met daglicht wordt verlicht, maar alleen met kunstmatig licht? Dan vallen de oranje tinten niet zo op en lijkt het een donkere, winterse vloer. Ons doet het denken aan het zitten bij de openhaard op een kerstavond, met de chocolademelk in de hand. Wellicht doet het jullie denken aan een skihut, met warme glühwein en de warmte van je familie om je heen. Dit is een van onze gezelligste vloeren: deze keramische tegels kunnen je veel comfort bieden in je ruimte.

Keramisch Parket Nibo Stone (4)

Onze tips!

Er zijn een paar tips en trucks die leuk zijn bij deze vloer. Zo zouden we je aanraden om goed te communiceren met je tegellegger, omdat deze vaak precies weet wat er moet gebeuren om deze tegels met zo'n klein mogelijke voeg te leggen. Wil je zelf tegels leggen? Leg de tegels dan op ongeveer 3/4e van elkaar. Dan krijg je namelijk het vloerpatroon dat in houten vloeren ook terug te vinden is. Denk ook aan de mogelijkheden die deze houtlook tegels bieden! Houtlook vloeren hoeven niet alleen in de woonkamer gebruikt te worden. Doordat het keramische tegels zijn, kunnen ze ook tegen de muur, bijvoorbeeld als halfmuur accent. Dit ziet er heel leuk uit in de badkamer.

Mock up Keramisch Parket 1

Ben jij benieuwd naar de Nibo Wood Baboa?

Download dan hier ons lookbook over keramisch parket. Deze staat vol met foto's van onze verschillende kleuren houtlook tegels en kun je extra informatie over deze collectie vinden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020

Blog

Kan een houten vloer in de badkamer?

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer…
10 september 2020

Blog

Nibo Wood Brescia: warme uitstraling van hout met alle voordelen van een keramische tegel

Houtlook tegels zijn al een aantal jaren heel populair. Dat snappen wij wel, want met deze vloer heb je wel de warme…
01 januari 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Bert
Mooi keramisch parket geleverd, ook kleine nalevering zeer snel geleverd
★★★★★ ★★★★★
Familie Stevens
Afspraken bij aankoop verliepen prima, maar bij levering waren er wat problemen. Kapotte tegels, vlekken op tegels en plinten die niet zo netjes afgewerkt waren. Nibo Stone heeft daarna alles in werking gezet om de hele partij om te ruilen. Hierdoor hebben we een kleine week oponthoud gehad maar dat werd gecompenseerd met een prachtige bos bloemen. Verder daarna nog telefonisch contact gehad met Marcel , deze heeft het vervelende gevoel wat wij hadden helemaal weg genomen en zo kunnen wij terug kijken op een fijne samenwerking en hebben wij een prachtige vloer liggen!
★★★★★ ★★★★★
Tournier
fijne service, mooi product