Nibo Stone NL
A description of the image.

Marmeren vloer

Fantastische en warme uitstraling

Marmer heeft de laatste tijd een echte comeback gemaakt. Voor velen is het niet meer weg te denken uit het interieur. Een marmeren vloer kan je inrichting een luxe en warme sfeer geven. We zien veel marmer verwerkt in vloeren en op muren, maar ook veel in tafels en keukenbladen. Maar wat zijn nu precies de redenen om voor een marmeren vloer te kiezen en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een marmeren vloer?


Om te beginnen, wat is marmer precies en waar komt jouw marmeren vloer vandaan? Marmer is een natuursteen die bekend staat om zijn glanzende eigenschap. Marmer is dan ook afgeleid van het Griekse woord ‘marmaros’, dit betekent ‘glanzende steen’. Als kalksteen voor een langere tijd verschillende druk- en temperatuurverschillen ondergaat wordt er marmer gevormd. Over de wereld zijn er verschillende groeves waaruit grote blokken marmer gewonnen worden. Uit deze blokken worden platen en vervolgens tegels gezaagd. Een bekende Italiaanse stad waar al eeuwenlang marmer gewonnen wordt is Carrara. Er liggen hier wel 300 marmergroeven!

Direct naar:
Marmer 60x60
Marmeren vloer in een veelgebruikt formaat
Hardsteen organic gris
Alle natuursteen soorten op een rij
Nibo Stone natuursteen vloertegels
Lees meer over onze natuursteen tegels
How to lay marble tile
Meer informatie over het leggen van natuursteen tegels
Marmer Nibo Stone 4

Redenen om voor een marmeren vloer te gaan

Een marmeren vloer is super stijlvol. Een interieur waar marmer in verwerkt is krijg een meer chique en luxe uitstraling. Daarnaast is marmer erg duurzaam. De natuursteen gaat erg lang mee, omdat het een hele harde soort steen is. Als je dus eenmaal een marmeren vloer hebt aangeschaft kan je er nog jarenlang van genieten, mits je hem goed onderhoudt.

Een ander voordeel van marmer is dat het toegepast kan worden in elke ruimte van je huis. Of het nu in je woonkamer, keuken of badkamer is, marmer zorgt overal voor een chique uitstraling van het interieur.


Daarnaast is een marmeren vloer goed te combineren met vloerverwarming. Marmer heeft de eigenschap om warmte goed te geleiden. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig over de hele ruimte verspreid en heb je ondertussen heerlijk warme voeten.

Marmer  Nibo  Stone (3)

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een marmeren vloer?

Voor je marmeren vloertegels gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zo zijn er veel verschillende soorten marmer. Elke soort marmer heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is de ene soort marmer beter geschikt voor de keuken, omdat hij minder gevoelig is voor vlekken en is de andere soort marmer weer beter geschikt voor buiten. Zachtere soorten marmer kunnen weer beter in de woonkamer gebruikt worden, omdat hier minder kans is op vlekken en beschadiging. Onze experts bij Nibo Stone helpen je graag met het vinden van de perfecte marmeren vloer die bij jouw wensen past.

Marmer  Nibo  Stone (46)

Wat komt er allemaal bij kijken?

Om een marmeren vloer mooi te houden is het belangrijk om hem op de juiste wijze te onderhouden. Wanneer dit niet goed gedaan wordt ontstaan er sneller vlekken en krassen. Marmer valt niet onder de hardste soort natuursteen, daarom heeft marmer een speciale aanpak nodig. Het is belangrijk om een marmeren vloer schoon te houden en te voeden met producten die hier speciaal voor gemaakt zijn.

Ook is het belangrijk om op te passen voor vlekken, deze blijven makkelijker zitten in marmer dan in bijvoorbeeld graniet. Pas voornamelijk op met zuurhoudende producten. Deze veroorzaken vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.


Nibo Stone geeft ook graag advies over hoe je je marmeren vloer zo lang mogelijk mooi kan houden. In de webshop van Nibo Stone vind je onze eigen onderhoudsmiddelen. Als je je marmeren vloer goed onderhoudt, wordt deze met de jaren alleen maar mooier.

Eigenschappen van marmer
  • Hoge slijtvastheid
  • Goed te polijsten
  • Zeer veel variaties in soort en kleur
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Niet goed bestand tegen zuren
  • Onbehandeld gevoelig voor vlekken
Nibo Stone marmer keramiek

Keramische tegels in marmerlook

Mocht een marmeren vloer niet binnen de mogelijkheden liggen, zijn er gelukkig ook keramische tegels in marmerlook. Deze bieden wel de uitstraling van echt marmer, maar zijn veel vriendelijker geprijsd. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijker in onderhoud. Zo zijn ze minder gevoelig voor krassen en vlekken. Zo kan het voor het onderhoud in je keuken handiger zijn, gezien de ongelukken die daar kunnen gebeuren en het onderhoudsgemak die het daar zal bieden.


Ook zijn keramische tegels in marmerlook in grotere formaten te verkrijgen, zoals XXL-tegels, tot wel 320x160 cm. Een nadeel is wel dat bij marmeren vloeren iedere tegel uniek is en bij keramische tegels in marmerlook een repeterend karakter zit. ee

Paul 320 260

Maak een afspraak

In onze showroom in Vianen hebben wij diverse marmeren en marmerlook tegels tentoongesteld. Maak nu een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met Paul om de mogelijkheden voor jouw huis te bespreken.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Marmer, weer helemaal van nu

Marmer heeft een ware comeback gemaakt in het interieur. Het klassieke materiaal past heel goed in een moderne woning…
17 oktober 2015

Blog

Natuursteen vloertegels; welke soort kies jij?

Natuursteen is een verzamelnaam voor de vele tienduizenden soorten gesteenten uit onze aardkorst, gevormd in miljoenen…
21 november 2015

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Roth
Prima, mooi assortiment. Presentatie in showroom is zeer fraai met voorbeeld ruimten
★★★★★ ★★★★★
Harkema
Na een vriendelijk ontvangst in Vianen de vloer gevonden Duidelijke offerte gekregen en gelijk besloten Nibostone stone heeft alles geregeld vloerverwarming,tegelzetter Wij zijn heel blij met het eindresultaat