Nibo Stone

Marmer, weer helemaal van nu

17 oktober 2015 Natuursteen tegels, Trends
Marmer Nibo Stone 1

Als je aan marmer denkt, denk je al snel aan de klassieke oudheid. Griekse tempels opgetrokken uit wit marmer, de veelkleurige marmeren vloer in het Pantheon in Rome of de beroemde David van Michelangelo, gehouwen uit het witste marmer van de beste kwaliteit. Grote statige herenhuizen met balzalen vol glimmende marmeren vloeren. Je zou het er bijna koud van krijgen...

Maar niets is minder waar. Marmer past ook heel goed in een moderne woning en geeft jouw interieur een fantastische en warme uitstraling. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer. We zien marmer overal terugkomen.

Marmer Nibo Stone 12

Wat zo bijzonder aan marmer is, is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Marmer Nibo Stone 13

Het materiaal is, met een moeilijk woord, gemetamorfoseerd. Het is een gesteente dat door verschuivingen in de aardkorst (door vulkanische krachten) onder grote druk is komen te staan. Daarbij komt er erg veel warmte vrij, de gesteenten worden daardoor weer wat vloeibaar en ondergaan daarbij een verandering. Als zo'n gesteente weer afkoelt, is er een nieuw gesteente ontstaan. Marmer wordt voornamelijk gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee, waarbij de meest bekende misschien wel Carrara-marmer uit Italië is. Bekijk het indrukwekkend filmpje van de winning van marmer maar eens.

Naast marmeren vloer- en wandtegels, zijn er tal van toepassingen mogelijk met marmer. Je komt het tegen in allerlei vormen, maten en kleuren.

Marmer Nibo Stone 14

Grote platen worden vaak ingezet als livre ouvert. Uit een blok marmer worden twee of vier panelen gezaagd die het spiegelbeeld zijn van elkaar. Elke set vormt daarmee een open boek waarmee prachtige patronen gemaakt kunnen worden.

Marmer Nibo Stone 46

Marmer ziet men ook veel terug als mozaiek of in steenstrips.

Marmer Nibo Stone 48
Marmer Nibo Stone 2

Marmer is in verschillende kleuren te verkrijgen. Wit marmer in je interieur is helemaal hip.

Marmer Nibo Stone 15
Marmer Nibo Stone 3
Marmer Nibo Stone 39

Maar ook zwart marmer is helemaal van deze tijd en geeft je interieur direct een haast koninklijke uitstraling.

Marmer Nibo Stone 3
Marmer Nibo Stone 32

Ook heel bijzonder is bruin marmer, dat je interieur direct een warme sfeer meegeeft.

Marmer Nibo Stone 42
Marmer Nibo Stone 361500

Marmer kent een hoge slijtvastheid en is een duurzaam materiaal. Het gaat een leven lang mee dus het is een goede investering. Combineer het met hout voor een warme uitstraling of juist met materiaal als staal en glas voor een strakke uitstraling.

Marmer Nibo Stone 5

bron foto's: Nibo Stone en Pinterest