Nibo Stone NL

Marmer, weer helemaal van nu

17 oktober 2015
Marmer Nibo Stone 12

Als je aan marmer denkt, denk je al snel aan de klassieke oudheid. Griekse tempels opgetrokken uit wit marmer, de veelkleurige marmeren vloer in het Pantheon in Rome of de beroemde David van Michelangelo, gehouwen uit het witste marmer van de beste kwaliteit. Grote statige herenhuizen met balzalen vol glimmende marmeren vloeren. Je zou het er bijna koud van krijgen...

Maar niets is minder waar. Marmer past ook heel goed in een moderne woning en geeft jouw interieur een fantastische en warme uitstraling. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer. We zien marmer overal terugkomen.

Marmer Nibo Stone 12

Wat zo bijzonder aan marmer is, is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Marmer Nibo Stone 13

Het materiaal is, met een moeilijk woord, gemetamorfoseerd. Het is een gesteente dat door verschuivingen in de aardkorst (door vulkanische krachten) onder grote druk is komen te staan. Daarbij komt er erg veel warmte vrij, de gesteenten worden daardoor weer wat vloeibaar en ondergaan daarbij een verandering. Als zo'n gesteente weer afkoelt, is er een nieuw gesteente ontstaan. Marmer wordt voornamelijk gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee, waarbij de meest bekende misschien wel Carrara-marmer uit Italië is. Bekijk het indrukwekkend filmpje van de winning van marmer maar eens.

Naast marmeren vloer- en wandtegels, zijn er tal van toepassingen mogelijk met marmer. Je komt het tegen in allerlei vormen, maten en kleuren.

Marmer Nibo Stone 14

Grote platen worden vaak ingezet als livre ouvert. Uit een blok marmer worden twee of vier panelen gezaagd die het spiegelbeeld zijn van elkaar. Elke set vormt daarmee een open boek waarmee prachtige patronen gemaakt kunnen worden.

Marmer Nibo Stone 46

Marmer ziet men ook veel terug als mozaiek of in steenstrips.

Marmer Nibo Stone 48
Marmer Nibo Stone 2

Marmer is in verschillende kleuren te verkrijgen. Wit marmer in je interieur is helemaal hip.

Marmer Nibo Stone 15
Marmer Nibo Stone 15
Marmer Nibo Stone 39

Maar ook zwart marmer is helemaal van deze tijd en geeft je interieur direct een haast koninklijke uitstraling.

Marmer Nibo Stone 3
Marmer Nibo Stone 32

Ook heel bijzonder is bruin marmer, dat je interieur direct een warme sfeer meegeeft.

Marmer Nibo Stone 42
Marmer Nibo Stone 361500

Marmer kent een hoge slijtvastheid en is een duurzaam materiaal. Het gaat een leven lang mee dus het is een goede investering. Combineer het met hout voor een warme uitstraling of juist met materiaal als staal en glas voor een strakke uitstraling.

Marmer Nibo Stone 5

bron foto's: Nibo Stone en Pinterest

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 oktober 2021

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Annette
Tijdens de levering bleken er een paar tegels stuk maar na melding daarvan is het vlot en tot tevredenheid opgelost. Al meerdere complimenten gehad over de mooie vloer!
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Zeer GOED !!!! De tegellegger zeer goed!!!