Nibo Stone NL

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

01 februari 2022

Je vloer laten leggen door een professionele tegelzetter geeft met zekerheid het mooiste resultaat. Natuurlijk kan een beetje handige doe het zelver prima zelf een tegelvloer leggen, maar zijn de tegels van natuursteen of van een extra groot formaat dan is het al snel toch verstandiger om dit aan een vakman over te laten. Ook als je tegelvloer in een speciaal patroon gelegd dient te worden, is het beter om niet zelf te gaan klungelen.

Nibo Stone werkt met een uitgebreid landelijk netwerk van professionele tegelzetters die allemaal geschoold zijn in hun vakgebied en die stuk voor stuk al jarenlange ervaring hebben met het leggen van natuurstenen en keramische vloeren en terrassen. Ze zijn volledig op de hoogte van de specifieke eigenschappen van de tegels uit ons assortiment en kennen het product door en door. Zo wordt met zekerheid het mooiste resultaat gehaald.

La Racholle 6

Iedere natuursteen tegel is uniek

Elke natuursteen vloertegel is uniek. Dat is de grote charme van een natuursteen vloer. In de miljoenen jaren waarin natuursteen is gevormd, is er een gesteente ontstaan dat een eigen karakter heeft. Deze kwaliteit brengt echter wel een aantal extra uitdagingen met zich mee waarbij rekening gehouden moet worden bij het leggen van de vloer. Zelfs nadat het natuursteen is verwerkt tot vloertegels van gelijke afmetingen om daarmee een mooie vloer te kunnen leggen, verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere. Een professionele en vakbekwame tegelzetter weet precies hoe hij de kwaliteit van het natuursteen het beste tot zijn recht kan laten komen.

Nibo Stone Visgraat 1000 1000 85

Groot formaat of speciaal formaat

Maar ook voor keramische tegels adviseren wij een bekwaam tegelzetter in te huren. Keramische tegels zijn vaak van groot formaat en om die reden moeilijker te hanteren. Een tegel van 1,20 m x 1,20 m kun je nauwelijks in je eentje tillen, laat staan goed op zijn plek leggen. Ook het leggen in een patroon zoals bijvoorbeeld een visgraat vloer kun je beter aan een specialist overlaten. Het is een arbeidsintensief en secuur werk om tot een mooi einde te komen.

Legger 1500 900

Juiste legmaterialen zijn ook belangrijk

En of je nou kiest voor een natuurstenen vloer of keramische tegels, het is altijd belangrijk rekening te houden met de ondervloer waarop de tegels gelegd gaan worden. Maar niet alleen dat, ook de keuze voor tegellijm of –mortel is cruciaal voor een goed eindresultaat. Minstens zo belangrijk is, dat de tegelzetter ervoor zorgt dat er een legpatroon wordt gekozen waardoor de tegels het beste tot hun recht komen. Belangrijk om te weten is ook dat de tegels zeer zwaar kunnen zijn. Een enkele tegel kan wel 40 kilo wegen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.

Nibo Stone keramisch parket woonkamer

Zo herken je een professionele tegelzetter

Een ervaren professionele tegelzetter weet precies wat hij of zij moet doen om een vloer te leggen die het allerbeste tot zijn recht komt en waarvan u vele jaren zorgeloos kunt genieten. Zo is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de ondergrond waarop de tegel gelegd moeten worden. Zelfs een bestaande tegelvloer of een houten vloer kan prima dienen als ondergrond. Bij een bestaande ondergrond is het van groot belang dat de juiste aanpak gekozen wordt om tot een goed eindresultaat te komen. Een ervaren tegelzetter kan jou precies vertellen welke aanpak het beste past bij de ondergrond waarop de tegelvloer gelegd gaat worden.

Daarom kies je voor een professionele tegelzetter
  • Hij kent het materiaal
  • Hij kijkt naar de ondergrond
  • Hij werkt schoon, netjes en snel
  • Hij heeft het juiste gereedschap
  • Hij geeft garantie op zijn werk
Nuvola grijs wk

De unieke eigenschappen van elke steen worden herkend

Er kan gekozen worden uit een groot aantal verschillende soorten natuursteen of keramiek waarvan de vloertegels gemaakt zijn. De echte vakman weet wat de eigenschappen zijn van het materiaal waarvan de tegels gemaakt zijn en weet precies waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het leggen. Ook draait hij zijn hand niet om voor het grote formaat keramische tegels waar tegenwoordig veel voor wordt gekozen. Hij heeft handige hulpmiddelen die hem helpen bij het op zijn plaats leggen van deze grote tegels.

Aurelia

Een legplan waarin de kwaliteit volledig tot zijn recht komt

Een ervaren tegelzetter ziet in één oogopslag hoe de tegels het beste over de ruimte kunnen worden verdeeld, inclusief lastige hoekjes of leidingwerk. Met name bij natuursteen vloertegels verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere en er moet voor gezorgd worden dat de tegels elkaar versterken en de vloer als geheel een zo mooi mogelijke uitstraling krijgt. De professionele tegelzetter houdt ook rekening met een goede verdeling van de spanning in de vloer en brengt, indien noodzakelijk, uitzettingsvoegen aan. Zo zal hij bij een schuifpui of glaswand of bij de overgang naar een andere vloer liefst een voeg maken. Dit om scheurvorming in de vloer te voorkomen.

Keramische tegels nibostone

De professionele tegelzetter werkt schoon en netjes

Bij het leggen van een nieuwe vloer ontstaat uiteraard wel wat stof en andere rommel. Echter bij het werk mag geen enorme bende ontstaan. Een professionele tegelzetter werkt zo schoon mogelijk en veroorzaakt nooit meer overlast dan strikt noodzakelijk is. Het benodigde vakgereedschap is op orde en gemakkelijk te vinden. Er wordt gestructureerd en efficiënt gewerkt met respect voor de woning. Na afloop van de werkzaamheden worden de vloer en de ruimtes waarin gewerkt is, schoon opgeleverd. Voordat de tegelzetter vertrekt, wordt er goed uitleg gegeven over hoe en wanneer de tegelvloer in gebruik kan worden genomen en waarmee rekening gehouden moet worden.

Claros Taupe 3

Bij een goede tegelzetter kun je altijd terecht met vragen

Natuurlijk is het de bedoeling dat de tegelvloer goed gelegd is en dat er jarenlang probleemloos van genoten kan worden. Echter het kan best voorkomen dat nadat de vloer gelegd is vragen opkomen. Bij een professioneel tegelzettersbedrijf kun je altijd terecht met vragen. En mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan rondom het leggen van de vloer dan worden deze serieus bekeken en op een goede en adequate manier opgelost.

Marcel 320 260 nieuw

Ben je op zoek naar een tegelzetter voor jouw nieuwe vloertegels van Nibo Stone?

Maak een afspraak met Marcel en hij legt je graag alle mogelijkheden uit in onze showroom.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
G. Stijsiger
het is uitstekend gegaan .
★★★★★ ★★★★★
Stucadoorsbedrijf Cock Kastelein Vianen
Vriendelijke groet bij binnenkomst en behulpzame medewerker ook al kwamen wij voor een kleine oppervlakte deze keer
★★★★★ ★★★★★
Leo
Goed. Eerste keuze was niet leverbaar binnen termijn, goed alternatief aangeboden. Onderlinge communicatie binnen bedrijf kan beter.