Nibo Stone NL

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

01 oktober 2021

Elke natuursteen vloertegel is uniek. Dat is de grote charme van een natuursteen vloer. In de miljoenen jaren waarin natuursteen is gevormd, is er een gesteente ontstaan dat een eigen karakter heeft. Deze kwaliteit brengt echter wel een aantal extra uitdagingen met zich mee waarbij rekening gehouden moet worden bij het leggen van de vloer. Zelfs nadat het natuursteen is verwerkt tot vloertegels van gelijke afmetingen om daarmee een mooie vloer te kunnen leggen, verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere. Een professionele en vakbekwame tegelzetter weet precies hoe hij de kwaliteit van het natuursteen het beste tot zijn recht kan laten komen.

Maar ook voor keramische tegels adviseren wij een bekwaam tegelzetter in te huren. Keramische tegels zijn vaak van groot formaat en om die reden moeilijker te hanteren.

Legger 1500 900

Kies voor een goede en vakbekwame vloerenlegger

Het leggen van een natuursteen vloer vergt ervaring en vakmanschap. Juist omdat het gaat om een natuurlijk materiaal is de juiste wijze van leggen van groot belang om een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te krijgen.

Ook voor je keramische tegels wil je natuurlijk het beste resultaat. Bovendien laten de huidige trends en technologieën steeds grotere formaten toe. Een tegel van 1 meter bij 1 meter is geen zeldzaamheid meer. Zo’n tegel pak je niet gemakkelijk in je eentje op.

En of je nou kiest voor een natuurstenen vloer of keramische tegels, het is altijd belangrijk rekening te houden met de ondervloer waarop de tegels gelegd gaan worden. Maar niet alleen dat, ook de keuze voor tegellijm of –mortel is cruciaal voor een goed eindresultaat. Minstens zo belangrijk is, dat de tegelzetter ervoor zorgt dat er een legpatroon wordt gekozen waardoor de tegels het beste tot hun recht komen. Belangrijk om te weten is ook dat de tegels zeer zwaar kunnen zijn. Een enkele tegel kan wel 40 kilo wegen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.

Nibo Stone keramisch parket woonkamer

Waaraan kun je een professionele tegelzetter herkennen?

Een ervaren professionele tegelzetter weet precies wat hij of zij moet doen om een vloer te leggen die het allerbeste tot zijn recht komt en waarvan u vele jaren zorgeloos kunt genieten.

Elke ondergrond vergt een andere aanpak

Allereerst is belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de ondergrond waarop de tegel gelegd moeten worden. Zelfs een bestaande tegelvloer of een houten vloer kan prima dienen als ondergrond. Bij een bestaande ondergrond is het van groot belang dat de juiste aanpak gekozen wordt om tot een goed eindresultaat te komen. Een ervaren tegelzetter kan u precies vertellen welke aanpak het beste past bij de ondergrond waarop de tegelvloer gelegd gaat worden.

De unieke eigenschappen van elke steen worden herkend

Er kan gekozen worden uit een groot aantal verschillende soorten natuursteen of keramiek waarvan de vloertegels gemaakt zijn. De echte vakman weet wat de eigenschappen zijn van het materiaal waarvan de tegels gemaakt zijn en weet precies waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het leggen. Ook draait hij zijn hand niet om voor het grote formaat keramische tegels waar tegenwoordig veel voor wordt gekozen. Hij heeft handige hulpmiddelen die hem helpen bij het op zijn plaats leggen van deze grote tegels.

Natuursteen  Tegels  Keuken  Nibostone 7

Een legplan waarin de kwaliteit volledig tot zijn recht komt

Een ervaren tegelzetter ziet in één oogopslag hoe de tegels het beste over de ruimte kunnen worden verdeeld, inclusief lastige hoekjes of leidingwerk. Met name bij natuursteen vloertegels verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere en er moet voor gezorgd worden dat de tegels elkaar versterken en de vloer als geheel een zo mooi mogelijke uitstraling krijgt. De professionele tegelzetter houdt ook rekening met een goede verdeling van de spanning in de vloer en brengt, indien noodzakelijk, uitzettingsvoegen aan. Zo zal hij nooit bij een schuifpui of glaswand of bij de overgang naar een andere vloer een voeg maken. Dit om scheurvorming in de vloer te voorkomen.

De professionele tegelzetter werkt schoon en netjes

Bij het leggen van een nieuwe vloer ontstaat uiteraard wel wat stof en andere rommel. Echter bij het werk mag geen enorme bende ontstaan. Een professionele tegelzetter werkt zo schoon mogelijk en veroorzaakt nooit meer overlast dan strikt noodzakelijk is. Het benodigde vakgereedschap is op orde en gemakkelijk te vinden. Er wordt gestructureerd en efficiënt gewerkt met respect voor de woning. Na afloop van de werkzaamheden worden de vloer en de ruimtes waarin gewerkt is, schoon opgeleverd. Voordat de tegelzetter vertrekt, wordt er goed uitleg gegeven over hoe en wanneer de tegelvloer in gebruik kan worden genomen en waarmee rekening gehouden moet worden.

Keramische tegels nibostone

Bij een goede tegelzetter kun je altijd terecht met vragen

Natuurlijk is het de bedoeling dat de tegelvloer goed gelegd is en dat er jarenlang probleemloos van genoten kan worden. Echter het kan best voorkomen dat nadat de vloer gelegd is vragen opkomen. Bij een professioneel tegelzettersbedrijf kun je altijd terecht met vragen. En mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan rondom het leggen van de vloer dan worden deze serieus bekeken en op een goede en adequate manier opgelost.

Nibo Stone werkt met een uitgebreid landelijk netwerk van professionele tegelzetters die allemaal geschoold zijn in hun vakgebied en die stuk voor stuk al jarenlange ervaring hebben met het leggen van natuurstenen en keramische vloeren en terrassen. Ze zijn volledig op de hoogte van de specifieke eigenschappen van de tegels uit ons assortiment en kennen het product door en door. Zo wordt met zekerheid het mooiste resultaat gehaald.

Maurice 800 600 Witrand

Ben je op zoek naar een tegelzetter voor jouw nieuwe vloertegels van Nibo Stone?

Maak een afspraak met Maurice en hij legt je graag alle mogelijkheden uit in onze showroom.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 oktober 2021

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Fijne service en prima klantvriendelijkheid!
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
uitstekend geholpen. Ruime keuze
★★★★★ ★★★★★
Joop de Gooijert
Uitstekend product. Zeer tevreden. Bedrijf geselecteerd vanwege het product. Website pas in tweede instantie gebruikt.