Nibo Stone NL

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

12 mei 2018

Elke natuursteen vloertegel is uniek. Dat is de grote charme van een natuursteen vloer. In de miljoenen jaren waarin natuursteen is gevormd, is er een gesteente ontstaan dat een eigen karakter heeft. Deze kwaliteit brengt echter wel een aantal extra uitdagingen met zich mee waarbij rekening gehouden moet worden bij het leggen van de vloer. Zelfs nadat het natuursteen is verwerkt tot vloertegels van gelijke afmetingen om daarmee een mooie vloer te kunnen leggen, verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere. Een professionele en vakbekwame tegelzetter weet precies hoe hij de kwaliteit van het natuursteen het beste tot zijn recht kan laten komen.

Maar ook voor keramische tegels adviseren wij een bekwaam tegelzetter in te huren. Keramische tegels zijn vaak van groot formaat en om die reden moeilijker te hanteren.

Legger 1500 900

Kies voor een goede en vakbekwame vloerenlegger

Het leggen van een natuursteen vloer vergt ervaring en vakmanschap. Juist omdat het gaat om een natuurlijk materiaal is de juiste wijze van leggen van groot belang om een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te krijgen.

Ook voor je keramische tegels wil je natuurlijk het beste resultaat. Bovendien laten de huidige trends en technologieën steeds grotere formaten toe. Een tegel van 1 meter bij 1 meter is geen zeldzaamheid meer. Zo’n tegel pak je niet gemakkelijk in je eentje op.

En of je nou kiest voor een natuurstenen vloer of keramische tegels, het is altijd belangrijk rekening te houden met de ondervloer waarop de tegels gelegd gaan worden. Maar niet alleen dat, ook de keuze voor tegellijm of –mortel is cruciaal voor een goed eindresultaat. Minstens zo belangrijk is, dat de tegelzetter ervoor zorgt dat er een legpatroon wordt gekozen waardoor de tegels het beste tot hun recht komen. Belangrijk om te weten is ook dat de tegels zeer zwaar kunnen zijn. Een enkele tegel kan wel 40 kilo wegen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.

Nibo  Stone Natuursteen 8

Waaraan kun je een professionele tegelzetter herkennen?

Een ervaren professionele tegelzetter weet precies wat hij of zij moet doen om een vloer te leggen die het allerbeste tot zijn recht komt en waarvan u vele jaren zorgeloos kunt genieten.

Elke ondergrond vergt een andere aanpak

Allereerst is belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de ondergrond waarop de tegel gelegd moeten worden. Zelfs een bestaande tegelvloer of een houten vloer kan prima dienen als ondergrond. Bij een bestaande ondergrond is het van groot belang dat de juiste aanpak gekozen wordt om tot een goed eindresultaat te komen. Een ervaren tegelzetter kan u precies vertellen welke aanpak het beste past bij de ondergrond waarop de tegelvloer gelegd gaat worden.

De unieke eigenschappen van elke steen worden herkend

Er kan gekozen worden uit een groot aantal verschillende soorten natuursteen waarvan de vloertegels gemaakt zijn. De echte vakman weet wat de eigenschappen zijn van het natuursteen waarvan de tegels gemaakt zijn en weet precies waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het leggen. Ook draait hij zijn hand niet om voor het grote formaat keramische tegels waar tegenwoordig veel voor wordt gekozen. Hij heeft handige hulpmiddelen die hem helpen bij het op zijn plaats leggen van deze grote tegels.

Natuursteen  Tegels  Keuken  Nibostone 7

Een legplan waarin de kwaliteit volledig tot zijn recht komt

Een ervaren tegelzetter ziet in één oogopslag hoe de tegels het beste over de ruimte kunnen worden verdeeld, inclusief lastige hoekjes of leidingwerk. Omdat elke natuursteen vloertegel toch een klein beetje verschilt van de andere moet ervoor gezorgd worden dat de tegels elkaar versterken en de vloer als geheel een zo mooi mogelijke uitstraling krijgt. De professionele tegelzetter houdt ook rekening met een goede verdeling van de spanning in de vloer en brengt, indien noodzakelijk, uitzettingsvoegen aan.

De professionele tegelzetter werkt schoon en netjes

Bij het leggen van een natuursteen vloer ontstaat uiteraard wel wat stof en andere rommel. Echter bij het werk mag geen enorme bende ontstaan. Een professionele tegelzetter werkt zo schoon mogelijk en veroorzaakt nooit meer overlast dan strikt noodzakelijk is. Het benodigde vakgereedschap is op orde en gemakkelijk te vinden. Er wordt gestructureerd en efficiënt gewerkt met respect voor de woning. Na afloop van de werkzaamheden worden de vloer en de ruimtes waarin gewerkt is, schoon opgeleverd. Voordat de tegelzetter vertrekt, wordt er goed uitleg gegeven over hoe en wanneer de tegelvloer in gebruik kan worden genomen en waarmee rekening gehouden moet worden.

Keramisch  Parket  Nibo  Stone 3

Bij een goede tegelzetter kun je altijd terecht met vragen

Natuurlijk is het de bedoeling dat de tegelvloer goed gelegd is en dat er jarenlang probleemloos van genoten kan worden. Echter het kan best voorkomen dat nadat de vloer gelegd is vragen opkomen. Bij een professioneel tegelzettersbedrijf kun je altijd terecht met vragen. En mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan rondom het leggen van de vloer dan worden deze serieus bekeken en op een goede en adequate manier opgelost.

Nibo Stone werkt met een uitgebreid landelijk netwerk van professionele tegelzetters die allemaal geschoold zijn in hun vakgebied en die stuk voor stuk al jarenlange ervaring hebben met het leggen van natuurstenen en keramische vloeren en terrassen. Ze zijn volledig op de hoogte van de specifieke eigenschappen van de tegels uit ons assortiment en kennen het product door en door. Zo wordt met zekerheid het mooiste resultaat gehaald.

Maurice 800 600 Witrand

Ben je op zoek naar een tegelzetter voor jouw nieuwe vloertegels van Nibo Stone?

Maak een afspraak met Maurice en hij legt je graag alle mogelijkheden uit in onze showroom.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 juli 2021

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
04 juli 2021

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
18 mei 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Edith Fox
Fijn en prettig contact met Marcel, niets is teveel denkt mee en goed advies. Reageert snel op mails en alles wordt goed en snel geregeld en georganiseerd. Super bedrijf voor herhaling vatbaar en ik kan ze bij iedereen aanbevelen.
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Fijne service en prima klantvriendelijkheid!
★★★★★ ★★★★★
Haverkort
Klinkt afgezaagd. Maar niets danders lof. Prachtige tegels en zeer vakkundig gelegd. Zeker aan te bevelen.