Nibo Stone NL

Natuursteen in klassieke stijl

10 september 2016

In een klassiek interieur vind je veel invloeden uit de Renaissance zoals ornamenten, zuilen en decoratief meubilair. Typerend voor deze statige en elegante woonstijl is luxe en overdaad. Zware gordijnen van velours, grote kroonluchters, donkere houtsoorten en massief natuursteen op de grond. Gouden en zilveren accenten worden ook vaker toegepast, net als kristal of glas.

061208 2 SCHERPER

MODERNE TWIST

Denk bij een klassieke stijl niet alleen aan ouderwets, want tegenwoordig wordt de klassieke woonstijl steeds moderner. Klassieke elementen worden op een eigentijdse manier toegepast door te kiezen voor een interieur met royale meubels, luxe leersoorten, hoogglans zwarte lak en moderne kroonluchters.

Van Eikeren 070908 133

BALANS IN DE OVERDAAD

Er is veel variatie mogelijk in de klassieke stijl, maar de nadruk wordt altijd gelegd op harmonie en symmetrie, die balans brengen in de overdaad. Zorg ervoor dat het meubilair in kleur en materiaal met elkaar in overeenstemming is en gebruik niet teveel verschillende accessoires.

Marmopanel4

KLASSIEK MARMER BIJ DEZE STIJL

In bevloering voor een klassieke stijl is veel mogelijk. Waarschijnlijk is één van de eerste vloeren waar u aan denkt een witte glanzende marmeren vloer zoals je die nog wel eens in statige herenhuizen in de entree tegenkomt. Wit marmer past bij uitstek bij een klassieke stijl en wordt veel toegepast in de hal, badkamer en keuken.

Marmer Nibo Stone 39
468 1440

KLASSIEK ZWART-WIT GEBLOKT

Ongetwijfeld roept een zwart-wit geblokte vloer in de hal van bijvoorbeeld Belgisch hardsteen of zwarte marmer gecombineerd met witte marmer de klassieke sfeer van vroeger op.

436 1440
Villard interior 11 dolch

Maar u kunt ook denken aan een marmeren vloer in klassiek rood...

080721 139 scherper

KALKSTEEN VAN WELEER

Vindt u een vloer van marmer te glad en te glanzend, dan past een kalksteen vloer misschien beter bij uw interieur. Kalksteen is ontstaan door de opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarom vind je in kalksteen tegels vaak fossielen terug, zoals schelpen, zeeslakken en andere schaaldieren.

080721 92 scherper

RUIM ASSORTIMENT

In onze collectie hebben we een zeer ruim assortiment van dit sedimentgesteente in diverse warme zandkleuren. De oppervlakte van de tegels is in verschillende afwerkingen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een verouderde uitstraling of juist voor een strakkere variant.

01070916  Melun  Nef Groot

KLASSIEKER ONDER DE VLOEREN

Daarnaast mag in ons assortiment natuurlijk niet de klassieker onder de natuursteen vloeren ontbreken: De blauwe hardsteen uit België. De vloertegels worden al eeuwenlang toegepast en vormen een mooie basis voor een klassiek interieur.

081113 1239 0249 SCHERPER

Er is dus een ruime keuze in natuursteen vloeren in klassieke stijl. Bezoek onze showrooms waar de vloeren op grote oppervlaktes zijn gelegd. Zo krijgt u een goed beeld van hoe de vloer er bij u thuis uit komt te zien.

Marcel rond

meer weten over natuursteen vloeren in klassieke stijl?

Marcel heet je van harte welkom in onze showroom om je nog meer vloeren in deze stijl te laten zien.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Eric
Fijn bedrijf ,goed en vakkundig geholpen.
★★★★★ ★★★★★
N. Gielen
Mooie showroom, waar de tegels op een groter oppevlak te bezichtigen zijn.