Nibo Stone NL

Keramische wandtegels, niet alleen geschikt voor de badkamer

Keramische wandtegels zijn bij Nibo Stone te krijgen in een breed scala aan kleuren, maten en structuren. Dus er is altijd wel een keramische wandtegel die helemaal past bij jouw smaak en wensen. Kies jij voor een stoere betonlook, een elegante marmerlook wandtegel of liever keramisch hout? De Italiaanse designtegels uit onze collectie zijn van hoge kwaliteit en maken van jouw interieurontwerp een echte eyecatcher.

claros antraciet wandtegels

Wat zijn keramische wandtegels?

Keramische wandtegels zijn gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen die onder hoge druk zijn gebakken op zeer hoge temperaturen. Dat maakt dat keramische wandtegels zijn bestand tegen water, vuil en slijtage. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes. Keramische wandtegels zijn er in veel kleuren, waardoor ze kunnen worden aangepast aan vrijwel elk interieurontwerp. Bovendien zijn keramische wandtegels heel gemakkelijk schoon te maken.

marmer look wandtegels

De invloed van keramische wandtegels op de ruimte

Bedenk van tevoren goed waar je de keramische wandtegel wilt plaatsen. De kleur en de grootte van de wandtegel hebben veel invloed op de uitstraling van de ruimte. En dan maakt het ook nog uit of je de hele wand van vloer tot plafond bekleed of dat je enkel een lambrisering of een strook aanbrengt. Je kunt je vast wel voorstellen dat een donkere kleur wandtegel op je af kan komen en de ruimte kleiner kan doen lijken. Een lichtere tegel maakt de ruimte juist groter. Maar die donkere keramische wandtegel is juist wel weer een echte eyecatcher als accentwand in de badkamer, keuken of woonkamer. En ook de maat van de keramische wandtegel speelt een rol in de uitstraling van de ruimte. Hoe kleiner de tegel, hoe meer voegen. Dat komt drukker over dan wanneer er nauwelijks voegen zijn.

De voordelen van keramische wandtegels
  • Bestand tegen indringen van water en andere vloeistoffen
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Ecologisch verantwoorde keuze
  • Slijtvast en krasbestendig
  • Veel keuze in kleur, maat en uitstraling
Claros grey wandtegels

Wand en vloer lopen door

Het mooie van onze collectie keramische wandtegels is dat de series vaak in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar zijn. Na het bakken zijn de tegels nog eens op maat gezaagd zodat ze allemaal exact dezelfde afmeting hebben. Dit maakt het mogelijk dat je de verschillende tegelformaten onderling met elkaar kunt combineren. De voegen lopen dan mooi van vloer naar wand over. Uit dezelfde serie kun je natuurlijk niet alleen verschillende formaten met elkaar combineren maar ook verschillende kleuren. Je hebt dan wel dezelfde look en structuur van de keramische wandtegel zodat het een samenhangend geheel blijft.

Zilver 1 60x120 marmer look wandtegels

Inspirerende voorbeelden van keramische wandtegels

Keramische wandtegels voor je badkamer is een redelijk voor de hand liggende toepassing, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor jouw interieur. Keramische wandtegels zijn tegenwoordig al verkrijgbaar in maten groter dan 2 meter. Daarmee kun je zoveel kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekleding van je kookeiland? Of als achterwand in je keuken? Lambrisering in je hal? Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken waarbij je keramische wandtegels kunt toepassen.

arton 11 wandtegels

Het onderhoud van keramische wandtegels

Het onderhoud van keramische wandtegels is niet moeilijk. Omdat de keramische tegels zo compact zijn, kunnen er geen vloeistoffen of vuil in dringen en dat zorgt ervoor dat je ze heel eenvoudig schoon kan maken. Ook bijvoorbeeld agressieve zuren hebben geen invloed op de tegel, dus je kunt ze met een gerust hart schoonmaken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de keramische wandtegel beschadigt. We raden alleen wel het gebruik van schoonmaakmiddelen op basis van groene zeep of was af. De tegel raakt daardoor niet beschadigt, maar het product laat een vettig laagje achter op de tegel waardoor de tegel er al snel weer vies uitziet.

keramische wandtegels

Keramische wandtegels kopen bij Nibo Stone

We proberen je met dit artikel en de getoonde afbeeldingen al een klein beetje een idee te geven wat er allemaal mogelijk is met keramische wandtegels. Wil je er echt een gevoel bij krijgen, nodigen wij je van harte uit om onze showroom te bezoeken. Hier krijg je een goed beeld van de kleuren, maten en mogelijkheden en hebben we ook enkele cabines ingericht om je meer gevoel te geven bij keramische tegels voor de wand.

Marcel 320 260 nieuw

Keramische wandtegels bekijken in onze showroom

Natuurlijk staan onze verkoopadviseurs voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de mooiste keramische wandtegels.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Natuursteen tegen de wand

Inspirerende voorbeelden van natuursteen tegen de wand. Ontdek de talloze mogelijkheden bij Nibo Stone in Venlo of…
08 mei 2016

Blog

Nieuw bij Nibo Stone: De marmerlook tegels Marmorizzato

Marmer look tegels zijn hot! Dat is niet zo vreemd want deze keramische tegels stralen de luxe en rijkdom uit van echt…
16 maart 2023

Blog

Dit zijn de vloerentrends in 2023

Net als ieder jaar, vertellen we je ook nu graag wat de nieuwste woontrends zijn voor 2023 en welke vloeren daar…
29 november 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Bert
Mooi keramisch parket geleverd, ook kleine nalevering zeer snel geleverd
★★★★★ ★★★★★
Marcel
Niets dan goeds. Mooie grote showroom; deskundig advies; en vooral het leggen van de vloer is uitstekend verlopen.