aanvragen lifestyle magazine

BETONLOOK TEGELS VOOR EEN INDUSTRIEEL TINTJE

15 oktober 2016

Naast het razend populaire keramisch parket, zijn ook betonlook tegels erg in trek. De vloertegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven uw interieur direct een robuuste en stoere uitstraling. Ook bieden de tegels met betonlook veel voordelen boven een echte betonnen vloer.

EENVOUDIG TE PLAATSEN

Betonlook tegels bieden een ideale oplossing als u van de stoere, industriële uitstraling van beton houdt, maar geen gelegenheid hebt om cement of beton te laten storten. Het aanbrengen van woonbeton vraagt namelijk veel specialisme en kennis en kan het beste over worden gelaten aan een professioneel bedrijf. Bovendien bestaat er altijd een risico op scheuren in de vloer als gevolg van vocht en temperatuurschommelingen.

Keramische betonlook tegels zijn daarentegen snel en eenvoudig te plaatsen. Een beetje handige doe-het-zelver kan dit prima zelf doen, zeker wanneer hij gebruik maakt van ons handige tegel levelling systeem. Lees maar eens onze 10 tips voor het leggen van vloertegels en u zult zien dat de vloer er binnen no time in ligt.

Maatvaste betonlook tegels

De trendy keramische tegels met betonlook zijn zeer maatvast waardoor ze met een hele smalle voeg te leggen zijn. Kiest u voor een voeg in nagenoeg dezelfde kleur als de tegels, dan heeft u nog meer het effect van een betonvloer, epoxyvloer of gietvloer. Zo creëert u snel de goede basis voor een interieur in loftstijl

XXL TEGELS BENADRUKKEN MINIMALISTISCHE UITSTRALING

Kies bij betonlook tegels voor een groot formaat. XXL tegels, zoals de vloertegels in 90 x 90 cm uit ons assortiment. Tegels in deze grote afmeting geven uw kamer een ruimtelijk effect; de kamer lijkt groter. En omdat er bij groot formaat tegels minder voegen zichtbaar zijn, wordt de look van een stoere betonnen vloer nog eens extra benadrukt.

IN IEDERE RUIMTE EEN PLAATJE

Betonlook tegels worden in de badkamer vaker als vervanging voor Beton Ciré gebruikt. Ook hier zien betonlook tegels er niet alleen heel stoer uit, maar vanwege de harde toplaag zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Kies voor natte ruimtes wel voor een vloertegel die wat structuur heeft. De oppervlakte van de tegel is dan wat stroever, zodat u niet uitglijdt als de vloer nat wordt.

De meeste betonlook tegels uit onze collectie zijn ook geschikt voor buiten. Voor een rustig en harmonieus geheel oogt het heel mooi om dezelfde vloertegels van binnen naar buiten door te leggen.

OOK IN WARME KLEURTINTEN

De meest voor de hand liggende kleuren voor betonlook tegels zijn de kleurschakeringen van een echte betonnen vloer, dus grijstinten of antraciet. Deze tijdloze kleuren geven uw interieur een stoere en industriële uitstraling. Maar tegenwoordig worden er ook warmere tinten tegels met betonlook geproduceerd zoals bruin, koperkleurig of beige. Deze kleuren matchen ook prima bij een landelijk interieur.

BINNEN 20 MINUTEN EEN WARME KAMER

Uiteraard zijn betonlook tegels prima te combineren met vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte snel en gelijkmatig, zodat het binnen 20 minuten behaaglijk warm is in uw kamer. Bovendien is vloerverwarming energiebesparend omdat de tegels de warmte nog lange tijd vast kunnen houden nadat de thermostaat omlaag is gedraaid. Wilt u meer weten over de voordelen van vloerverwarming? Lees dan ook eens onze blog Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming.

ONDERHOUDSARM

Betonlook tegels zijn super gemakkelijk in onderhoud. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Schoonmaken doet u deze vloertegels het beste met Dweilwas voor keramische tegels. Dit reinigingsproduct verbetert de kleur en glans en laat een vuilafstotende laag achter. U bestelt het product eenvoudig in onze webshop.

COMBINEER MET HOUTLOOK VOOR HET ‘WOW’ EFFECT

Hebt u er ook al eens aan gedacht om de betonlook tegels te combineren met houtlook tegels? Deze keramische tegels zien eruit als houten planken. Dankzij de huidige technologie is het mogelijk om in de glazuurlaag reliëf en noest aan te brengen zodat de keramische tegel nauwelijks van echt hout is te onderscheiden. Plaats betonlook tegels op de vloer en maak bijvoorbeeld 1 wand met dit keramisch parket voor een echt ‘wow’ effect.

KOPJE KOFFIE?

Nibo Stone heeft diverse betonlooktegels in haar collectie in verschillende kleuren en maten. In onze showrooms in Vianen en Venlo kunt u op uw gemak de betonlook tegels bekijken. Ze liggen hier gevoegd en al op grote oppervlaktes. De koffie staat voor u klaar!

Bezoek onze showrooms

Deel via