Nibo Stone NL

CLAROS: Stoere betonlooktegel

De Claros is een betonlook tegelserie met een industrieel tintje, geschikt voor vloer, wand en tuin. De serie is verkrijgbaar in 7 kleuren en 7 maten, dus voor ieder wat wils. De tegels komen van Italiaanse bodem en zijn van topkwaliteit. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en hebben een lange levensduur. Ook ecologisch zijn de Claros-tegels een goede keuze. Bekijk hieronder de video van Marcel, die je meer over deze vloer verteld.

Goud 1 claros

Kleurenpallet past bij verschillende woonstijlen

Claros heeft een betonlook, maar dat betekent niet dat de kleur zich alleen tot betongrijs beperkt. Naast grijs is de serie verkrijgbaar in nog 6 andere kleuren. Kies jij voor tijdloos betongrijs, het lichtere zilvergrijs of stoer antraciet? Of ga jij liever voor zachtere kleuren als taupe, goud, ivoor of wit? Het kleurenpallet is dusdanig samengesteld dat het heel goed past bij verschillende woonstijlen.

1110197 Claros White 2

Benieuwd naar de 7 kleuren van de Claros?

Laat je inspireren door de mooiste interieurfoto's en ontdek welke kleur het beste bij jou past.

Claros grey

Wat betekent full body gres porcellanato?

Claros is een full body gres porcellanato keramiek. Wat betekent dat dan zul je je afvragen. Gres porcellanato is een mengsel van klei en mineralen dat onder zeer hoge druk wordt gebakken bij zeer hoge temperaturen. Hierdoor versintert het materiaal en ontstaat er een zeer compacte en sterke tegel. Full body wil zeggen dat de complete tegel uit natuurlijke klei bestaat. De tegel is dus niet opgebouwd uit laagjes. Het voordeel van deze productiemethode is dat je een zeer harde, niet-poreuse tegel krijgt van topkwaliteit. Het materiaal laat geen vloeistoffen door en is niet gevoelig voor zuren of andere chemische producten.

Silver 2 claros

Ook geschikt voor de badkamer

De Claros vloer heeft een mat oppervlak dat voorzien is van een innovatieve oppervlakte. Hoewel de tegel heel glad en zacht aanvoelt, heeft de vloer een anti-slipwaarde van maar liefst R10. Dat betekent dat de vloer niet alleen geschikt is voor je woonkamer of keuken, maar ook voor natte ruimtes zoals de badkamer of wellnessruimte.

Eigenschappen van Claros
  • Betonlook tegelvloer in 7 verschillende kleuren
  • Matte uitstraling met hoge anti-slipwaarde
  • Compacte, sterke tegel van topkwaliteit
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Ook geschikt voor natte ruimten en buiten
  • Bestand tegen weersinvloeden
  • Ecologische keuze
Claros grey 2

Speciale variant voor buiten

Claros is verkrijgbaar in een speciale variant voor buiten. De antislipwaarde van deze dikkere buitentegels is R11, dus ook als je terras nat wordt door regen, hoef je niet bang te zijn dat de tegel glad wordt. Uiteraard is het materiaal vorstbestendig en zal niet verkleuren of verweren. Een ideale en langdurige oplossing voor buiten! Let wel dat keramische tegels in deze dikte een specifieke aanpak vragen betreft de aanleg. Vraag onze verkoopadviseurs hiernaar in de showroom.

Taupe 2 claros

Eindeloos combineren

De Claros betonlook tegels zijn verkrijgbaar in 7 maten, variërend van 120x120 cm tot 30x60 cm, zodat je eindeloos kunt combineren. Ook is er een strook van 9,7x60 cm te krijgen, leuk als accentstrook op je badkamer. De Claros serie is gekalibreerd. Dat betekent dat de tegels na het bakken op maat worden gezaagd zodat ze dan allemaal exact dezelfde afmeting hebben. De tegels zijn maatvast, haaks en recht en kunnen daarom met een hele smalle voeg gelegd worden. Ook maakt dit het mogelijk dat je de verschillende tegelformaten onderling met elkaar kunt combineren. Kies bijvoorbeeld 60x60 cm voor op je vloer en 60x30 cm tegen de wand van dezelfde tegel, of combineer verschillende kleurtinten met elkaar.

Wit 1 claros

Ecologische keuze

Staat duurzaamheid bij jou hoog op je lijstje, dan weet je met de aankoop van de Claros zeker dat je de goede keuze maakt. De tegels worden geproduceerd met respect voor mens en milieu. De producent loopt voorop in een duurzaam productieproces. Zij recylcen 100% van hun water, wekken zelf 65% van hun energie op en scheiden 98% van hun afval. Ze hebben diverse certificeringen op het gebied van milieu en gezondheid op hun naam staan. Op die manier kun je dus bewust een keuze maken voor een duurzaam materiaal dat op ethische en verantwoorde wijze is geproduceerd.

Nibo stone vianen 2

Bezoek onze showroom

Ben je nieuwsgierig geworden voor de Claros? Kom de Claros-serie bekijken in onze showroom in Vianen. Hier ligt de vloer op een groot oppervlak, zodat je goed de nuanceverschillen van de betonlook kunt bekijken en een goed beeld krijgt van hoe de vloer er in zijn geheel uit komt te zien.

Claros fotocollage
Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

De voordelen van een keramische tegelvloer ten opzichte van een PVC vloer

Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Al die vloeren lijken zo op elkaar! Welke moet ik nu kiezen? In deze blog…
01 maart 2023

Blog

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze…
14 januari 2023

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
M. Woldring
Heel fijn geholpen! Goed advies, flexibele opslag en prima levering! De vloer is prachtig
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
IN eerste instantie waren er voor het leggen van de vloer te weinig tegels berekend en besteld. Nibo stone heeft dit netjes opgelost door tegels na te bestellen van dezelfde serie en een deel van de extra tegels hebben zij voor hun rekening genomen. Voor het ongemak hebben zij gratis een reinigings- en onderhoud-set aangeboden.