Nibo Stone NL

De voordelen van een keramische tegelvloer ten opzichte van een PVC vloer

Er is tegenwoordig veel keuze in harde vloerbedekkingen voor in je huis. Ga jij voor een laminaatvloer, een houten vloer of liever tegels? Keramische vloertegels en PVC vloeren zijn twee populaire keuzes. Hoewel beide materialen hun eigen unieke eigenschappen hebben, zijn er verschillende redenen te noemen waarom keramische tegels de voorkeur krijgen boven een PVC vloer. Wij zetten graag een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Keramische Vloer Nibo Stone 3

Vormvast

De meeste nadelen van PVC hebben te maken met het feit dat de vloer maar een paar millimeter dik is en daarnaast flexibel. Ongelijkheid in de ondervloer is direct te zien op de PVC vloer. En naast dat de ondergrond dus heel vlak moet zijn, is het ook belangrijk dat die ondergrond blijvend droog is. Anders kan de PVC vloer loskomen en vervormen. Keramische tegels zijn gebakken op zeer hoge temperaturen. De tegels zijn vormvast en maatvast. Keramische tegels zullen niet vervormen of loskomen.

Keramisch Parket Nibo Stone 8 1500 900 85

Waterbestendig

PVC vloeren zijn vochtbestendig, maar dat betekent niet dat ze 100% waterdicht zijn. Ze zijn zo behandeld dat ze binnendringend water tot op zekere hoogte aankunnen. Plak-PVC is daarbij beter bestand tegen water dan een kliksysteem. Je kunt een plak PVC vloer dus prima in de badkamer leggen, maar niet in een open douche. Als de vloer langer onder water staat, kan er via de randen en de voegen vocht onder de vloer komen en zowel de vloer als de ondervloer beschadigen. Heb je dus een badkamer met een open douche, kies dan liever voor keramische tegels, zoals het keramisch parket op de foto.

Neve Claro Nibo Stone

Slijtvast

Een PVC vloer heeft een slijtvaste topcoating die krasbestendig is, maar niet krasvast. Een PVC vloer is zachter dan keramische tegels en daarom minder goed bestand tegen krassen en slijtage. Je moet dus goed je vloer en meubels beschermen. Door het productieproces zijn keramisch tegels keihard, compact en zeer kras- en slijtvast. Dit betekent dat keramische tegels na jarenlang intensief gebruik er nog steeds als nieuw uitzien.

Voordelen keramische tegels versus PVC vloer
  • Milieuvriendelijk
  • Warmte-isolerend
  • Grotere maten
  • Vormvast
  • Slijtvast
  • Waterbestendig
Keramische Terrastegels  Nibo  Stone

Milieuvriendelijk

Keramische tegels zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en worden gemaakt met respect voor mens en natuur. Onze leveranciers hebben diverse productcertificaten op het gebied van milieu en gezondheid op hun naam staan, zodat je een bewuste keuze kunt maken voor een duurzaam materiaal dat op ethisch en verantwoorde wijze is geproduceerd. Na gebruik kunnen de tegels worden hergebruikt of gerecycled. PVC is gemaakt van synthetische materialen en is niet biologisch afbreekbaar, wat het een minder milieuvriendelijke optie maakt. Bovendien kunnen PVC vloeren schadelijke stoffen zoals weekmakers bevatten. (zie ook https://www.linkedin.com/posts...)

Nibo Wood visgraat 1

Warmte-isolerend

Keramische tegels zijn beter in staat om warmte vast te houden dan PVC vloeren, wat maakt dat ze warmer aanvoelen en het warmteverlies minimaler is. Dat betekent dat er minder energie nodig is om een ruimte warm te houden. Je kunt beide vloeren combineren met vloerverwarming, maar in het geval van keramische tegels kan de thermostaat dus sneller een graadje lager, waarmee je flink bespaart op je energierekening.

Nuvola avan bovenaf

Grotere maten

De technologische vooruitgang maakt ook dat er steeds grotere keramische tegels kunnen worden geproduceerd die toch maatvast zijn. Een afmeting van meer dan 1x1 meter is al heel normaal en ook platen van meer dan 3 meter worden geproduceerd. Keramische planken voor een houtlookvloer gaan tot 2,40 cm. PVC vloeren halen deze maten niet, de grootste maat voor PVC tegels is 90 x 90 cm. Voor PVC stroken is de maximale maat 2 meter met een breedte van 25 cm. Ben je dus op zoek naar mooie grote planken of een XXL tegel, dan ben je met keramische tegels beter af.

DSC00584

Hebben we jou kunnen overtuigen van de voordelen van keramische tegels?

Bezoek dan onze XXL showroom en ontdek het grote assortiment keramische tegels in betonlook, natuursteenlook, houtlook en de vele andere stijlen. Alle vloeren liggen op grote beloopbare oppervlaktes zodat je een goed beeld van het geheel krijgt. Onze verkoopadviseurs helpen je graag om jouw droomvloer te vinden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
01 november 2023

Blog

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze…
14 januari 2023
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Etienne Martens
Prima bedrijf! Wij zijn in de mooie showroom in Vianen geweest. Maurice heeft daar uitgebreid uitleg gegeven en uiteindelijk is de vloer keurig gelegd.
★★★★★ ★★★★★
Bert Sattler
Zeer soepel t.a.v. leveringen, goed bereikbaar en heldere afspraken
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u