Nibo Stone NL

Dit zijn de vloerentrends in 2023

Net als ieder jaar, vertellen we je ook nu graag wat de nieuwste woontrends zijn voor 2023 en welke vloeren daar perfect bij aansluiten. Sommige trends zijn blijven hangen van eerdere jaren, maar we zien ook nieuwe ontwikkelingen. Comfort, kwaliteit en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. Ben je benieuwd hoe jij jouw interieur volgens de laatste trends kunt inrichten in combinatie met de nieuwste vloeren? Lees dan snel verder.

Artemis beige

Beige, beige en nog eens beige

Dat is de hoofdkleur die komend jaar de boventoon gaat voeren in ons interieur. En of je deze nou combineert met strakke of organische vormen, de kleur zorgt ervoor dat het interieur een oase van rust wordt. Kleuren als grijs, bruin en groenbruin worden toegevoegd als accentkleuren, maar alles blijft in rustige tinten. Ook betreft vloeren zien we de warme tinten terugkomen in 2023. We kiezen vooral voor beige-tinten of een warme (donker)bruine vloer.

Nibo wood visgraat

Organische vormen voor comfort

Vorig jaar zagen we al dat er meer en meer behoefte is ontstaan naar een warm huis dat rust en veiligheid uitstraalt. We zoeken thuis comfort en een warm en veilig nest als contrast met de onheilspellende buitenwereld met oorlogen, virussen en inflatie. Bij dat gevoel passen zachte organische vormen, aaibare stoffen en warme kleuren. Ook in 2023 zet deze trend zich voort.

Een vloer die bij deze trend perfect aansluit is een houtlook vloer. De Nibo Wood serie oogt natuurlijk en warm en past perfect bij een comfortabele bank met afgeronde hoeken en een mooi rond hoogpolig vloerkleed. Anno 2023 zien we dat bijzondere legpatronen zoals de visgraat of Hongaarse punt aan populariteit zullen winnen.

Nuvola 10

Functionaliteit is belangrijk

Na de pandemie is (deels) thuiswerken bij veel mensen gebleven. Daarom willen we thuis makkelijk kunnen schakelen tussen werk en vrije tijd en kiezen we voor multifunctionele producten. Zoals een kast die functioneert als bureau, een uitklapbare salontafel of een roomdevider. In die vrije tijd willen we wel helemaal af kunnen schakelen en dan verlangen we naar less is more. Een teveel aan prikkels leidt ons af van rust, dus we kiezen voor minder, maar wel beter. Bij deze minimalistische levenstijl passen strakke vormen en ton-sur-tongebruik. Vloeren die helemaal perfect hierbij aansluiten zijn onze XXL tegels in rustige tinten, zoals onze Nuvola serie. Het grote voordeel van die tegels is dat ze veel minder voegen hebben die niet afleiden van het geheel.

Arton nr 11

Duurzaamheid is een gegeven

Duurzaamheid is niet langer meer een trend. Het hoort bij ons leven en is meer dan dat. We kijken met zijn allen in 2023 nog kritischer naar onze consumptie en proberen te kiezen voor producten die lang mee gaan of kiezen voor het hergebruiken van spullen. Zo helpen we om goed voor onze aarde te zorgen. We kiezen voor duurzame producten of juist voor vintage. Gelukkig zit je met een vloer van Nibo Stone dan helemaal prima. Een natuursteen vloer overleeft je, zo lang gaat zo’n vloer mee. Maar ook keramische tegels hebben een levensduur van 30 jaar of meer.

Vieux Carbo

Haal de natuur in huis

Een trend die al jaren bezig is en ook in 2023 weer terug is te zien, is de invloed van de natuur op ons interieur. We zijn, o.a. door de pandemie, de natuur meer gaan waarderen en halen deze het liefst ook in huis. Natuurlijke (accent)kleuren zoals bruin en groen zorgen voor een gevoel van warmte, geborgenheid, levendigheid en harmonie. In 2023 zien we ook veel grote groene planten als snelle vergroener in huis. Deze natuurtrend is goed door te voeren met een vloer van natuursteen zoals onze Vieux Carbo of Organic gris.

Artistic grey

Nieuwe collectie

In 2022 introduceerde we al onze Bourgondische Dallen, een mooie serie natuursteen vloeren die prachtig aansluiten bij de natuurtrend. Ook lieten wij je kennis maken met de Classic Stone Collectie, een ongeëvenaarde imitatie van klassiekers. Deze groot formaat tegels zijn met hun warme natuurlijke uitstraling en groot formaat bijzonder geschikt voor jouw minimalistische interieur.

Maar daarnaast hebben we nog veel meer nieuwe vloeren in onze collectie opgenomen. Wat vind je bijvoorbeeld van onze Artistic serie? Deze serie ziet eruit als steen met een licht marmereffect en is verkrijgbaar in 4 natuurlijke beige tinten. Er zijn diverse maten en de tegel is ook verkrijgbaar in een variant voor buiten.

Cristallo

Cristallo tegels, geinspireerd op steenzout

En dan hebben we nog onze nieuwe Cristallo-serie. Geïnspireerd door het mineraal steenzout, bedacht de producent deze schitterende keramische vloer. Ook deze tegels zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Je moet deze vloer eigen in het echt bekijken, dan pas komt deze goed tot zijn recht. De vloer ligt op een groot beloopbaar oppervlak in onze showroom in Vianen, zo krijg je een goed beeld van van de vloer in zijn geheel.

Daarom koop je bij Nibo Stone
  • Geen aanbetaling, je betaalt pas bij levering
  • Geen opslagkosten, ook al heb je de vloer pas over 6 maanden nodig
  • Prijsvast, je betaalt de prijs van nu, ook als je pas over een jaar afrekent
  • Gegarandeerde levering, je vloer wordt direct voor jou gereserveerd in ons magazijn.
DSC00584

Bekijk deze en nog veel meer vloeren in onze XXL showrooms

Kom vrijblijvend langs in Vianen om je te oriënteren of maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Onze Castle Stones Collection

Iedereen kent wel die prachtige historische stenen vloeren uit kastelen, kloosters en kerken. Zo’n natuurstenen vloer…
31 mei 2023

Blog

De 5 meest populaire tegelvloeren van Nibo Stone

Bij Nibo Stone hebben we een heel uitgebreid assortiment keramische en natuursteen vloeren. Toch zijn er altijd een…
21 juni 2022

Blog

Classic Stone Collection, ongeëvenaarde imitatie van klassiekers

In onze interieur- en tegeltrends 2022 heb je al kunnen lezen hoezeer de invloeden van de natuur duidelijk zichtbaar…
01 maart 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Herman
Nibo Stone heeft een mooie winkel waar je goed kan zien hoe een tegel in een ruimte eruit ziet. We zijn deskundig geholpen in de winkel en ook een leveringd probleem werd naar tevredenheid opgelost waardoor alles gewoon door kon gaan op locatie bij ons
★★★★★ ★★★★★
H de Groot
Altijd netjes en correct geholpen. De vloer zit er prima uit.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u