Nibo Stone NL

Classic Stone Collection, ongeëvenaarde imitatie van klassiekers

In onze interieur- en tegeltrends 2022 heb je al kunnen lezen hoezeer de invloeden van de natuur duidelijk zichtbaar zijn in ons interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen voeren de hoofdtoon in het interieur van 2022 en veel meubels en accessoires zijn geinspireerd op de natuur. Ook in de keramische vloeren zien we de natuur terug komen. Veel natuursteensoorten worden op ongeëvenaarde wijze geïmiteerd.

Ontdek de Classic Stone Collection
Venezia ivory

Classic Stones Collection

Nieuw in onze collectie is een serie keramische vloeren die geïnspireerd is op klassieke natuursteensoorten, zoals de beroemde Travertin uit Italië, de blauwgrijze kalksteen uit Frankrijk en de grijze Ceppo di Gré uit Italië. De keramische tegels zijn zeer natuurgetrouw en geven je interieur een ongekende elegantie.

De serie bestaat uit 6 soorten, waarvan er 4 op grote beloopbare opppervlaktes zijn gelegd in de showroom in Vianen. Alle soorten zijn verkrijgbaar in de maten 120x120, 60x120, 80x80 en 40x80 cm. Deze tegels zijn ook verkrijgbaar voor buiten in 120x120 en 60x 120 cm en zijn dan 2 cm dik.

De voordelen van de Classic Stones Collection
  • Zeer slijtvast: De tegels kunnen met gemak in een druk bezocht restaurant of de entree van je huis toegepast worden.
  • Zeer compact: De tegels hebben een waterabsorptie <0,5%. Er kunnen geen vloeistoffen intrekken en vlekken veeg je er zo weer vanaf.
  • Zeer hard (Mohs 9): Er springen geen stukjes af.
  • Antislipwaarde van minimaal R10: Dus ook geschikt voor keuken en badkamer.
Ceppo grey

Ceppo di Gré

Helemaal van nu zijn de keramische tegels die lijken op de authentieke Italiaanse kalksteen Ceppo di Gré. Deze typische grijze steen met keivormige steenfragmenten werd veel toegepast in paleizen, villas en monumenten die kenmerkend zijn voor de historische uitstraling van Milaan. Nu is de klassieker aan een echte revival bezig, maar dan in keramische vorm. De tegels zijn zeer makkelijk in onderhoud en gaan heel lang mee. Deze tegels zijn zowel in onze showroom in Vianen als in Venlo te bezichtigen.

Classico beige

Classico beige

De Classico beige geeft een knipoog naar de travertin die al sinds de tijd van de Etrusken wordt gewonnen in Toscane. Het is een bijzondere travertinsoort die verbluffend is geïmiteerd in de Classico beige. Deze tegel geeft je huis een warme moderne look met een klassieke elegante touch. De keramische tegels zijn vorstbestendig en bestand tegen grote temperatuursschommelingen. Leg de tegel dus ook gerust door naar buiten in de 2 cm dikke outdoor variant. Zo krijg je een mooie overloop van binnen naar buiten. De Classoco beige ligt in onze showroom in Vianen op een grote beloopbare oppervlakte. Zo krijg je een goed beeld van de nuances in de vloer.

Tip: Bekleed ook een wand met dezelfde soort in een ander formaat. Zo krijg je een mooi geheel.
Pietra Silver

Pietra Silver

Deze keramische tegelvloer is een verwijzing naar een antieke natuursteen die werd gewonnen in de Pyreneeën. De tegel heeft een grijze kleur en een hele rustige uitstraling. Alle tegels uit de Classic Stones Collection zijn gerectificeerd. De tegels worden dan na het bakproces op maat gezaagd. Hierdoor zijn deze heel maatvast en kunnen ze met een hele smalle voeg gelegd worden. Dit benadrukt het rustige karakter van deze vloer, zeker als je kiest voor het XXL formaat van 120x120 cm. Is dit te groot voor jouw huis, dan is 80x80 cm ook een mooi alternatief.

Santella gre

Santella Gre

De Santella Grey is geïnspireerd op de Bleu de Vix, een marmerachtige kalksteen met grotere fossielen uit Frankrijk. De blauwgrijze tegel heeft wat meer tekening dan de Pietra Silver en heeft een net wat warmere uitstraling. In tegenstelling tot de echte kalksteen, is deze tegel niet gevoelig voor zuren of andere chemicalien en dat maakt de tegel heel gebruiksvriendelijk. Vanwege zijn hoge antislipwaarde is de tegel ook prima geschikt om in de badkamer toe te passen, op de vloer maar ook op de wand. De Santella Gre ligt zowel in beide showrooms op een grote oppervlakte in het formaat 120x120 cm.

SHOWROOM VIANEN 1500 900 11

Bekijk deze vloeren in onze showroom in Vianen

Alle vloeren liggen op grote beloopbare oppervlaktes zodat je een goed beeld krijgt van de mooie nuanceverschillen in de tegels en de vloer als totaalplaatje. Maak wel even een afspraak zodat je er zeker van bent dat de verkoopadviseur alle tijd voor je heeft om je vragen te beantwoorden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Interieur- en tegeltrends 2022

Meer dan ooit werd in de afgelopen twee jaar duidelijk hoe belangrijk het is dat je huis ook echt als een thuis moet…
07 januari 2022

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
01 november 2023

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
vriendelijk, behulpzaam
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
uitstekend geholpen. Ruime keuze