Nibo Stone NL

Onze Castle Stones Collection

Iedereen kent wel die prachtige historische stenen vloeren uit kastelen, kloosters en kerken. Zo’n natuurstenen vloer ligt vaak al eeuwenlang en het is juist die verouderde look die de vloeren hun bijzondere authentieke uitstraling geeft. Geinspireerd door deze kasteelvloeren heeft Nibo Stone een collectie vloeren samengesteld met dezelfde rustieke charme van oude tijden. Ontdek nu onze Castle Stones.

Mockup ebook landelijke vloeren 2

Lees nu ons ebook over landelijke vloeren

Wil je meer inspiratie opdoen over landelijke vloeren in jouw interieur? Download dan ons gratis ebook, boordevol met informatie over vloeren die passen bij jouw stijl.

Zaire 9

Uniek assortiment van 100% natuursteen

De vloeren uit onze collectie Castle Stones zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, variërend van beige naar ingetogen kleuren grijs en passen perfect in een landelijk interieur. De unieke vloertegels zijn handbewerkt en hebben dezelfde authentieke uitstraling als de oude kasteelvloeren van weleer. De dallen zijn gemaakt van 100% natuursteen en kunnen tegen een stootje. We hebben deze vloeren geselecteerd op punten als duurzaamheid, gebruikersgemak en slijtvastheid. Het zijn stuk voor stuk robuuste vloeren waarop geleefd mag worden.

De natuur is niet te evenaren

Er zijn verschillende imitaties van Castle Stones op de markt. Zo zijn er gegoten en geperste tegels met egaline of marmercement als basis grondstof. Hele mooie tegels die dankzij het productieproces veel mogelijkheden bieden in zowel formaat als kleur. Deze vloeren hebben echter als nadeel dat er scheurtjes in de tegels kunnen ontstaan en in veel belopen ruimtes kunnen er gaten vallen in de vloer. Bovendien is de aanschafwaarde van zo’n vloer behoorlijk hoog. De tegelprijs ligt boven de €150 per m2. Het leggen van zo’n vloer is een specialistisch en nauwkeurig werk en om zo’n vloer te laten leggen, ben je nog eens zo’n €100 kwijt. Dus de prijs voor deze vloer ligt al gauw op €250 of meer.

Een goedkopere imitatie zijn keramische tegels in Castle Stones look. Tegenwoordig kan de keramische industrie al hele mooie replica’s maken, maar er zit altijd een repeterend karakter in deze tegels. De natuur is niet te evenaren, dus wil je echt die authentieke uitstraling van die kloostertegels of vloeren uit kastelen en kerken, kies je toch beter voor een echte natuursteen vloer voor jouw landelijke stijl.

Château de Versailles

Eigen inkoop houdt de prijzen laag

Nibo Stone koopt haar Castle Stones rechtstreeks bij groeves over de hele wereld. Hier reizen we regelmatig naar toe. Ons ruime inkoopnetwerk garandeert een uniek assortiment, scherpe prijzen en een eerlijke handel. Omdat we zelf inkopen kunnen we de prijzen laag houden. Er zijn geen dure tussenhandelaren bij betrokken en op deze manier bewaken we zelf ook de kwaliteit. Je koopt al een Castle Stone uit onze collectie voor €79 en voor het leggen inclusief legmaterialen betaal je een prijs vanaf € 55,50. Dus voor zo’n €135 heb jij al zo’n prachtige steen vloer in huis liggen.

Voordelen van Castle Stones
  • Eenvoudig te reinigen en onderhouden
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Ook geschikt voor vochtige ruimtes
  • Niet krasgevoelig
  • Slijtvast
  • Duurzaam
  • Kan ook buiten
Een greep uit de collectie van Nibo Stone
Castle Stone

Deze bruingrijze natuursteen wordt geïmporteerd uit Marokko waar deze tegel op ambachtelijke wijze met de hand wordt verouderd. De tegels zijn leverbaar in twee extra brede breedtematen (61 en 50 cm) en de lengte wisselt. Dit geeft een mooi natuurlijk verband. De tegels kunnen ook buiten worden toegepast.

Vieux Carbo

Deze ontzettend stoere vloer is een van onze meest populaire vloeren die perfect past bij een puur en sober interieur. De donkergrijze tegels geven een rustige basis en combineren prachtig met de natuurlijke tinten uit de landelijke woonstijl. Ook de handgekapte afwerking draagt hier een steentje aan bij. De vloertegels zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

La Racholle

Dit is het paradepaardje uit de Castle Stones Collection van Nibo Stone. De tegels bestaan uit een prachtig warm kleurenpallet van beige en taupe tinten met af en toe een blauwe tegel (op verzoek kan deze er uit gesorteerd worden). De matte tegels zijn met de hand vervaardigd en zijn aan de randen afgerond en hebben verouderde kanten.

Zaire

De Zaïre is een grijsgroene vloer met een patina oppervlak. Dit maakt de oppervlakte van de vloer wat minder ruw terwijl toch de verouderde uitstraling van de vloer behouden blijft. De vloer wordt gelegd in banen van ca. 50 cm. Mede dankzij de oppervlaktebewerking is deze vloer niet gevoelig voor vlekken.

Bretignac

Bretignac is een stoere vloer in een asgrijze kleur. Het is een compacte steen waarbij krassen en vlekken geen kans maken. De vloer is verkrijgbaar in een 90x60 cm tegel of in een Groot Romaans verband, waarbij tegels van verschillende formaten in een vast patroon gelegd worden.

DSC00843

Meer Castle Stones bekijken?

Bezoek onze showroom in Vianen of Venlo. Hier liggen de Castle Stones op grote beloopbare oppervlaktes. Hierdoor krijg je een goed beeld van de vloer. Je bent van harte welkom, ook zonder afspraak. Wil je er zeker van zijn dat de verkoopadviseur alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou schikt. Maak dan vooraf een afspraak. Neem je bouwtekeningen mee, dan kunnen we gelijk het juiste aantal m2 berekenen en het legplan bespreken.

Alle in deze blog vermelde prijzen zijn exclusief btw.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
12 juli 2022

Blog

Binnenkijker: Bourgondische Dallen in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapezium-vormige…
11 juli 2020

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Particulier
Goede service ,klant vriendelijk , komen de afspraken ook echt na