Nibo Stone NL

Binnenkijker: Castle Stones in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapezium-vormige appartement van Erica en Laurien gebouwd. Geen drempels, een doorlopende vloer naar alle kamers, schuine buitenwanden en de vele muren maakten het leggen van de vloer zowel een uitdaging als een kunst. Erica en Laurien kozen voor de La Racholle van Nibo Stone, een Castle Stones vloer in warme kleurtinten.

Mockup ebook landelijke vloeren 3

Lees nu ons ebook over landelijke vloeren

Wil je meer inspiratie opdoen over landelijke vloeren in jouw interieur? Download dan ons gratis ebook, boordevol met informatie over vloeren die passen bij jouw stijl.

La Racholle Nibo Stone 1

Warme aardtinten

De Castle Stones met een warme kleurschakering in zachte aardtinten en af en toe een vleugje blauw passen zowel bij een landelijk als bij een modern interieur. De vloer is bij Nibo Stone verkrijgbaar in 2 uitvoeringen, namelijk met of zonder de blauwe tegels. Erica en Laurien kozen ervoor de blauwe selectie erin te laten. Juist af en toe die blauwe tegel maakt de uitstraling van de vloer heel bijzonder.

La Racholle Nibo Stone 3

De kamer en het buitenterras vormen een geheel

Voor het buitenterras koos het stel in eerste instantie voor keramische parketstroken uit de collectie van Nibo Stone. Maar omdat het appartement twee openslaande deuren heeft, heb je de vloer van binnen ook buiten altijd in het zicht en andersom en ze waren bang dat het een beetje te druk zou worden. Uiteindelijk hebben ze in goed overleg met de adviseur in de showroom, besloten om de keramische tegels te schrappen en La Racholle ook buiten te leggen. Nu is het echt een verlenging van de kamer en vormt het één geheel.

La Racholle Nibo Stone 4

Legplan met bedrieglijke lijnen

Voordat er werd begonnen met leggen, werd er een legplan gemaakt. Er is gekeken wat de belangrijkste zichtlijn in de woning is en deze vormt de start en het ijkpunt voor de rest van de vloer. Het is natuurlijk belangrijk dat de vloer overal mooi doorloopt van het ene naar het andere vertrek, zeker ook omdat er geen dorpels zouden worden geplaatst. Maar omdat de buitenmuren van het appartement schuin op die binnenmuur staan, betekende dat een hoop zaagwerk voor de legger. In sommige vertrekken is de vloer zelfs diagonaal gelegd. Erica en Laurien zijn erg tevreden over de door Nibo Stone geadviseerde legger. Natuursteen tegels leggen is echt vakwerk omdat je altijd te maken hebt met maatverschillen in lengte en breedte, maar ook in de dikte van de tegels. Een ervaren vakman kan dit in het werk opvangen.

La Racholle Nibo Stone 2

Kleurloze impregneerlaag

De vloer is behandeld met een kleurloze impregneerlaag die voorkomt dat water, vuil, vet en olie binnendringt in de steen. Dit middel heeft nauwelijks invloed op de natuurlijke kleur en de matte uitstraling van de vloer. Zo behoudt de vloer zijn natuurlijke schoonheid en is hij heel makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd onderhoudsproduct is voldoende om decennia lang van deze prachtige vloer te kunnen genieten.

Zo blij met de vloer

De vloer is echt prachtig en iedereen die bij ons binnenkomt valt stil en roept vervolgens: "Wat een mooie vloer!". Erica geeft aan dat ze heel blij zijn dat ze voor Nibo Stone hebben gekozen. "Wat een prachtig familiebedrijf met gepassioneerde professionele mensen!"

Lees hier het complete interview met Erica en Laurien: Binnenkijken bij: Bourgondische Dallen in een markant nieuwbouwappartement

Paul 320 260

Wil jij ook kennis maken met een van onze gepassioneerde collega's voor een persoonlijk advies?

Paul of een van zijn collega's helpen je graag in onze showroom in Vianen. Maak nu een afspraak

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje en haar man Joost het tijd om met hun vier opgroeiende…
02 september 2021

Blog

Binnenkijker: Een vintage design appartement in Amsterdam

Met een foto als voorbeeld, gingen Annique en John op zoek naar de volmaakte vloer voor hun nieuwe appartement in…
08 februari 2020

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021
Klantenreviews Feedback Company