Nibo Stone NL

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

Mockup ebook landelijke vloeren 3

Lees nu ons ebook over landelijke vloeren

Wil je meer inspiratie opdoen over landelijke vloeren in jouw interieur? Download dan ons gratis ebook, boordevol met informatie over vloeren die passen bij jouw stijl.

La racholle hermes4

Paradepaardje uit onze collectie

Naast de Vieux Carbo is ook La Racholle een vloer die past in een eigentijds landelijk interieur. Het is het paradepaardje uit de collectie natuursteen vloeren van Nibo Stone. De vloer bestaat uit een prachtig ingetogen kleurenpallet van beige en taupe tinten. De blokken natuursteen worden gewonnen in een kalksteengroeve en nadat de tegels zijn gezaagd, worden deze op ambachtelijke wijze met de hand bewerkt. De matte tegels zijn aan de randen afgerond en hebben verouderde kanten.

Sint Emilion 1500 900 85

Tijdloze vloer

La Racholle valt onder de categorie Bourgondische Dallen die prachtig staan in een sober landelijk interieur. Maar eigenlijk is het een allemans vriend, want ook in een klassiek en modern interieur misstaat deze vloer absoluut niet.

Deze kalksteen tegels zijn al jarenlang razend populair. Je ziet ze vaak in kloosters, kerken en kastelen waar ze vaak al eeuwenlang liggen. Dat geeft ook al aan dat La Racholle een tijdloze vloer is en een leven lang (en nog langer) mee gaat. Eigenlijk wordt de vloer door de jaren heen alleen nog maar mooier.

La racholle hermes9

Bescherming door impregneer

Omdat La Racholle een kalksteen is met een redelijk open structuur is de vloer onbehandeld en wat gevoeliger voor vlekken. We adviseren daarom de vloer na het leggen te (laten) impregneren. Daarna is de vloer gemakkelijk schoon te houden door regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een hiervoor geschikt middel. Wij adviseren natuursteen dweilwas van ons private label.

La racholle hermes17

Twee breedtematen voor een natuurlijk verband

La Racholle wordt geleverd in tegels met wisselende lengtes (banen ) en twee breedtematen van 40,6 en 50 cm. Het is gebruikelijk de breedtematen om en om te leggen en ook de lengtes te laten verspringen. Zo ontstaat een natuurlijk verband wat de vloer het beste tot zijn recht laat komen.

Voor buiten is de tegel minder geschikt, maar in huis is La Racholle geschikt voor iedere ruimte. Je landelijke stijl kun je dus met deze vloer overal doortrekken.

Binnenkijkers van La Racholle bij onze klanten:

La Racholle 1500 900

Erica en Laurien: "De vloer is echt prachtig en iedereen roept wat een mooie vloer!"

Erica en Laurien kochten een aantal jaar geleden deze vloer voor hun prachtige appartement in Rotterdam. Een doorlopende vloer naar alle kamers, schuine buitenwanden en aparte hoekjes. Een kunst om te leggen. Het resultaat is prachtig geworden. Hier lees je hun ervaring.

La racholle hermes11

Michael: "Ik ben zo trots en blij met onze vloer dat de hele wereld het mag weten!"

Michael kocht La Racholle voor zijn woning in Duitsland. Hij liet de vloer niet alleen op de benedenverdieping plaatsen, maar bestelde ook traptreden die hij op maat liet maken met een mooie afgeronde neus aan de voorzijde. Het is echt schitterend geworden! Regelmatig zien we deze vloer nog voorbij komen op zijn instagram account.

La Racholle 1

Yvonne: "Heel blij met onze vloer!"

Yvonne stuurde ons foto’s van La Racholle in haar keuken. Is het geen plaatje? Deze selectie tegels heeft nog een blauwe variant, net zoals bij Laurien en Erica. Helaas wordt deze variant niet meer geleverd vanuit de groeve en is de vloer voortaan zoals die van Michael hierboven.

Paul 800 600

Ook benieuwd naar La Racholle?

Hebben we je warm kunnen maken voor deze vloer en wil jij deze wel in het echt bekijken? Hij ligt in onze showroom in Vianen op een groot beloopbaar oppervlak zodat je een goed beeld krijgt van de vloer. Maak wel even een afspraak met een van onze verkoopadviseurs, dan ben je er zeker van dat hij alle tijd voor jou heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Binnenkijker: Bourgondische Dallen in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapezium-vormige…
11 juli 2020

Blog

Natuursteen in landelijke stijl

Een landelijke stijl kenmerkt zich door robuuste en authentieke materialen. Hout, linnen, leer en natuurlijk ook…
20 oktober 2020

Blog

Waarom de Noir Vignan onze meest gekochte landelijke vloer is

Authentieke, sobere en ruwe materialen kenmerken de landelijke woonstijl. Wat past daar nou beter bij dan natuursteen?…
29 oktober 2019