Nibo Stone NL

Duurzaamheid in vloertegels

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en ecologisch verantwoorde keuzes in de materialen die ze gebruiken in hun huis. Dan is het goed om te weten dat natuursteen en keramische tegels prima passen bij een juiste keuze. Lees in deze blog meer over de duurzaamheid en bijkomende voordelen van natuursteen en keramische tegels.

Leisteen Groeve 1500 900 85

Natuursteen heeft veel ecologische voordelen

Onlangs is onderzoek uitgevoerd door het instituut voor bouwmaterialen van de universiteit van Stuttgart, in opdracht van de Duitse natuursteenvereniging*. Hierbij werden natuursteen tegels vergeleken met andere vloerbedekkingen zoals laminaat, PVC en tapijt.

Daaruit bleek dat natuursteen veel ecologische voordelen heeft ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Natuursteen is ruimschoots aanwezig in onze aarde en er is voor de productie dus geen extra energie nodig. Ook voor de winning in de groeve en voor het bewerken van de steen tot een eindproduct wordt relatief weinig energie gevraagd.

Natuursteen Tegels Keuken Nibostone 7

Natuursteen bevat geen gevaarlijke stoffen

Ook bevat het materiaal geen gevaarlijke stoffen en kan het zonder problemen prima in de keuken worden gebruikt of in andere ruimtes waar contact met voedsel wordt gemaakt. Dat is ook een fijne wetenschap wanneer je kleine spruit over de vloer kruipt of je lieve viervoeter iets van de grond opeet.

Daarnaast komen er bij brand geen gevaarlijke stoffen vrij en is het een quasi onbrandbaar materiaal.

Zaire 9

Ongewoon lange gebruiksduur

Natuursteen kent een ongewoon lange gebruiksduur tot wel enkele duizenden jaren. Sterke gebruikerssporen in bijvoorbeeld vloertegels kunnen eenvoudig worden weggeschuurd waarmee een vrijwel nieuwe vloer wordt verkregen. Het materiaal gaat dus eeuwenlang mee. En daarnaast is natuursteen recyclebaar. Veel bouwproducten uit natuursteen kunnen opnieuw worden ingezet in een vergelijkbare of juist een nieuwe toepassing. Daarnaast kan afval worden verwerkt tot steenslag of split. En omdat natuursteen geen schadelijke stoffen bevat, kan het zonder problemen opnieuw worden opgenomen in de materialenkringloop en past het op die manier in een circulaire economie.

Maurice 320 260

Meer weten over duurzaamheid?

Wil je meer weten over dit onderwerp of ben je gewoon benieuwd naar ons ruime assortiment vloertegels? Maak een afspraak met Maurice of één van zijn collega's. Hij vertelt je graag meer en geeft je een vrijblijvend en persoonlijk advies voor de juiste keuze in vloertegels.

Duurzaamheid natuursteen tegels
 • Besparen energie
 • Bevatten geen gevaarlijke stoffen
 • Zeer lange levensduur
 • Uit lokale groeven bespaart co2
 • Zijn recyclebaar
Nibo Wood Brescia 7

Productie van keramiek met respect voor de natuur

Ook de keramische industrie heeft de laatste jaren hard gewerkt om van keramische vloertegels een duurzaam product te maken. Bij de leveranciers waar wij onze keramische tegels inkopen, wordt geproduceerd met veel respect voor de natuur. Zij recylcen 100% van hun grondstoffen en hergebruiken 100% van het proceswater. Zij wekken zelf 84% van hun energie op, scheiden 98% van hun afval en gebruiken alleen pallets van verantwoord hout.

Etrusca 8

Wereldwijde erkenning voor duurzaamheid

Veel leveranciers hebben diverse productcertificaten op het gebied van milieu en gezondheid op hun naam staan, zoals bijvoorbeeld de ISO17889. Dit certificaat stelt een norm voor keramische tegels op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kan het product wereldwijd worden erkend als zijnde geproduceerd met inachtneming van milieu en ook sociale en economische aspecten.

Op deze manier kun je dus bewust een keuze maken voor een duurzaam materiaal dat op ethische en verantwoorde wijze is geproduceerd.

Duurzaamheid keramische tegels
 • Productie met respect voor de natuur
 • 100% recycling van de grondstoffen
 • 100% hergebruik van het proceswater
 • 85% zelf energie opwekken
 • 98% van het afvalscheiding
Spezzano Grey 3

Maak een bewuste keuze voor duurzaamheid

Dus of je nu kiest voor natuursteen of keramische tegels van Nibo Stone, je weet zeker dat je een bewuste keuze maakt voor een duurzaam materiaal dat op ethische en verantwoorde wijze is geproduceerd.

Zeg nou zelf, dat geeft toch een goed gevoel?

SHOWROOM VIANEN 1500 900 11

Bezoek onze showroom

Je bent van harte welkom in onze showroom om onze duurzame vloeren op grote beloopbare oppervlaktes te komen bekijken. Want naast duurzaam zijn ze ook nog eens hartstikke mooi! Maak wel even een afspraak, dan ben je er zeker van dat één van de verkoopadviseurs alle tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Dit zijn de vloerentrends in 2023

Net als ieder jaar, vertellen we je ook nu graag wat de nieuwste woontrends zijn voor 2023 en welke vloeren daar…
29 november 2022

Blog

Nibo Wood Brescia: warme uitstraling van hout met alle voordelen van een keramische tegel

Houtlook tegels zijn al een aantal jaren heel populair. Dat snappen wij wel, want met deze vloer heb je wel de warme…
01 januari 2023

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
12 juli 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Stucadoorsbedrijf Cock Kastelein Vianen
Vriendelijke groet bij binnenkomst en behulpzame medewerker ook al kwamen wij voor een kleine oppervlakte deze keer
★★★★★ ★★★★★
Willemien Brouwer
We hebben de adviezen en hulp in de showroom als zeer prettig ervaren.
★★★★★ ★★★★★
Nibo Stone Vianen
Wij hebben een zeer prettige ervaring met het bedrijf. Goed advies en zeer goede service