Nibo Stone NL
A description of the image.

Natuursteen

Onverslijtbaar en authentiek

Als we kijken naar alle voordelen van natuursteen is het niet gek dat we natuursteen al eeuwenlang gebruiken. Het is een van de meest duurzame keuzes die je kan maken als je bijvoorbeeld een nieuwe vloer voor je huis of tuin zoekt. De tegels zijn van erg hard materiaal dat bijna niet slijt, daardoor kunnen ze een leven lang mee. Naast duurzaam is natuursteen ook stijlvol en uniek. De tegels komen zoals de naam al zegt uit de natuur. Dit betekent dat geen enkele tegel hetzelfde is. Dit geeft een vloer van natuursteen een uniek karakter en een luxe uitstraling. Wat ook bijzonder is aan natuursteen, is dat de tegels met de jaren alleen maar mooier worden. Zo kan je dus extra lang van je vloer genieten.

Direct naar
Himalaya Grey Nibo Stone
Het gebruik van de ruimte bepaalt doorgaans welke natuursteensoort daar het beste is. Bekijk welke soort het beste past.
Hardsteen organic gris
Een overzicht van de soorten natuursteen en hun specifieke eigenschappen. Bekijk welke soort het beste bij je past.
Noir Orel 1500 1500 999 85
Voor iedere ruimte in en om huis is een geschikte vloer te vinden. Laat je inspireren door de mogelijkheden.
Champagne  Interieur 4
De prijs van natuursteen tegels is sterk afhankelijk van de natuursteensoort en de kwaliteit. Lees meer over de kosten.

Natuursteen kan voor verschillende ondergronden gebruikt worden. In huis kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden voor de woonkamer en de keuken en als je de juiste soort natuursteen kiest kan je ze ook gebruiken voor in de badkamer. De natuurstenen die vorstbestendig zijn kan je ook voor buiten gebruiken. Natuursteen tegels zijn perfect voor een luxe en stijlvolle uitstraling in je tuin.

Nog een groot voordeel van natuursteen is dat er heel veel verschillende soorten zijn. Elke soort natuursteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is iedere soort weer perfect voor een andere toepassing of ruimte. Bij Nibo Stone beschikken we over alle kennis om jou te helpen met het vinden van de perfecte soort natuursteen.

Mock lookbook natuursteen

Meer inspiratie nodig?

Vraag nu gratis ons e-book over natuursteen vloeren aan. Boordevol informatie, tips en inspiratie.

Natuursteen soorten
Leisteen

Leisteen tegels zijn opgebouwd uit laagjes waardoor ze de warmte heel goed kunnen geleiden. Deze natuursteen soort is ontstaan doordat klei onder druk in de loop van miljoenen jaren is omgevormd tot een harde steen. Het materiaal is wat vettig en heeft weinig poriën. Daarom zijn leisteen vloertegels makkelijk schoon te houden.

Kwartsiet

Kwartsiet is een heel robuust materiaal dat zo hard is doordat het onder enorme druk en temperatuurverschillen is ontstaan bij de vorming van gebergten. Van de natuursteen soorten behoort kwartsiet meestal tot de metamorf gesteenten, maar soms kan het ook een sedimentgesteente zijn. Het oppervlak van een vloer van kwartsiet is wat ruwer en stroef en is zeer krasvast. Van een kwartsiet vloer heb je gegarandeerd een leven lang woongenot.

Kalksteen

Kalksteen is een van de meest voorkomende natuursteen soorten. Het materiaal kent veel verschillen in eigenschappen zoals hardheid en kleur. Door de ontstaanswijze van kalksteen, vind je in een kalksteen vloer vaak nog fossielen zoals schelpen en zeeslakken. Ook hardsteen en travertin behoren tot de kalksteen groep.

Travertin

Travertin is een bijzondere kalksteen met karakteristieke gaatjes. De gaatjes in deze natuursteen soort zijn ontstaan door planten die in warm water zijn verteerd. Dit geeft een travertin vloer een geheel eigen karakter. Travertin wordt al eeuwen als bouwmateriaal gebruikt. Kijk maar een s naar het Colosseum in Rome of de Sacre Coeur in Parijs.

Marmer

Marmer ontstaat omdat kalksteen bij zeer hoge temperaturen onder druk heeft gestaan. Marmer is dus metamorf kalksteen. Daarom hebben beide natuursteen soorten vergelijkbare eigenschappen. Het verschil is de duidelijke kristalstructuur en de aders in marmer, die kenmerkend zijn voor dit materiaal. Tegenwoordig is een marmeren vloer weer helemaal hip.

Hardsteen

Hardsteen is in feite een kalksteen met een uitgesproken blauwgrijze kleur. Vroeger werd deze benaming gebruikt voor de Arduin uit België, ook wel Belgische blauwsteen genoemd. Later kregen alle blauwgrijze kalksteen soorten met een vergelijkbaar uiterlijk deze naam. Soms zijn er nog resten van skeletjes van zeedieren te zien, maar er zijn ook natuursteen soorten die dit niet hebben. Hardsteen kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten. Zo zijn hardsteen vloertegels al sinds jaar en dag ongeëvenaard populair.

Graniet

Typerend voor graniet is het korrelige uiterlijk dat is ontstaan omdat magma heel langzaam is afgekoeld onder grote druk. Hierdoor hebben de mineralen de tijd gehad om kristallen te vormen. Van alle natuursteen soorten is graniet de hardste en meest onvergankelijke soort en is een granieten vloer krasgevoelig.

Basalt

Basalt wordt gevormd door gestolde lava en behoort, net als graniet, tot een van de hardste natuursteen soorten. De tegels hebben een gelijkmatig karakter en zijn meestal grijs tot zwart van kleur. Het materiaal is ook voor toepassingen buiten zeer geschikt vanwege zijn goede slijtvastheid en weerbestendigheid. Basalt tegels verkleuren niet en zijn niet vorstbestendig.

Nibo  Stone Natuursteen

Natuursteen onderhouden

Ook al is natuursteen een van de hardste materialen, om je vloer mooi te houden is er wel enig onderhoud nodig. Vaak denken mensen dat dit moeilijk is en kiezen daarom bewust niet voor natuursteen. Dit is zonde, want met de juiste kennis valt het heel erg mee. Om je natuursteen tegels zo mooi mogelijk te houden, moet je je natuursteen onderhouden.

Nibo  Stone Natuursteen (8)

Natuursteen vloer bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone hebben we een breed aanbod van natuursteen tegels voor binnen en buiten. Doordat we de tegels direct inkopen bij de producten, kunnen we goede kwaliteit leveren voor een lage prijs. Als je ervoor kiest om je vloer bij Nibo Stone te bestellen hoef je je geen zorgen te maken over de levering of het leggen, want dat regelen wij.

Vaak gaat natuursteen perfect samen met vloerverwarming. De stenen kunnen de warmte goed geleiden. Dit houdt in dat ze de warmte geleidelijk afgeven aan de ruimte. Daarnaast blijven ze ook lang warm. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in vloerverwarming, dan kan Nibo Stone dit ook regelen.

Daarom kies je voor Nibo Stone
  • Groot assortiment in natuursteen, keramiek en hout. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
  • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
  • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
  • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
  • Alles onder 1 dak. We regelen ook de contacten voor het leggen en de vloerverwarming voor je.
Nibo Stone Vianen 4

Bezoek onze showroom in Vianen of Venlo

Weet je al wat voor natuursteen je wil of wil je graag inspiratie opdoen? Dan kan je een van onze showrooms in Vianen of Venlo bezoeken. Je kan hier onze gehele assortiment in het echt bekijken en voelen door de grote beloopbare oppervlaktes. Onze verkoopadviseur staat hier voor je klaar om je te helpen met het kiezen van de perfecte natuursteen die bij jouw wensen past.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

7 ideeën voor natuursteen in huis

Wat kun je allemaal met natuursteen in huis? Vloertegels zijn voor de hand liggend. Maar wat kun je allemaal nog meer…
14 mei 2016

Blog

Natuursteen vloertegels kunnen overal!

Natuursteen vloertegels kunnen in iedere ruimte en op iedere ondergrond gelegd worden. Zelfs over een bestaande…
26 september 2015

Blog

Maatwerk in natuursteen

De kwaliteit van onze producten komt voort uit passie en liefde voor het steenhouwersvak. We maken uit blokken…
13 februari 2016
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Dave Man
Mooie collectie vloeren tegen een redelijke prijs
★★★★★ ★★★★★
Kruitbosch
Prettig ontvangen in Vianen, goede service , niets op aan te merken. Alleen de factuur was abracadabra ?
★★★★★ ★★★★★
Gerard van IJzendoorn
Hele goede ervaring, ook in de aftershave sales
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u