Nibo Stone NL

Natuursteen vloertegels kunnen overal!

26 september 2015
Nibo Stone Natuursteen 2

We horen mensen wel eens zeggen: “Prachtig, zo’n natuurstenen vloer! Maar bij ons gaat dat helaas niet, want we hebben een houten ondervloer…” Deze misvatting helpen we graag de wereld uit. Over het algemeen kunnen natuursteen vloertegels worden toegepast in iedere ruimte en op iedere ondergrond.

Natuursteen vloertegels kunnen gelijmd worden of in cement gelegd worden. Marmeren vloertegels en tegenwoordig veel splijttegels zoals leisteen vloertegels worden vaak op dikte gefreesd en zijn goed te lijmen. In dit geval wordt de natuursteen vloertegel met een dunne lijmmortel op de bestaande cementdekvloer geplakt. Splijttegels die niet op dikte gefreesd leverbaar zijn, kunnen toch vaak goed verlijmd worden, omdat kleine dikteverschillen kunnen worden opgevangen door speciale middelbedlijmen.

Nibo  Stone Natuursteen (8)

Op een laag oude tegels of plavuizen

Natuursteen vloertegels kunnen prima op een bestaande vloer zoals oude plavuizen worden gelegd. De vloer wordt dan eerst met een egalisatiemortel vlak gemaakt en daarna worden de natuursteen vloertegels met een speciale natuursteenlijm aangebracht. Op die manier voorkom je een hoop breekwerk en rommel. Je hebt hiervoor maximaal 2,5 cm hoogte nodig (inclusief de dikte van de nieuwe tegel).

Op een houten ondervloer

Natuursteen vloertegels kunnen ook op een houten ondervloer worden gelegd. Er wordt dan eerst een speciale ondervloer aangelegd die het gewicht van de nieuwe vloertegels gelijkmatig over het vloeroppervlak verdeeld. Het voordeel van deze ondervloer is dat de constructie van de houten vloer niet verzwaard hoeft te worden.

Nibo  Stone  Interieur 39

In een flat of een appartement

In een flat of appartement heb je te maken met de onderburen. Als je ze liever te vriend wilt houden, is het mogelijk de natuursteen zwevend te laten leggen op een geluiddempende ondervloer. Dit samengestelde materiaal isoleert niet alleen contactgeluid naar de aangrenzende woningen, maar absorbeert ook het akoestische geluid in je eigen flat. Vraag voor de zekerheid wel even bij de VVE na of er specifieke regels zijn voor jouw appartementengebouw.

Nibo  Stone Natuursteen (7)

Met dunne opbouwlaag

Natuursteen vloertegels hebben over het algemeen een dikte tussen de 15 en 20 mm. Wanneer de natuursteen vloertegel op de bestaande cementdekvloer wordt gelijmd, heb je hiervoor een lijmlaag nodig van maximaal 5 mm. In de meeste gevallen levert een totale hoogte van 2,5 cm geen problemen op. Heb je minder ruimte voor de opbouwlaag, dan kun je uitwijken naar gekalibreerde vloertegels. Dit zijn tegels die exact op dikte zijn gemaakt. Deze zijn vaak dunner, tussen de 10 en 18 mm. Ook kun je kiezen voor de natuursteen vloertegels uit onze Crown Collection. Deze tegels hebben een toplaag van 100% natuursteen, maar zijn voorzien van een keramische onderlaag en zijn slechts 13 mm dik. Ze kennen nauwelijks maattolerantie waardoor volstaan kan worden met een dunner lijmbed.

Nibo  Stone Natuursteen (4)

In combinatie met vloerverwarming

Natuursteen vloertegels worden vaak gelegd in combinatie met vloerverwarming voor extra comfort. Natuursteen is hiervoor uitermate geschikt, want het is een echte warmte-accu. Zijn de natuursteen vloertegels eenmaal warm, dan geven ze de opgeslagen warmte heel langzaam vrij. Dat levert al snel een besparing in de energiekosten, die kan oplopen tot wel 25%. Daarnaast is er bij vloerverwarming sprake van een betere luchtvochtigheid en is er minder stofcirculatie en dus minder kans op huisstofmijt.

Nibo  Stone Natuursteen (3)

Natuursteen buiten

Buiten heb je te maken met verschillende grondsoorten. Een degelijke fundering is hier heel belangrijk. Vuistregel is dat hoe minder draagkrachtig de bestaande ondergrond is, hoe zwaarder en dikker de funderingslaag moet zijn, om verzakking te voorkomen. Ook is het belangrijk om de funderingslaag te voorzien van een goede drainage, zodat het regenwater weg kan. Houdt ook rekening met de verwachte belasting (druk). Een oprit voor auto’s vraagt om een stevigere fundering dan een tuinpad waar je alleen over heen loopt.

Nibo  Stone Natuursteen (1)

Natuursteen kan dus overal. Het is alleen wel belangrijk dat je je goed laat informeren door een specialist op dit gebied. Samen kun je dan je persoonlijke situatie bekijken en kan het juiste advies worden afgegeven. Dan ben je zeker van het mooiste resultaat en een vloer waar je jarenlang onbezorgd op kunt leven.

Maurice 800 600 Witrand

Heb je nog vragen of wil je ons assortiment natuursteen tegels bekijken?

Maak een afspraak met Maurice of zijn collega's en bezoek onze showroom.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
28 juni 2024

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Marcel
Niets dan goeds. Mooie grote showroom; deskundig advies; en vooral het leggen van de vloer is uitstekend verlopen.
★★★★★ ★★★★★
Michael
Leuke en vakkundige mensen om mee te werken.
★★★★★ ★★★★★
Antoinette
Men heeft de leveringsproblemen die niet door hen veroorzaakt werden, goed opgelost.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u