Nibo Stone

Marmer

Onvergelijkbaar elegant

Marmer ontstaat bij de vorming van gebergte uit kalksteen dat zeer lange tijd bij enorme temperatuurverschillen onder druk heeft gestaan. De druk is zo hoog dat eventueel aanwezige fossielen vernietigd worden.

Marmer wordt voornamelijk gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee. De gekleurde aders en kristalstructuur zijn kenmerkend voor deze natuursteen. Er zijn verschillende kleuren marmer, de meest voorkomende zijn wit, beige en zwart.

De luxe uitstraling van een marmeren vloer

Om deze karakteristieke eigenschappen van marmer te benadrukken worden marmeren vloertegels vaker gezoet of gepolijst afgewerkt. Hierdoor krijgt de steen een luxe uitstraling die goed past bij een strak en modern interieur. Door deze afwerking is de marmeren vloertegel minder geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer of wellnessruimte omdat de kans op uitglijden groter is.

Marmer is al eeuwenlang een gewild bouwmateriaal, ondanks dat het een vrij harde steen is. Marmer geldt van oudsher als een steen die onvergelijkbaar elegant is.

We hebben diverse marmersoorten in onze collectie. Ook onze bijzondere Crown CollectionCrown Collection heeft marmersoorten. Lees hier meer over wat een marmer vloer kost.

Winning van marmer in de groeve

Relevante blog(s):

Bekijk in onze showrooms

Geschikt voor