Nibo Stone NL

7 ideeën voor natuursteen in huis

Panels

Natuursteen als vloertegel is natuurlijk voor de hand liggend. Maar je kunt nog zoveel meer met natuursteen in je huis. We geven je een aantal creatieve ideeën:

1. Natuurstenen wandpaneel

In plaats van een hele wand met natuursteen te bekleden, kun je er ook voor kiezen om een paneel tegen de wand aan te brengen. Het breekt de muur en geeft een bijzondere uitstraling.

Lagoon Bathstore1

2. Lambrisering in visgraat

Natuursteen laat zich goed als lambrisering tegen de wand verwerken. Grote platen of juist kleine tegeltjes. Denk er ook eens aan om de tegels op een eigenwijze manier te plaatsen, zoals hieronder is gedaan in een visgraatmotief.

Mix De Marbre Dans La Cuisine 5465906

3. Vensterbank van natuursteen

Natuursteen vensterbanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, beige, grijs en zwart. Ze worden op maat gemaakt dus je kunt kiezen voor een smalle of juiste extra brede vensterbank. Natuursteen vensterbanken zorgen voor een duurzame afwerking van het kozijn en geven je huis een luxe uitstraling.

Vensterbank 01

4. Zwevende Trap

Er zijn diverse natuursteensoorten die heel geschikt zijn om duizenden voetstappen te trotseren en dus heel geschikt zijn als traptreden. Je kunt ervoor kiezen om een betonnen of stalen constructie te bekleden met losse treden en stootborden. Een zwevende trap van massieve natuursteen treden geeft meteen een wow-effect.

Marqmol Com

Of wat dacht je er van om als traploper geen vloerbedekking maar echt natuursteen te gebruiken. Flexibel natuursteen leent zich hier prima voor en het resultaat is verbluffend mooi.

2E51711Ac0Fb68E6A4C66B6Ef5826D78

5. Open haardplateau

Een van de gezelligste plekken in huis is wel rondom de open haard. Het haardplateau is weer helemaal terug in veel woonkamers. Alleen niet meer bekleed met plavuizen en houten balken zoals vroeger, maar strak vormgegeven in natuursteen.

Img 7639

6. Creatieve spatwand

Een spatwand van natuursteen ziet men wel vaker in graniet, marmer of hardsteen platen. De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend water en vet.

Marmer Nibo Stone 3

Wil je een wat speelser effect, dan kun je er ook voor kiezen verschillende afmetingen door elkaar te gebruiken of zelfs verschillende soorten natuursteen.

Kuechenfliesen 6 Articles Slide Big 1

7. Marmeren werkplaat

Italianen zweren bij witte marmer om hun pizzadeeg op uit te rollen. Marmer blijft koel van temperatuur en is daarom ideaal voor verwerken van deeg. Een marmeren plaat kun je ook heel goed gebruiken om marsepein om uit te rollen of chocolade te temperen. Door het gewicht van de plaat blijft deze perfect op zijn plaats als je het deeg uitrolt. Een marmeren vloertegel van bijvoorbeeld 60 x 40 cm volstaat prima, maar je zou ook een plaat op maat kunnen laten zagen.

Bestand 14 05 16 16 16 04

Heb je ook een creatief idee dat je in natuursteen wilt uitwerken? Laat het ons weten en we denken met je mee!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Hay Bongaerts
Plezierig, geïnteresseerd en vakkundig
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
vriendelijk, behulpzaam