aanvragen lifestyle magazine

7 IDEEËN VOOR NATUURSTEEN IN HUIS

14 mei 2016  |  Maatwerk in natuursteen

Natuursteen als vloertegel is natuurlijk voor de hand liggend. Maar u kunt nog zoveel meer met natuursteen in uw huis. We geven u een aantal creatieve ideeën:

1. Natuurstenen wandpaneel

In plaats van een hele wand met natuursteen te bekleden, kunt u er ook voor kiezen om een paneel tegen de wand aan te brengen. Het breekt de muur en geeft een bijzondere uitstraling.

2. Lambrisering in visgraat

Natuursteen laat zich goed als lambrisering tegen de wand verwerken. Grote platen of juist kleine tegeltjes. Denk er ook eens aan om de tegels op een eigenwijze manier te plaatsen, zoals hieronder is gedaan in een visgraatmotief.

3. Vensterbank van natuursteen

Natuursteen vensterbanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, beige, grijs en zwart. Ze worden op maat gemaakt dus u kunt kiezen voor een smalle of juiste extra brede vensterbank. Natuursteen vensterbanken zorgen voor een duurzame afwerking van het kozijn en geven uw huis een luxe uitstraling.

4. Zwevende Trap

Er zijn diverse natuursteensoorten die heel geschikt zijn om duizenden voetstappen te trotseren en dus heel geschikt zijn als traptreden. U kunt ervoor kiezen om een betonnen of stalen constructie te bekleden met losse treden en stootborden. Een zwevende trap van massieve natuursteen treden geeft meteen een wow-effect.

Of wat dacht u ervan om als traploper geen vloerbedekking maar echt natuursteen te gebruiken. Flexibel natuursteen leent zich hier prima voor en het resultaat is verbluffend mooi.

5. Open haardplateau

Een van de gezelligste plekken in huis is wel rondom de open haard. Het haardplateau is weer helemaal terug in veel woonkamers. Alleen niet meer bekleed met plavuizen en houten balken zoals vroeger, maar strak vormgegeven in natuursteen.

6. Creatieve spatwand

Een spatwand van natuursteen ziet men wel vaker in graniet, marmer of hardsteen platen. De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend water en vet.

Wilt u een wat speelser effect, dan kunt u er ook voor kiezen verschillende afmetingen door elkaar te gebruiken of zelfs verschillende soorten natuursteen.

7. Marmeren werkplaat

Italianen zweren bij witte marmer om hun pizzadeeg op uit te rollen. Marmer blijft koel van temperatuur en is daarom ideaal voor verwerken van deeg. Een marmeren plaat kunt u ook heel goed gebruiken om marsepein om uit te rollen of chocolade te temperen. Door het gewicht van de plaat blijft deze perfect op zijn plaats als u het deeg uitrolt. Een marmeren vloertegel van bijvoorbeeld 60 x 40 cm volstaat prima, maar u zou ook een plaat op maat kunnen laten zagen.

Heeft u ook een creatief idee dat u in natuursteen wilt uitwerken? Laat het ons weten en we denken met u mee!

Contact

Deel via