Nibo Stone NL
Keramische tegels nibostone

Tegels schoonmaken

Zo houd je ze als nieuw

Is je tegelvloer eenmaal gelegd, dan komt de volgende vraag: Tegels schoonmaken, hoe doe je dat? Want je wilt natuurlijk dat je mooie tegelvloer zo lang mogelijk als nieuw blijft. Je tegelvloer schoonmaken is gelukkig niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Eerst is het belangrijk om vast te stellen om welk soort tegels het gaat. Ga je je keramische tegels schoonmaken of gaat het om natuursteen? Wil je terrastegels schoonmaken of je vloertegels reinigen? Tegels schoonmaken begint dus bij het bepalen van de tegels.

Mock ebook nibo

Meer weten?

Vraag ons gratis digitale magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende foto's en interviews.

Direct naar:
Is het schoonmaken van je natuursteen vloer moeilijk? Helemaal niet. Wij leggen je uit hoe het moet.
Keramische tegels zijn hartstikke makkelijk in onderhoud. Af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende om je vloer in topconditie te houden.
Toch geen zin of tijd om je vloer zelf eens grondig te reinigen? Geen nood, er zijn professonals die deze taak graag van je over nemen.
Keramische tegels voor je badkamer zijn ideaal. We hebben een uitgebreid assortiment prachtige marmerlook, houtlook en betonlook tegels.

Keramische tegels schoonmaken

Keramische tegels schoonmaken is een fluitje van een cent. Zijn je keramische tegels gelegd en schoongemaakt bij de oplevering, dan is het voldoende om de vloer regelmatig te stofzuigen en dweilen. Om de vloer zo mooi als mogelijk te houden, moet je wel je keramische vloer schoonmaken met een product dat hiervoor geschikt is. Gebruik liever geen zeephoudende producten zoals groene zeep of allesreiniger. Deze laten een waas achter waarin je voetstappen, strepen en andere vlekken blijft zien. Je keramische tegels schoonmaken doe je het beste met een neutrale reiniger zoals onze Dweilwas voor keramische tegels.

Keramische vloertegels schoonmaken na oplevering

Keramische tegels leggen gebeurt met een speciale lijm. Hierna worden de tegels gevoegd met een voegmortel. De tegelzetter zal de tegels na het voegen afsponsen. Soms blijft er toch nog een cementsluier op de tegels achter. Dit is geen probleem. Je plavuizen schoonmaken met een cementsluierverwijderaar is dan de oplossing. Doe dit wel pas na een aantal dagen zodat de voeg even de kans krijgt om te drogen omdat je anders de kans loopt de voeg er teveel uit te poetsen. Wacht ook niet te lang want als de sluier eenmaal is uitgehard, is deze waas nog maar moeilijk te verwijderen. Keramische tegels schoonmaken wordt dan wel heel lastig.

Vloeronderhoud keramische tegels

Is je vloer eenmaal schoon na oplevering, dan is het voldoende om regelmatig te stofzuigen en dweilen. Dit dweilen doe je het beste met een neutraal schoonmaakproduct zoals de dweilwas voor keramische tegels. Hoewel de naam anders doet vermoeden, laat dit product geen residu achter op je vloer. De keramische tegels schoonmaken met dit product zorgt er enerzijds voor dat de vloer grondig wordt gereinigd en aan de andere kant verbetert het de kleur en de glans. Ook wordt de vloer vuilafstotend zodat een volgende keer je plavuizen vloer schoonmaken makkelijker is. Is je vloer erg vies geworden, dan moet je de vuile plavuizen schoonmaken met een krachtiger middel, zoals bijvoorbeeld Natuursteen Strip. Het lost oude en aangekoekte vuillagen op, je vloer is weer als nieuw hierna!

Natuursteen schoonmaken

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is ook het natuursteen onderhoud niet ingewikkeld, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je aan natuursteen tegels schoonmaken gaat beginnen.

Veel natuursteensoorten, waaronder marmer, travertin en hardsteen bevatten kalk. Kalk is gevoelig voor zuur zoals citroensap, jus d’orange en azijn. Maar ook diverse schoonmaakmiddelen hebben zuurhoudende eigenschappen. Natuursteen tegels schoonmaken doe je dus beter niet met dit soort middeltjes.

Je stenen vloer schoonmaken doe je dus alleen met middelen die hiervoor geschikt zijn. Welk middel je het beste kunt gebruiken om je stenen vloer schoonmaken zo goed mogelijk te laten verlopen, hangt af van de soort. Is het een marmer, kalksteen of een graniet? Je granieten vloer schoonmaken vraagt om ander soort schoonmaakproducten dan bijvoorbeeld je leisteen tegels reinigen. Vuistregel is dat je Natuursteen dweilwas voor de wat poreuzere natuursteensoorten zoals kalksteen of travertin. Natuursteen reiniger universeel gebruik je voor de hele compacte soorten zoals graniet.

Tegels schoonmaken tuin

Tuintegels schoonmaken doe je het beste met gewoon warm water en een schrobber. Gebruik geen middelen als azijn of chloor, ze kunnen je tegels aantasten en bovendien zijn ze slecht voor het milieu. Wil je keramische tuintegels schoonmaken dan zul je merken dat warm water voldoende is om de algen te doen verdwijnen. Ook je natuursteen tegels schoonmaken doe je het beste met warm water en een schrobber. Omdat sommige natuursteen soorten wat poreuzer zijn, kunnen algen hier wat dieper op inwerken. Gebruik dan bijvoorbeeld Natuursteen strip om de algen los te weken. Zijn je natuursteen terrastegels eenmaal schoon, dan kun je ze af en toe schoonmaken met Natuursteen Goudzeep.

Paul 320 260

Heb je vragen over tegels schoonmaken?

Als je de tegels bij Nibo Stone hebt gekocht, kun je contact opnemen met Paul. Hij kan je precies vertellen hoe jij jouw tegels schoon kunt maken.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen…
29 oktober 2016

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020

Blog

De grote schoonmaak

Door de voorzorgsmaatregelen ivm het coronavirus, zitten heel veel mensen noodgedwongen thuis. Veel van hen benutten…
28 maart 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Marcel
Mooi bedrijf, met zeer vakkundige mensen
★★★★★ ★★★★★
Dackers
Belangrijk in het aankopen van een vloer is de communicatie met de verkoper en het bedrijf. Samen ga je het traject in om uiteindelijk tot naast een keuze, een mooi resultaat te krijgen. Dit is in onze situatie gelukt en hebben wij een mooie vloer.