REINIGEN EN ONDERHOUDEN Wekelijks stofzuigen en dweilen is genoeg

Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig en niet bewerkelijk, mits de juiste onderhoudsmiddelen worden toegepast. Na een eenmalige reinigingsbeurt na oplevering, volstaat het wekelijks stofzuigen en dweilen met een daarvoor geschikt middel om het natuursteen zijn optimale uitstraling te laten behouden.

Vlekken kunnen meestal voorkomen worden door een natuursteensoort te kiezen die past bij de toepassing en het gebruik. Natuursteen kan worden beschermd tegen vervuiling en verkleuring. Al is dat lang niet altijd nodig. Gaat er dan een kopje koffie of een glas wijn om, dan kunt u dat met een vochtige doek opnemen en is er niks aan de hand. Mocht er onverhoopt toch een vlek in de vloer komen, dan trekt deze vaak na verloop van tijd vanzelf weer weg. Heeft u toch een vlek in uw vloer, kijk dan eens bij onze vlekkenwijzer.
Komt er een vlek in de vloer, dan trekt deze vaak na verloop van tijd vanzelf weer weg.
Vooral bij de wat zachtere natuursteensoorten kan zand na verloop van tijd krasjes veroorzaken. Een goede mat voor de deur houdt het meeste zand al van uw vloer. Kies hier bij voorkeur voor een droogloop/schoonloop mat. Deze zijn verkrijgbaar bij Doe Het Zelf winkels en bij veel zaken met huishoudelijke artikelen bij u in de regio. Zorg er verder voor dat u de vloer regelmatig stofzuigt of aanveegt.   

U ontvangt na oplevering een op maat gemaakt onderhoudsadvies voor het geleverde natuursteen. Nibo Stone ontwikkelde een eigen label onderhoudsproducten, gebaseerd op bijna een eeuw ervaring. De productlijn biedt een compleet reinigings- en verzorgingspakket voor het onderhoud van uw natuurstenen of keramische vloer. De onderhoudsproducten zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. 

Beste hier uw onderhoudsproducten 

Het is ook mogelijk om een (meerjarig) onderhoudscontract af te sluiten voor een zorgeloos lange-termijn onderhoud met maximale financiële zekerheid.

Lees meer over onderhoudscontracten

Relevante blog(s): 

- Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk? 

Hoe houdt u uw natuursteen vloer als nieuw?

- De grote schoonmaak

- Het schoonmaken van tuintegels 

Interessant voor u

Aanvragen inspirerend magazine
Bezoek onze inspiratiecenters
onbezorgd met ons totaalgemak
Deel via