Nibo Stone NL
A description of the image.

Tegels reinigen

de grote schoonmaak

Ook al onderhoud je keurig netjes ieder week je vloer door deze regelmatig te stofzuigen en te dweilen, eens in de zoveel tijd wil je eens extra intensief je tegels reinigen. Vergelijk het maar met het opnieuw in de lak zetten van je parketvloer, alleen ben je met vloertegels reinigen waarschijnlijk veel sneller klaar!

Natuursteen onderhoud je meestal met een dweilwas. Dit is een product dat de vloer niet alleen reinigt, maar ook voorziet van een verzorgend laagje synthetische was. Na verloop van tijd raken de natuursteen tegels verzadigd en worden de opgebouwde waslagen te dik. Je stenen vloer reinigen met een wasoplossend middel is dan de oplossing. Deze natuursteen dweilwas bestel je eenvoudig in onze webshop.

Mock ebook nibo

Meer weten

Vraag ons gratis digitale magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende foto's en interviews!

Direct naar:
Uitsnede
Het reguliere onderhoud van je vloer bestaat uit droog en nat reinigen. Wij geven je tips voor het mooiste resultaat.
12
Het specifieke onderhoud van natuursteen is niet moeilijk, zolang je maar rekening houdt met een aantal punten.
Nibo Stone Beat Walnut
Tegels schoonmaken, hoe doe je dat? Je wilt natuurlijk dat je mooie tegelvloer zo lang mogelijk als nieuw blijft.
01
Heb je geen tijd of gewoon geen zin in het onderhoud van je vloer? Besteed het dan uit aan een professional!
Aurelia 1500 900 85

Wanneer natuurstenen vloer reinigen?

Je merkt vanzelf wanneer het tijd is om je tegels te reinigen. Ook al heb je de natuursteen vloer net schoon gemaakt, kan het zijn dat je het idee hebt dat de vloer niet helemaal schoon is. Dit komt omdat de verwarming (vloerverwarming) de te dikke laag was zacht maakt en dat trekt weer makkelijk vuil aan. De vloer kan wat stroever aanvoelen en wat streperiger ogen. Afhankelijk van hoe er op de natuursteen vloer geleefd wordt, is natuursteen reinigen met een grondige reiniger noodzakelijk tussen de één en drie jaar.

The Court by Astor Edimax 2 min

Tegels reinigen met strip

Strip, de naam zegt het al, is een remover die snel en grondig oude waslagen en vuil verwijderd en is geschikt voor zowel keramische tegels als alle soorten natuursteen. Het gebruik is redelijk eenvoudig. Je zorgt ervoor dat je de vloerverwarming hebt uitgeschakeld en dat de vloer is afgekoeld voordat je begint met tegels reinigen. Afhankelijk van de mate van vervuiling kun je de stripper puur of tot 1:5 verdund met lauwwarm water over de tegels verdelen. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken en zorg ervoor dat de vloer niet opdroogt in de tussentijd. Na 10 minuten kun je beginnen met schrobben. Dit kan met de hand of met een schrobmachine. Hierna de tegels reinigen met veel water.

Natuurstenen vloer reinigen met een stoomreiniger

Je tegels reinigen met strip heeft als nadeel dat Strip behoorlijk sterk ruikt. Kun je daar niet tegen, dan is je natuurstenen vloer reinigen met een stoomreiniger een goed alternatief. Hete waterdamp wordt hierbij onder hoge druk op de tegels gespoten en vuil zal hierdoor oplossen. Het voordeel van op deze manier je tegels reinigen is dat je geen chemische oplosmiddelen hoeft te gebruiken. Je natuursteen tegels reinigen op deze manier is dus ook nog eens goed voor het milieu! En het maakt niet uit of je je granieten vloer reinigen wilt of dat je “leisteen vloer reinigen” op je To-Do list had staan. Zowel de methode met de strip als met de stoomreiniger zijn voor alle soorten natuursteen geschikt.

Nibo Stone brystone grey1

Tegels schoonmaken tuin

Je terrastegels schoonmaken vraagt om een andere aanpak dan binnen. Onder invloed van het weer krijgen mos en algen tijdens de wintermaanden de kans om een groene aanslag op je terrastegels achter te laten. Heb je keramische terrastegels, dan is het niet heel veel werk om dat schoon te maken. Keramische terrastegels staan erom bekend dat ze een van de meest onderhoudsvriendelijke terrastegels die er bestaan. Dit komt omdat je keramische tuintegels niet poreus zijn. Alles blijft dus op de oppervlakte liggen, dus je tegels reinigen doe je met alleen warm water en een schrobber. Azijn of chloor zijn hierbij helemaal niet nodig, hooguit een scheutje biologisch schoonmaakmiddel is voldoende. Daarmee spaar je ook nog het milieu.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 2

Keramische tegels buiten schoonmaken met de hoge drukspuit

In tegenstelling tot betontegels kun je je keramische tuintegels schoonmaken met de hogedrukspuit. De tegels zijn zo hard dat ze daar wel tegen kunnen. Toch raden wij dit niet aan. De druk van de spuit kan namelijk je voegen eruit spuiten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien is het gebruik van een hoge drukspuit ook helemaal niet nodig, omdat het vuil zich alleen aan de oppervlakte van de terrastegels hecht.

Het Leggen Van Terrastegels  Nibo  Stone 1

Natuursteen terrastegels reinigen

Bij natuursteen tegels reinigen is een hogedrukspuit helemaal uit den boze. Hiermee veroorzaak je corrosie en daarmee blijvende schade aan je tegels. Dus net als bij keramische tegels kun je het beste gewoon aan de slag met warm water en een schrobber. Is je dat teveel werk of heb je daar gewoon geen zin in, dan kun je natuurlijk ook overwegen om het onderhoud uit te besteden.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk?

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk? Met deze slimme onderhoudstips is het onderhoud van uw natuursteen…
02 juli 2016

Blog

Leisteen vloertegels als blikvanger in je interieur

Leisteen vloertegels zijn niet alleen populair vanwege hun stoere uitstraling, maar ook dankzij de betaalbare prijs en…
31 oktober 2015

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 januari 2022
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
M. Van Keulen
Materialen zijn vakkundig uitgelegd in de showroom. Vervolgens op afspraak geleverd.
★★★★★ ★★★★★
Dielen
Nibo Stone geeft een goede begeleiding en heeft goed werk geleverd