Nibo Stone NL
A description of the image.

Vloeronderhoud

Tips voor het mooiste resultaat
Direct naar
080721 92 scherper
Drukke baan en geen tijd om je vloer eens grondig schoon te maken? Of gewoon geen zin eraan te beginnen? Besteed je onderhoud uit!
12
Het specifieke onderhoud van natuursteen is niet moeilijk, zolang je maar rekening houdt met een aantal punten.
Houtlook
Keramische tegels zijn makkelijk in onderhoud. Af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende om je vloer in topconditie te houden.
Showroom Venlo 1
Overtuigd van de vele gemakken van tegels in je huis? Ontdek ons ruime assortiment op grote beloopbare oppervlaktes in Venlo of Vianen.
Mock ebook nibo

Meer weten?

Kies dan om ons gratis e-book over Nibo Stone te bekijken. Deze staat boordevol met tips, adviezen en inspirerende foto's.

Het vloeronderhoud van je tegels is belangrijk voor een optimaal behoud van je tegels. Is je vloer net gelegd, dan is het belangrijk dat je eventuele bouwresten, vuil en de cementsluier verwijdert met een intensieve reiniger, zoals een cementsluierverwijderaar. Ga je natuursteen schoonmaken met een dergelijke verwijderaar, dan is het belangrijk dat je een zuurvrije variant kiest, zoals de Nibo Stone Cementsluierverwijderaar. Eventuele zuren werken in op het natuursteen en geeft onherstelbare vlekken.

Het reguliere tegelonderhoud bestaat uit twee categorieën:
  • Vloeronderhoud door droog reinigen van de tegels
  • Vloeronderhoud door nat reinigen van de tegels

Door frequent te stofzuigen houdt je de vloer vrij van zand, stof en ander vuil. Dit kan ook met een zachte bezem gebeuren. Zorg ervoor dat je de meubels hebt voorzien van stoelpootdoppen, glijders of wielen om krassen in de vloer te voorkomen. Wij bevelen de producten van Floorfriendly aan. Via deze link ontvang je 5% korting op je bestelling. Daarnaast is het belangrijk de tegels regelmatig te dweilen met een specifiek voor de vloer geschikt onderhoudsmiddel. Op die manier reinig je niet alleen de vloer maar zorg je er ook voor dat de vloer gevoed wordt. Zeker bij natuursteen tegels, die over het algemeen wat poreuzer zijn dan keramische tegels, is het belangrijk de vloer te voeden met bijvoorbeeld natuursteen dweilwas van ons eigen label.

Travertin Vloer Nibo Stone 7

Onderhoud natuursteen vloer

Is je vloer eenmaal goed gereinigd na oplevering en eventueel geïmpregneerd, kun je gaan beginnen met het periodieke vloeronderhoud. In veel gevallen, zoals bij Belgisch hardsteen onderhoud en marmer onderhoud is het erg belangrijk voor welk product je kiest. Deze natuursteensoorten bevatten namelijk kalk en kalk lost op door zuur. Zou je dus een zuurhoudend schoonmaakproduct gebruiken bij het onderhoud marmeren vloer, zal het oppervlak beschadigen en dat is moeilijk te herstellen. Ook bij bijvoorbeeld leisteen vloer onderhoud moet je oppassen. Er zijn soorten die ook nog kalk bevatten. Kies je voor een van de producten uit onze webshop, dan ben je er zeker van dat je te maken hebt met een veilig product.

Andere soorten belgisch hardsteen 1

Natuursteen tegels impregneren

Natuursteen onderhoud gaat in sommige gevallen beter als je de tegels impregneert. Afhankelijk van het materiaal en het gewenste effect, kies je het impregneermiddel. Dit kan bijvoorbeeld een kleurverdiepend effect hebben. Het is hierbij belangrijk dat je de pas gelegde vloer wel goed laat drogen. Zijn de tegels in de specie of mortel gelegd, houdt dan een droogtijd aan van een week of 8. Zijn de tegels gelijmd, dan mag de droogtijd wat korten zijn (ca. 4 weken). In beide gevallen adviseren wij een restvochtgehalte van 2 – 4%, voordat je gaat impregneren. Je zult merken dat het vloeronderhoud hierna een stuk makkelijker gaat.

Tips voor juiste vloeronderhoud
  • Verwijder bouwresten en cementsluier direct na oplevering;
  • Impregneer eventueel natuursteen tegels voor een makkelijker vloeronderhoud;
  • Regelmatig stofzuigen voorkomt krasjes door zand en vuil;
  • Dweil alleen met een geschikt onderhoudsmiddel;
  • Dweil je vloer met lauwwarm water en niet te nat om transport via de voegen te voorkomen.
Nibo Stone Suite Beige

Vloeronderhoud keramische tegels

Keramische tegels schoonmaken is een makkelijke klus. De tegels zijn namelijk heel hard en niet poreus zodat vuil niet in de tegel kan dringen. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende voor het vloeronderhoud van keramische tegels. Let er wel op dat het product geen olie of was bevat, want dat zal als een laagje op je tegel blijven liggen en lelijke strepen als gevolg hebben. Je tegels reinigen wordt dan zelfs steeds moeilijker, omdat je laag op laag opbouwt. Beter is het dan om je keramische tegels intensief te reinigen met bijvoorbeeld Strip voordat je verder gaat met het gewone vloeronderhoud.

Vloeronderhoud uitbesteden

Onderhoud uitbesteden

Heb je even geen tijd om je vloer eens grondig te reinigen of heb je er gewoon geen zin in, dan is het goed om te weten dat je het vloeronderhoud ook kunt uitbesteden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eenmalige opleveringsreiniging. De vloer wordt dan instapklaar opgeleverd. Ook kun je kiezen voor een onderhoudscontract. Nibo Stone heeft goede contacten voor het onderhoud uitbesteden van je tegelvloer.

Algemeen e book 2

Nibo Stone beter leren kennen?

Kies dan om ons gratis e-book over Nibo Stone te bekijken. Hierin staat de geschiedenis van het bedrijf beschreven, zowel als een uitgebreide beschrijving van waar Nibo Stone voor staat en wat ze doen.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Hoe houd je je natuursteen vloer als nieuw?

Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig en niet bewerkelijk, mits de juiste onderhoudsmiddelen worden toegepast.…
03 oktober 2015

Blog

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen…
04 januari 2022

Blog

De grote schoonmaak

Door de voorzorgsmaatregelen ivm het coronavirus, zitten heel veel mensen noodgedwongen thuis. Veel van hen benutten…
28 maart 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Peters-Bult
Uitstekende hulp plus uitvoering. Alles klopte.
★★★★★ ★★★★★
Marjan Willemsen
Gastvrij en vriendelijke ontvangst.Ruime keuze.