Nibo Stone NL

Is het onderhoud van natuursteen tegels moeilijk?

Regelmatig krijgen we mensen in onze showroom die liever niet voor natuursteen kiezen omdat ze denken dat het onderhoud van natuursteen vloertegels moeilijk is. Maar klopt dat wel?

Wij denken van niet. Er zijn echter wel een paar zaken waar je bij natuursteen vloertegels rekening mee moet houden. Houd je je aan deze ‘gebruiksaanwijzing’, dan is het onderhoud van natuursteen vloertegels eenvoudig en niet bewerkelijk. Bovendien wordt natuursteen, in tegenstelling tot andere materialen, in de loop der jaren eigenlijk alleen maar mooier. Met de volgende onderhoudstips in je achterhoofd, is het onderhoud van natuursteen vloertegels heel gemakkelijk.

Bourgondische Dallen Nibo Stone

Slimme onderhoudstips:

1. Kies voor de juiste vloer

Natuursteen is een natuurproduct. Het wordt gevormd door de natuur in miljoenen jaren. Het is een verzamelnaam voor diverse soorten steen met ieder geheel eigen karaktereigenschappen. Voor elke ruimte of toepassing zijn er natuursteensoorten die beter geschikt zijn dan andere. Het is dus belangrijk te kiezen voor de juiste vloer in relatie tot de ruimte en het gebruik ervan.

081021145411 17

2. Ben zuinig met water

Is de natuursteen vloer eenmaal gelegd, dan is het belangrijk dat het water, dat gebruikt is voor de mortel en het voegmateriaal, uit de vloer kan trekken. Zijn er nog bouwwerkzaamheden in je huis, zorg er dan voor dat je de vloer afdekt met een ademend afdekvlies. Het vocht uit de vloer kan op die manier verdampen, terwijl vuil en vloeistoffen van bovenaf geen kans krijgen in de natuursteen tegels te dringen.

Als je de natuursteen vloer schoonmaakt, mag ook niet teveel water worden gebruikt. Water beschadigt de vloer aangezien het kan binnendringen via voegen, plinten en muren. Een licht vochtige dweil volstaat voor een goede reiniging.

Louvre 1500

3. Natuursteen heeft naast reiniging ook voeding nodig

Vlak na plaatsing van de natuursteen vloer is het belangrijk dat je de cementsluier, die ontstaan is door het voegen van de vloer, direct verwijdert. Dit doe je het beste met een zuurvrije cementsluierverwijderaar vermengd met water. Met een schrobmachine en een waterstofzuiger is dit klusje snel geklaard.

Na deze eenmalige reinigingsbeurt bij oplevering, volstaat wekelijks stofzuigen en dweilen met een daarvoor geschikt middel om je natuursteen vloer zijn optimale uitstraling te laten behouden.

Zorg ervoor dat je reinigingsproducten speciaal voor natuursteen gebruikt, zoals Natuursteen Dweilwas. De was in dit product maakt je natuursteen vloer vuilafstotend, antistatisch en antislip. Bovendien vergemakkelijkt dit middel de volgende schoonmaakbeurt.

Heb je een matte natuursteen vloer en wil je deze liever zo houden? Kies dan niet voor een product op basis van zeep, (lijn)olie of was. Deze producten laten je vloer glanzen. Beter is het om je natuursteen vloer wekelijks te dweilen met een product zoals Nibo Stone Natuursteen Reiniger Universeel. Deze reiniger laat geen residu achter en is geschikt voor alle natuursteen vloeren.

Nathal Nibo Stone

4. Gebruik geen groene zeep of natuurlijke bijenwas

Schoonmaken met groene zeep geeft een vettig laagje op je vloer en op den duur geeft dit een streperig en vlekkerig uiterlijk. Boenen met een natuurlijke bijenwas is ook niet zo’n goed idee. De natuursteen vloer kan hiervoor gevaarlijk glad worden en vaak zijn alle voetsporen zichtbaar. Je kunt de vloer beter beschermen met een synthetische was.

Nibo Stone Flexibel Natuursteen

5. Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen

Sommige natuursteensoorten zoals marmer en hardsteen, bestaan (gedeeltelijk) uit kalk. Bijtende schoonmaakproducten zoals chloor en antikalkmiddelen tasten de kalk aan en etsen in op de toplaag van het natuursteen. Dit geeft lichtere of wit uitgeslagen doffe plekken op de natuursteen vloertegels.

Nibo Stone Natuursteen

6. Bescherm uw vloer met een synthetische was

Je kunt je vloer beschermen tegen indringen van vuil of vlekken, al is dat lang niet altijd noodzakelijk. Dit is sterk afhankelijk van de gekozen natuursteensoort. Poreuzere natuursteensoorten kunnen geïmpregneerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door deze jaarlijks met een synthetische was te behandelen. Deze was legt een beschermende acryllaag op de natuursteen vloertegels. Ben niet al te scheutig met dit product, maar zorg ervoor dat je steeds een dun laagje aanbrengt. Een dikke laag kan zorgen voor vlekken die achteraf nog maar moeilijk te verwijderen zijn. Heb je de vloer een aantal keren met was behandeld, dan kan het voorkomen dat de vloer er dof uit gaat zien. Dit komt omdat vuil in de waslaag gaat zitten. Je kunt met een remover vrij eenvoudig alle voorgaande lagen verwijderen.

Noir Anis Nibo Stone

Voor een langzamere verzadiging kun je er ook voor kiezen de natuursteen vloer wekelijks te dweilen met een dweilwas. Hiermee reinig je niet alleen de vloer, maar voorzie je deze van een dunne waslaag die de vloer vuilafstotend, anti-statisch en minder glad maakt.

Noir Orel Natuursteen Nibo Stone

Let er wel op dat je een beschermlaag of impregneermiddel pas aan mag brengen als de pas gelegde vloer volledig droog is. Dit droogproces kan wel enkele maanden duren. Zou u de natuuursteen vloertegels al eerder afsluiten met een beschermend product, dan kan het aanwezige vocht lelijke vlekken in de natuursteen tegels veroorzaken.

De bovengenoemde reinigings- en verzorgingsmiddelen van het eigen label van Nibo Stone zijn eenvoudig in onze webshop te bestellen.

Sulmona Nibo Stone
Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Vieux Carbo, Dé landelijke vloer bij uitstek

Ga jij voor een landelijke woonstijl? Dan val je geheid voor onze Vieux Carbo. Deze ontzettend stoere vloer is niet…
28 juni 2024

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Harkema
Na een vriendelijk ontvangst in Vianen de vloer gevonden Duidelijke offerte gekregen en gelijk besloten Nibostone stone heeft alles geregeld vloerverwarming,tegelzetter Wij zijn heel blij met het eindresultaat
★★★★★ ★★★★★
Snellen van vollenhoven
Geweldig bedrijf, denkt met de klant mee. Ook goeie tips of goeie verkoper. Nee hoor zijn eerder dingen waar je niet bij stil staat.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u