• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Recycled Stones

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Het geitenwollensokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. En wat past daar nou beter bij dan natuursteen?

Compositie  Organic  Gris

Natuursteen kent een zeer lange levensduur en is daarom zeer duurzaam. Daarnaast is de milieubelasting laag, zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels. Ook willen we bij Nibo Stone zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken we continu naar mogelijkheden om onze producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic Gris vloer. Deze natuursteen vloertegels zijn ontworpen uit rest- en breukstukken van onze productie in natuursteen afbouwelementen zoals vensterbanken en dorpels. Het is een heel bijzondere natuursteen vloer met een industriële look die helemaal past in deze tijdgeest. De Organic Gris vloertegels zijn gelegd op een grote beloopbare oppervlakte in onze showroom. Zo krijg je een goed beeld van hoe de natuursteen vloer er bij je thuis uit zou komen te zien.

Lees ons interview: Binnenkijken bij: Volledig gestripte villa met een gerecyclede bijzondere vloer

Ook ontwierpen we een serie natuursteen wandbekleding; de Designo. Uit reststukken natuursteen uit onze steenhouwerij zaagden we paneeltjes in verschillende afmetingen en diktes. De paneeltjes zijn op verschillende manieren afgewerkt en worden volgens een bepaald patroon tegen de wand geplaatst. Zo krijg je een spannende compositie die door de lichtinval nog eens wordt versterkt. In onze showroom in Venlo vind je diverse voorbeelden van Designo.

Bekijk in onze showroom

Geschikt voor