Nibo Stone NL
A description of the image.

Tegels laten leggen

Onze tegelzetters kennen het product door en door

Je vloer laten leggen door een bekwame vakman geeft met zekerheid het mooiste resultaat. Natuurlijk kan een beetje handige doe het zelver prima zelf keramische tegels leggen, maar worden dit XXL tegels of zijn de tegels van natuursteen, dan is je tegels laten leggen beslist een betere keuze.

Natuursteen tegels worden namelijk vaak met de hand geproduceerd. Het is een natuurproduct, waarbij geen enkele tegel hetzelfde is. Natuursteen leggen vergt ervaring en vakmanschap. Juist omdat het gaat om een natuurlijk materiaal is de juiste wijze van leggen van groot belang om een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te krijgen. Je kunt dus beter zo’n vloer laten leggen.

Mock ebook nibo

Meer weten?

Vraag ons gratis digitale magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende foto's en interviews! Ook in hardcopy verkrijgbaar.

Direct naar:
Travertin Vloer Nibo Stone 7
Wie houdt van mooie materialen en graag iets bijzonders in huis wil, vindt wat hij zoekt in de uitgebreide collectie van Nibo Stone.
Nibo Stone elements luxe silver grey
Keramische tegels winnen steeds meer aan populariteit. Niet voor niets, want ze bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding.
Natuursteen  Tegels  Keuken  Nibostone 3
Ben je een handige doe het zelver en wil je zelf je vloertegels leggen? Zorg dat je goed voorbereid te werk gaat.
Nibo Stone Nord Gold
De keuze van terrastegels is niet alleen afhankelijk van smaak. Ook de ondergrond en de legmethode is belangrijk voor een mooi resultaat.
Neve Claro 120 60 Nibo Stone 2

Keramische tegels van meer dan 1 m2 per stuk

De huidige trends en technologieën zorgen voor steeds grotere formaten, met name bij keramische tegels. Er zijn al platen van meer dan 3 meter! Een tegel van 1 meter bij 1 meter is geen zeldzaamheid meer. Zo’n tegel pak je niet gemakkelijk in je eentje op en die zijn nauwelijks nog te hanteren. Hebben de tegels van jouw keuze dergelijke formaten, dan is deze vloer laten leggen verstandiger.

Sant Malo grey

Vloer laten leggen bij moeilijke legpatronen

Wil je je natuursteen tegels leggen in een bepaald patroon, dan is het ook beter een professional in te schakelen. Ingewikkelde patronen zoals Romaans verband vragen om vakmanschap. Wil je de vloer leggen in dit patroon, lijkt het alsof de tegels willekeurig zijn gelegd, maar feitelijk zijn ze juist heel constant in een herhaald patroon gelegd. Het is belangrijk dat dit vakkundig gebeurt, zodat de voegen overal even breed zijn en je uitkomt met het patroon.

Nibo Stone Visgraat 1000 1000 85

Vloer laten leggen met visgraat

Ook je visgraat vloer laten leggen is beter dan zelf gaan zitten klungelen. Het leggen van het patroon is erg arbeidsintensief en de plaats van de tegels komt heel nauw. Wil je net iets anders dan visgraat, dan kun je ook je vloer laten leggen in een Hongaarse punt. Bij keramisch parket in visgraat worden planken geleverd met een hoek van 90 graden. Bij een Hongaarse punt hebben de kopse kanten van de tegelplanken een hoek van 45 tot 60 graden.

Je vloer laten leggen kan zelfs over een bestaande tegelvloer of houten ondervloer

Je tegelvloer laten leggen is dus in veel gevallen een verstandige keuze. Heb je eenmaal een ervaren vakman gevonden die jouw vloer gaat leggen, dan zal hij ook met jouw samen naar de ondergrond kijken. Je vloer laten leggen over een bestaande tegelvloer of een houten vloer behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit vergt een andere aanpak om tot een goed eindresultaat te komen.

Voordelen vloer laten leggen
  • Garantie op materiaal en plaatsing
  • Het kost je zelf geen tijd
  • Vakman heeft ervaring en weet wat hij doet
  • Tegelzetter heeft het juiste gereedschap
  • Tegelzetter houdt ook rekening met de ondergrond
Travertin Vloer Nibo Stone 7

Vloer laten leggen: hoe herken je een professionele tegelzetter?

Een ervaren tegelzetter ziet in één oogopslag hoe de tegels het beste over de ruimte kunnen worden verdeeld, inclusief lastige hoekjes of leidingwerk. Hij zal ervoor zorgen dat de tegels elkaar versterken en de vloer als geheel een zo mooi mogelijke uitstraling krijgt. De professionele tegelzetter houdt bij het vloertegels leggen ook rekening met een goede verdeling van de spanning in de vloer en brengt, indien noodzakelijk, uitzettingsvoegen aan.

Je vloer laten leggen door een professionele tegelzetter betekent ook dat hij de eigenschappen van de steen kent en precies weet waar hij rekening mee moet houden tijdens het leggen. Ook draait hij zijn hand niet om voor het grote formaat keramische tegels waar tegenwoordig veel voor wordt gekozen. Hij heeft handige hulpmiddelen die hem helpen bij het op zijn plaats leggen van deze grote tegels.

Tegels leggen kosten

Naast de prijs die je betaalt voor de tegels zelf, moet de tegelvloer ook geplaatst worden. Er komen kosten bij voor de lijm en de voegmortel en je betaalt een arbeidsloon voor de legger. Het is gebruikelijk om dit arbeidsloon voor het tegels laten leggen betaalt in m2. De prijs die je betaalt is afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de grootte van de tegels en een eventueel legpatroon. Wil je een natuursteen vloer laten leggen, dan ben je over het algemeen iets duurder uit dan bij keramische tegels. Keramische tegels in XXL formaat zijn vaak weer iets duurder. Wil je een visgraat vloer laten leggen, dan ben je vaak ook iets meer geld kwijt.

Wil je je vloer laten leggen door een ervaren vakman, kunnen wij voor je in onze showroom ook uitrekenen wat de prijs is voor vloertegels inclusief leggen. Dan heb je een compleet plaatje wat tegels leggen kosten.

Paul 320 260

Maak een afspraak

Paul laat je graag het uitgebreide assortiment vloertegels zien en vertelt je alles over het laten leggen van de tegels.

Nibo Stone Keramische Terrastegels 2 1500 900 85

Tuintegels laten leggen

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met je terrastegels leggen, of je kunt er voor kiezen dit uit te besteden aan bijvoorbeeld een hovenier. Nog te vaak gebeurt het dat een terras niet goed gelegd wordt, waardoor tegels kapot vriezen, los laten of scheuren. Wil je je tuintegels laten leggen door een hovenier, vraag hem dan goed na welke ervaring hij heeft. Kan hij ook een natuursteen terras leggen of is hij hiermee niet bekend? Is hij op de hoogte van de grondsamenstelling in jouw streek en weet hij op welke manier hij dan de terrastegels moet leggen? Laat je dus goed informeren van te voren. Wil je een vloer laten leggen onder je overkapping, dan gelden eigenlijk dezelfde vraagstukken. Wil je keramische terrastegels leggen, dan heb je misschien iets aan deze tips. Je kunt natuurlijk ook je keramische terrastegels laten leggen door een professional.

Vloer laten leggen door tegelzetter via Nibo Stone

Nibo Stone werkt met een uitgebreid landelijk netwerk van professionele tegelzetters die allemaal geschoold zijn in hun vakgebied en die stuk voor stuk al jarenlange ervaring hebben met het leggen van natuurstenen en keramische vloeren en terrassen. Ze zijn volledig op de hoogte van de specifieke eigenschappen van de tegels uit ons assortiment en kennen het product door en door. Je vloer laten leggen door een van deze professionele tegelzetters, geeft met zekerheid het mooiste resultaat.

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 februari 2022

Blog

Do it yourself: 10 tips voor het leggen van vloertegels

Ben je van plan om zelf een nieuwe tegelvloer te gaan plaatsen? Dan heb je vast iets aan onze handige tips. Binnen no…
20 september 2022

Blog

Hoe kun je grote tegels leggen?

Het leggen van grote tegels is een behoorlijk uitdagende klus. Een klus die veel geduld, vakkundigheid en een hoge mate…
27 maart 2017
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 277 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Van der Werff-de Rooij
Goede voorlichting, levering en zeer tevreden met het resultaat!
★★★★★ ★★★★★
M. Van Keulen
Materialen zijn vakkundig uitgelegd in de showroom. Vervolgens op afspraak geleverd.
Algemeen
Kantoor
Postadres

Reubenberg 25
6071 PS Swalmen

Openingstijden
Ma - vrij
8.30 - 17.00
Wk 31-32-33
gesloten
Showroom Vianen
De Limiet 3r-3s
4131 NR Vianen
Openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
11:30 - 16:00

13 & 14 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

Showroom Venlo
Floralaan 1
5928 RD Venlo
Openingstijden
Maandag
gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00

13 juli ivm 60-jarig jubileum gesloten

In augstus di-vrij: 10:00-17:00u, za: 10:00-16:00u