DE NIEUWE BASIS Doorn

Op 5 november 2013 werd het nieuwe trainings- en nazorgcentrum van Stichting de Basis in Doorn geopend. Stichting de Basis verleent nazorg aan mensen in geüniformeerde beroepen die te maken hebben met een trauma, zoals militairen, maar ook medewerkers van brandweer, politie en ambulance.

Het ontwerp van de nieuwbouw komt van de hand van Royal HaskoningDHV, die al sinds 2007 betrokken is bij de modernisering van het hele terrein en de gebouwen van de Basis. Ontmoeting en samenwerking waren belangrijke uitgangspunten voor dit gebouw. Ook is de doelstelling om een duurzaam gebouw te ontwikkelen, gehaald. De provincie in Utrecht heeft het gebouw benoemd als voorbeeldproject van duurzaamheid in de zorg. Bijzonder is de gedenkmuur van natuursteen die van buiten naar binnen door het hele gebouw loopt. Deze gedenkmuur werd door Nibo Stone geleverd in een keiharde maar warm ogende kwartsiet uit de Nibo Collectie. Dezelfde tegel werd ook toegepast als vloertegel en buiten als bestrating.

De centrale hal loopt over in de ruime en licht opgezette ontmoetingsruimte waar op de vloer een antracietkleurige leisteen van Nibo Stone is toegepast. Om de transparantie van het gebouw te benadrukken, loopt de leisteen vloer parallel aan de kwartsieten vloer in de centrale hal.

Toegepaste producten

Natuursteen tegels
Deel via
Nibo Stone maakt gebruik van cookies Ok, melding sluiten