Nibo Stone NL

Nieuws

Nibo Stone getroffen door hevige brand, maar weer volledig Up & Running

31 mei 2023
IMG 0824

Nibo Stone is getroffen door een hevige brand. Hoewel wij dit als een groot verlies ervaren, kunnen we van geluk spreken dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De materiële schade is enorm, maar desondanks staat Nibo Stone als bedrijf nog stevig overeind. Ons team van betrokken medewerkers is direct bij elkaar gekomen om samen de schouders eronder te zetten en te inventariseren hoe we voor onze klanten de impact zo klein mogelijk kunnen houden.

Lees meer

Belgisch hardsteen - een ecologische keuze

06 maart 2023
Amadeiro Den Bosch Nibo Stone

Veel van onze afbouwelementen worden vervaardigd uit Belgisch hardsteen. Niet voor niets kozen wij voor dit materiaal. De blauwe steen wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt voor allerlei toepassingen, zowel in het interieur als het exterieur en heeft de tand des tijds doorstaan. Buiten deze lange levensduur is Belgisch hardsteen op meer vlakken een verstandige keuze.

Lees meer

Aan de Stadsmuur in Venlo: Thuiswedstrijd voor Nibo Stone

23 januari 2023
Venlo Aan de Stadsmuur 01

Bij de overblijfselen van de oude Venlose stadsmuur uit de 14e eeuw bouwt Jongen Partners aan de herontwikkeling van de stadswijk Q4. Nibo Stone levert voor de 25 stadswoningen en 45 appartementen (blok 4 en 5) diverse onderdelen in Belgisch hardsteen in geschuurde uitvoering. Al 4 generaties woont en werkt de familie van Nieuwenborg, de grondleggers van Nibo Stone, in Venlo. Leuke thuiswedstrijd dus en mooi dat we ook projecten zo dicht bij huis op onze naam kunnen zetten.

Lees meer

Nibo Wood vloeren, ook geschikt als projectvloer

26 februari 2022
Nibo wood 1 klein

De Nibo Wood Collection is een serie vloertegels van Nibo Stone met de warme uitstraling van hout, maar met de vele voordelen van keramische tegels. In de serie zijn vloeren opgenomen met een antibacteriële beschermlaag. Dit maakt deze vloeren uitermate geschikt voor ruimtes waar hygiëne extra belangrijk is. Bovendien zijn de tegels erg slijtvast en hebben een minimale antislipwaarde van R10, zodat deze ook goed toe te passen zijn in druk belopen ruimtes zoals een restaurant of winkelcentrum.

Lees meer

Levering vensterbanken aan nieuwbouwproject Slotjes Midden in Oosterhout

11 februari 2022
Nieuwbouw slotjes midden fase 5c appartementen kanaalzijde

Ballast Nedam Zuid bouwt momenteel aan 106 sociale huurappartementen in de wijk Slotjes Midden in Oosterhout. In de marmercomposiet Bianco C zal Nibo Stone de vensterbanken leveren voor een aantal blokken in deze wijk. De wijk wordt volledig geherstructureerd. Een deel van de woningen is gerenoveerd en een deel van de woningen is gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Het plan zal bestaan uit zowel huur- en koopappartementen als huur- en koopwoningen. Ballast Nedam is in het 3e kwartaal van 2020 gestart met de bouw de appartementen, de oplevering staat gepland in 2022. Ook bouwt Ballast Nedam Zuid hier aan 20 koopwoningen.

Lees meer

Q Residences: markant wooncomplex met granieten binnendeurdorpels van Nibo Stone

21 januari 2022
Blaan 20180620 cam0e2 lr

Op een prominente locatie in tuinstad Buitenveldert (Amsterdam) bouwt JP van Eesteren aan een markant wooncomplex: Q Residences, dat bestaat uit twee woontorens. Deze landmark van internationale allure werden ontworpen door Studio Gang uit Chicago, een van de meest gerenommerde architectenbureaus uit de wereld. Nibo Stone is er trots op dat wij, al decennia lang een trouwe leverancier van JP van Eesteren, alle binnendeurdorpels in Nibo Graniet nero mogen leveren aan dit iconische project.

Lees meer

Nieuw materiaal! Nibo Graniet nero

04 juni 2021
Nero graniet 1500 1500

De laatste jaren hebben we aardig wat dorpels, vensterbanken, tegels en andere bouwelementen in Nibo Graniet zwart op de Nederlandse markt gebracht. Helaas zijn in de afgelopen jaren de inkoopprijzen enorm toegenomen wegens schaarste van dit basalt in de groeves en toegenomen transportprijzen. Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een gelijkwaardig materiaal met vergelijkbare uitstraling en eigenschappen.

Lees meer

Initiatief TruStone voor duurzamer natuursteen

14 mei 2021
Nibo Stone groeves en fabrieken 4

De eerste belangrijke stappen richting verantwoorde natuursteenketens zijn in het afgelopen jaar al gezet door deelnemende bedrijven aan het gezamenlijke Initiatief TruSTone, waaronder Nibo Stone. Deelnemende bedrijven hebben een groeiend inzicht in de herkomst van hun materialen en een deel van de bedrijven draagt al bij aan verbeteringen van arbeids- en mensen rechten en milieuomstandigheden in de keten.

Lees meer