Nibo Stone NL
Home › Nieuws

Nieuws

Q Residences: markant wooncomplex met granieten binnendeurdorpels van Nibo Stone

21 januari 2022
Blaan 20180620 cam0e2 lr

Op een prominente locatie in tuinstad Buitenveldert (Amsterdam) bouwt JP van Eesteren aan een markant wooncomplex: Q Residences, dat bestaat uit twee woontorens. Deze landmark van internationale allure werden ontworpen door Studio Gang uit Chicago, een van de meest gerenommerde architectenbureaus uit de wereld. Nibo Stone is er trots op dat wij, al decennia lang een trouwe leverancier van JP van Eesteren, alle binnendeurdorpels in Nibo Graniet nero mogen leveren aan dit iconische project.

Lees meer

Nieuw materiaal! Nibo Graniet nero

04 juni 2021
Nero graniet 1500 1500

De laatste jaren hebben we aardig wat dorpels, vensterbanken, tegels en andere bouwelementen in Nibo Graniet zwart op de Nederlandse markt gebracht. Helaas zijn in de afgelopen jaren de inkoopprijzen enorm toegenomen wegens schaarste van dit basalt in de groeves en toegenomen transportprijzen. Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een gelijkwaardig materiaal met vergelijkbare uitstraling en eigenschappen.

Lees meer

Initiatief TruStone voor duurzamer natuursteen

14 mei 2021
Nibo Stone groeves en fabrieken 4

De eerste belangrijke stappen richting verantwoorde natuursteenketens zijn in het afgelopen jaar al gezet door deelnemende bedrijven aan het gezamenlijke Initiatief TruSTone, waaronder Nibo Stone. Deelnemende bedrijven hebben een groeiend inzicht in de herkomst van hun materialen en een deel van de bedrijven draagt al bij aan verbeteringen van arbeids- en mensen rechten en milieuomstandigheden in de keten.

Lees meer

Renovatie Koopmans Building Tilburg University

28 mei 2019
Koopmans Binx Nibo Stone

BINX Smartility rond in juli de renovatie af van het Koopmans Gebouw. Nibo Stone levert de marmeren vensterbanken en verzorgde eveneens de vakkundige montage.

Lees meer

3 nieuwe kleuren composiet vensterbanken

16 mei 2019
Nibo Marmercomposiet

Nibo Stone heeft haar kleurengamma in marmercomposieten uitgebreid met maar liefst 3 nieuwe kleuren. Indien composiet wordt verkozen boven natuursteen, is nu de Nibo Marmercomposiet Hardsteen gezoet verkrijgbaar. Daarnaast zijn de donkergrijze gepolijste Concreto en de lichtgrijze gepolijste Plata een welkome aanvulling op het assortiment.

Lees meer

NIBO STONE TEKENT CONVENANT VOOR MEER VERANTWOORDE PRODUCTIE EN INKOOP VAN NATUURSTEEN

14 mei 2019
Groeve Nibo Stone

Nibo Stone tekende als één van de eerste natuursteenbedrijven het convenant waarin de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector samen met de Nederlandse en Vlaamse overheden, ngo’s en vakbonden afspraken hebben gemaakt voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen. Het gezamenlijk initiatief wordt ‘initiatief TruStone’ genoemd.

Lees meer

Ook in 2018 voldoende hardsteen

22 juni 2018

In de markt wordt momenteel gesproken over een beperkte beschikbaarheid en mogelijk zelfs een stop op de levering van hardsteen, met name uit China. Graag willen we u laten weten dat u zich over die beperkte beschikbaarheid zich bij ons geen zorgen hoeft te maken. Door ons sterke...

Lees meer

NIBO STONE VERKOOPT GEEN ‘FOUT’ GRANIET

26 augustus 2017
Groeve china

Vorige week verschenen er in de media diverse nieuwsberichten over 3 Nederlandse bedrijven die 'fout' graniet inkopen bij Indiase steengroeves. Een onderzoek in 2016 door de Landelijke India Groep, Stop Kinderarbeid en Kerk in Actie wees uit dat er in de groeves sprake is van slechte…

Lees meer