Nibo Stone NL
1 Buitenaanzicht De Nieuwe Basis Foto De Basis

De Nieuwe Basis

Doorn

Op 5 november 2013 werd het nieuwe trainings- en nazorgcentrum van Stichting de Basis in Doorn geopend. Stichting de Basis verleent nazorg aan mensen in geüniformeerde beroepen die te maken hebben met een trauma, zoals militairen, maar ook medewerkers van brandweer, politie en ambulance. Bijzonder is de gedenkmuur van natuursteen die van buiten naar binnen door het hele gebouw loopt. Deze gedenkmuur werd door Nibo Stone geleverd in een keiharde maar warm ogende kwartsiet uit de collectie van Nibo Stone. Dezelfde tegel werd ook toegepast als vloertegel en buiten als bestrating. Binnen werd daarnaast nog een antraciete leisteen van Nibo Stone geplaatst.

Ontmoeten en samenwerking stonden centraal bij het ontwerp

Het ontwerp van de nieuwbouw komt van de hand van Royal Haskoning DHV, die al sinds 2007 betrokken is bij de modernisering van het hele terrein en de gebouwen van de Basis. Ontmoeting en samenwerking waren belangrijke uitgangspunten voor dit gebouw. Ook is de doelstelling om een duurzaam gebouw te ontwikkelen, gehaald. De provincie in Utrecht heeft het gebouw benoemd als voorbeeldproject van duurzaamheid in de zorg.

De centrale hal loopt over in de ruime en licht opgezette ontmoetingsruimte waar op de vloer een antracietkleurige leisteen van Nibo Stone is toegepast. Om de transparantie van het gebouw te benadrukken, loopt de leisteen vloer parallel aan de kwartsieten vloer in de centrale hal.

Marco 320 260

Bent u op zoek naar bijzondere vloertegels voor uw bouwproject?

Maak een afspraak met Marco om de mogelijkheden te bespreken.

3 Buitenaanzicht Foto Martin Klumper
2 Foto De Basis Website
4 Gedenknmuur Foto De Basis
7 Ontmoetingsruimte 2 Vervoort Meubelen
8 Ontmoetingsruimte Vervoortmeubelen
9 Bovenaanzicht

Toegepaste producten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 215 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Leo
Goed. Eerste keuze was niet leverbaar binnen termijn, goed alternatief aangeboden. Onderlinge communicatie binnen bedrijf kan beter.
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
uitstekend geholpen. Ruime keuze
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Topbedrijf! Superveel keus in tegels en vriendelijk personeel. Vloeren zijn heel groot gelegd dus je ziet heel goed hoe de vloer eruit ziet. Echt een aanrader als je op zoek bent naar tegels.